Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Jatuh cinta dengan Tuah. pheewitt ;)

>> Sunday, December 12, 2010

Oh! mood berON9 sudah ON kembali. terima kasih Jaafar Onn. EH?

Jadi, mari on9 secara melampau :)
________________________________________________

*dah lama dlm draft. arini baru ade mood nak story2*

check it out yo!~


Jumaat lepas lepas which is on 3rd-5th Dec, me n my family went to Ipoh for our holiday. tapi, family tak cukup korum. Along terpaksa bekerja demi wang hantaran utk bininya kelak. siapakah? tidaklah dpt dikenal pasti. jadi terpaksalah kita berholiday tanpa Along. huhu.

beb. ape barang p holiday kat Ipoh?? bukan every weekend ko p ulang alik sane ke? eh, ko tak muak ke tengok wajah Ipoh. tell me why, tell me why!! ishh.. mane ade muak. aku chenta Ipoh whut. Ipoh la bandar yg paling aman tanpa serangan raksasa. erkk. kat tempat lain ade serangan ke? takde eh? ok. maaf. imaginasi terlalu tinggi. *kuat berangan nih*


actually guys, we all ke sana sbb my kakak (lain mak lain ayah) kawin ari sabtu tu. atau boleh juga ungkapkan hubungan family kami sbg bekas jiran. ya. ex-neighbor; time kiteorg tggl kat Taman Meru 2B, Jelapang. serious rapat. mane tak rapat. kecik2 kan salu men same2. gadoh same2. jeles jeles same same. same kan? tapi kenapa kami tidak same same nek pelamin pada tanggal 4Dis itu? why owh why!! ahh.. stress!! HAHA.


eh. tapi sblom tu, sempat lagi we all p singgah PWTC tgk motor show. sbnrnye aku takde la minat sgt kereta2 ni. serius dowh. mane aku nak minat benda2 alah macam ni. tapi sebab benda alah nie adalah keperluan hidup zaman sekarang, aku jadi mcm terminat jugak lah. lebih2 lagi sejak aku ada kereta sendiri. lebih2 plak minat tu. macam lebih2 tak aku? lebih2 kan kan?


haip! pakcik conteng dinding ye??


pergh.. best giler wa cakap lu. tengok sume keta canggih2, mahal2. sempat gak la kan dok usap2, pegang2, sentuh2 jap. bile lagi kan nk merasa mcm tu.

Hall 1 ade Perodua. n banyak keta konsep kat situ. dan aku rasa korg pon dah tau kot pasal kereta2 Proton yg nama2 pahlawan Melayu tu. serious cantik!! tapi tak tau la bile nak kuar. cuma aku sedikit kaciwa la. asal aku beli kereta je, ade je kereta baru yg kuar lg canggih, lagi cantik, lagi sporty. cuma budget aku je mcm tak canggih. tak sporty. ish. tak sporting tau.

macam Proton Tuah ni. sopian kata, ganti Persona. ahhh.. terPersona sungguh menatapmu, Tuah! gila sporty. suka. suka. boleh tak kalau sape2 yg pakai Persona akan digantikan dengan proton Tuah ni? kire mcm tukar ganti la.. HAHA.. banyak TUAH muka kauuu.


stylo mylo ais oh.



i heart u lah!


actually. nie just keta konsep je la. model je. sbb tu body je yg leh tengok. nak tengok dalam2 tak dapat lah. ha?? apakah?? i mean, dalam keta tu lah! dashboard (bukan dashboard blog. harap maklum), seat, stereng, sume2 la.. nak tengok. nak tengokk.. tp nak tengok cmne? pintu pon tak de lagi. just line2 pintu ade la~


anyway, memang sume model2 baru keta buatan Malaysia mantap2 owh. (gila panjang ayat sampai semput semput nk sebut). kira mcm, memang semakin lama semakin maju lah. syabas! sume model keta dh stylo gila. tidak lagi kelihatan seperti kotak sedang bergerak di atas jalan raya. eh? kotak ape tu? boleh dinaiki dan dipandu? laaa.. JUARA rupanya....

yang nie Lekir. sgt sporty. suka jugakkk.


yang Hang lain2 boleh mintak pakcik Google tolong start enjin n carikan utk korg k. malas la nak upload. hehe.


then, kiterog p Hall len plak. keta2 import. dan sure lah, memang sgt canggih. cantik plak tuh. MAHAL itu haruslah kan. jadi kita tengok2, klik2 amek gambar, n usap2 bg cap jari free kat body keta tu je lah. tu je kan yg mampu. huhu. tibe2 emo rase sedih tak dpt sebijik. hadiahkan please.. T__T


baiklah. mari kita berpijak di bumi yg nyata.

Pas habis sesi berangan bersama kenderaan mewah lagi canggih, trus p Ipoh. yeay. saya sayang Persona Elegance warna merah saya. Tapi Tuah, pleaselah jangan mengganggu gugat serta mengorat saya di masa akan datang ya. please please please, Tuah jangan nakal. HAHA. *geli gila*

24 comments:

Zara Affendi December 12, 2010 at 4:51 PM  

Akak! kalo la zara dpat keta manyak lawa n mahal cenggitu kan? ish3.. best gilew laa.. ^_^

zara pon hengen gak nak turun p IPOh.. wuwuw.. bnyak nyer tmpat nak pegi ni. huhu. ^_^

asmiza December 12, 2010 at 4:58 PM  

err, lekir tu cantikkk la . i likee. hee :D

echah mashuri December 12, 2010 at 5:09 PM  

echah lebih suka lekir..perghhh..huhuhu

teddyuna December 12, 2010 at 7:07 PM  

wa............... dh lme una x gi ipoh.. umah soffea kat ipohye? ;))

hysman December 12, 2010 at 7:08 PM  

cantik tuah tu..
tp looks like gen2 + city...
die solek la tu...
hehe

hiro December 12, 2010 at 7:24 PM  

perghhh..lawa2..xjadi gua nak beli ispira..hehe

soffea December 12, 2010 at 7:37 PM  

zara:
best kan :) eh, zara ade kat smnanjung ke skrg? bestnye jalan2. hehe.


asmiza:
cantik kan. mcm keta sport.


echah:
perghhh.. kalo echah amek sebiji, giler stylo. boleh la sis tumpang. kankan? ;)



una:
rindu Ipoh ye? hehe. tak. sofia mengajar kat sane je. tapi bukan Ipoh la. kat Bota kiri.



hysman:
cantik kan? yelah, dorg cilok2 design kot. tapi better la dr inspira yg sebijik mcm Lancer kan. sian pemilik Lancer.. hehe.



Hiro:
amek je Inspira dulu. nanti2 amek Tuah plak~ :)

Syam December 12, 2010 at 8:12 PM  

Pergh. Memang terbaek la kak soffea. Sy cari honda city jek. kihkihkih

soffea December 12, 2010 at 8:16 PM  

Syam:
haha. honda city. it was my dream car. dulu la. tapi nanti terlebih budget plak. hehe. takpe. nti leh la tumpang honda city syam :)

ijatnuar87 December 12, 2010 at 8:59 PM  

hehehe..dah g tgk gak...tuah tu cam forte pom ade gak...alza infinite pom smat gak kan...

Hanisah Safian December 12, 2010 at 9:18 PM  

dah beli nanti nk tumpang! kehkehkeh :P

ijatnuar87 December 12, 2010 at 9:36 PM  

http://sectionsubzero.blogspot.com/2010/12/follower-ke-100.html

entri khas utk org khas...

Syam December 12, 2010 at 9:40 PM  

Hehe..itu pong angan2 je kak..maybe 20 taon lg bru bley dpt :D

soffea December 12, 2010 at 11:21 PM  

ijat:
hehe. best kan motor show tu. mcm gila je tgk keta cntik2 :) nway, thanks for the entry, ijat :)


Hanisah:
hahaa.. doa2 la.. nanti kite bwk awk jalan2 eh. jommm~



syam:
takpe. mampu tu syam. lagi2 posting kat sarawak kan nanti. banyak tu gaji. kalo nk lagi byk, kat P3 la.. tp cm rugi je kalo beli city? city takleh jalan atas air mcm boat. hehe :)

Mata Hati December 12, 2010 at 11:58 PM  

comel kereta konsep ni. tapi nama tuah tu macam tak sesuai. kalau hang tuah, sesuai..hehehe

Liquid December 13, 2010 at 8:30 AM  

incek liquid pon jatoh cinta jugak lalalala~

fara December 13, 2010 at 3:37 PM  

wahh. saye pon rase dh jatuh centa ngan tuah! ;)

nas December 13, 2010 at 5:59 PM  

ingatkan tuah nie jejaka mana lah..rupe2nyer kereta nih....hehehe..mmg cantik dowh..aku ske2!
hehehe
waaa...pndai da ko buat button likes disini..aku da klik sbg testing :D

Hana Faza-same person December 15, 2010 at 6:39 PM  

akak suka jugak kat Tuah..wah tertarik memang menarik..

soffea December 16, 2010 at 12:50 AM  

mata hati:
haha. betul. biar sume ade pangkal hang kan. bru best :)



cik Akma:
lagi berTUAH kalo diberi free. hehe.




Liquid:
jom sama2 jatuh chenta sama TUAH :)




fara:
takpe. sy tak marah. mari sama2 cintakan Tuah. haha.





nas:
tu lah. nasib tuah adelah sebijik kereta. kalo tak, malu la aku nak confess aku dh jatuh cinta kat die. hehe. thx nas. aku try2 dr link yg ko bg tu. :)




sis Hana:
hehe. tertari memang da bom kan kak. akak beli la.. leh sy tumpang. hehe.




eny:
lekir sporty. suke gak. tp tuah mengorat lebih la. hehe.

kiwi December 18, 2010 at 3:46 PM  

lekir yang cantik! heheh..

soffea December 19, 2010 at 2:03 AM  

kiwi:

lekir hensem kan ;) hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP