Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

i'll be okay... no worries~

>> Thursday, December 31, 2009


Salam~

semalam aku dh p taklimat kat PPD Perak tengah. P dgn along sahaje. sbb semalam gak abah ade appointment kat Hospital Selayang. kene wat kemo. so, what can i do? Nasib la ade along kan~ ade hikmah rupenye die berhenti keje and tanam anggur sebentar di umah nie. hehe. Thanks my big bro. love you~

Taklimat cm biase je. tapi saje je nak wat kiteorg nervous. hehe. at the end of that taklimat, baru lah beliau memberi sepucuk surat penempatan kepada setiap seorang guru.
ye. Sofia Singh Walia melaporkan dr PPD Perak Tengah. hehe.


and tadaaa~

+kalo tak jelas, pangkah je terus. senang. haha+
~u know what u should do rite? heh~
btw, i'm not KPLI student. I'm PISMP student. die tak tulis situ. cis. haha.


ye. ye. aku dapat Sekolah Kebangsaan Pasir Kubu, Kg Gajah, Perak. Tapi bukan kat Batu Gajah k. harap maklum. area die dekat Bota Kiri. Harap maklum buat kesekian kalinye. hehe. Pastu aku pon ikut la PK 1 skolah aku, n juge PK 1 SK Lambor Kiri utk ke SMK Lambor Kiri. Bukan utk memohon pertukaran ke situ. ye. sgt berbeza sekali. itu adelah sekolah Menengah. berbeza. aku cikgu Sekolah Rendah. harap maklum utk kedua kalinye. heh~

kiteorg p sane utk uruskan kuarters. and Alhamdulillah, sumenye dipermudahkan Allah. Jadi, aku dok kuarters la nanti. skali ngan sorg cikgu KPLI yg dpt posting ke SK Lambor Kiri. her name is Nani. So sweet. n nice to meet her. hope that we can get along together. InsyaAllah~

then, settled bab umah, aku ikut PK 1 ke skolah aku. okies. secara rasmi sudah mnjadi skolah tempat aku mengajar. and aku cikgu tetap di situ. berapa lama tetap di situ? idok le teman pasti. hehe. ~wah, ade niat nak mohon pertukaran skolah ke cikgu Sofia?. hehe~

Um, skolah sgt la kecik. sgt ok. but aku sgt la tak terkejut. sgt jugak, ok. maybe coz i have those experiences. i have experienced doing practical in such a small school. just like my new school here. and the best is, this school have a canteen. better than before. selama aku practical, and dah p 6 buah sekolah kat Sarawak tu, 2 sekolah je yg ade kantin. so, i'm so impress la uh dgn skolah nie, even skolah nie kecik jer. haha. excited ntah pape je. muke ade nampak cm suke lepak kantin ka? haha. tak kot~ saje nak excited.

and kire aku dh lapor diri la smlm. have some talked with PK1, and i do asked him some questions. for sure bout the school la kan. and utk pengetahuan awal anda ye, he told me that this school got 75 students only. i repeat. 75 students only. hoho. terkejut di situ. iye. serious terkejut. sebab sebelum nie skolah paling kecik yg aku p pon, students were more that 100. and for sure la 1 year will have one class only. okeyh. sik hal beb. senang nak focus. cabaran nie. ala, cm tak biase kan. kat SK Sbangki dulu, kelas Year 2, 8 pupils je pon. hehe. takpe. takpe. think positive. Ganbatte soffea san~ Hope the school environment will suits with me. harap sume adelah dlm keadaan yg baik~ yeah.

okeh. dh siap sume tu. aku trus balik bentong. PK 1 ckp, Sabtu nie ade meeting. Jadi, esok dh kene balik sane balik la. hoho. nasib la tak jauh sgt kan. dlm 4 jam kot. hehe.

Sblom balik, singgah Hospital Selayang. p tengok abah. Sian abah. Baru pas chemotherapy. Moga abah cepat sembuh. amin~ InsyaAllah =)

um, so borak2 la ngan mak and abah. cite la pasal skolah and sume2. huhu. they looked so worried about me. Jauh ke masuk dalam? ade kedai tak situ? camne nak cari benda makan? skolah kecik je? hoho. tambah lak along cite2 n buat refleksi pas die tgk keadaan yg bakal aku lalui kat sane. haha. tapi aku cuba meneutralkan keadaan atas kerisauan mereka. mak, abah. angah dah besar. i need to be independent. i have to. and i will try my best to stand on my own feet k? no worries. dulu angah kat Lubok Antu, lagi jauh masuk dalam. jalan lak sgt teruk. Kampung Iban. Orang mabuk merata2. tak kire siang atau malam. Cuma mak and abah jauh, tak dpt tgk keadaan angah kat sane time tu. tapi alhamdulillah. angah berjaya survive kat sane. Bukan nak berlagak atau bermegah ngan pengalaman yg ada.. tapi kite blaja dr pengalaman. and of course, experience teach me a lot. be more mature. more tough, and makes be better and more patient in facing all those challenges. mak jgn risau. abah jgn resah. I'll be okay. InsyaAllah. Kite same2 doa, mintak perlindungan Allah.. insyaAllah.. amin~ don't worry k. I'll take a good care of myself k. =)

actually, aku bersyukur dapat sekolah ni. mane2 ade lah same. org lain mungkin lagi susah. tapi dalam setiap kesusahan ada kesenangan. and setiap kesenangan, ada juga kesusahan kan? Allah itu Maha Adil. kalo tak, kite takkan belajar dr kehidupan. betul tak korang? sile angguk laju2~ hehe.

and esok aku akan ke sane semula. ngan mak, along, and cousin ku yg poyo, saadiah. Abah tak dpt kuar dr hosp lagi. um, kali ni stay sane terus. jgn ngengade nak balik k. dulu dok srwk, pandai lak bwk barang siap2? nie saje nak balik byk2 kali. dush2!~ hehe. ala, sbnrnye byk sgt barang aku tak dpt nak bwk lagi. sbb brg2 dr sarawak tak smpai lagi.. huhu. jadi, ade kemungkinan akan balik ke rumah untuk mengambil barang2 yg tertinggal~ ceh. pandai kan ko cari alasan, soffea? haha. mane ade. betul la ba~ hehe =)

wookeh. friends and readers, wish me luck ya. best of luck =)
InsyaAllah~

Read more...

Oh! sgt Jealous okeyh!!~

Salam~

pergh. sgt lame tak update. tak tahu la apsal. sgt la malas. padahal dlm pale otak macam2 nak post. last2, tggl dalam kepala je la. huhu~ whoops, whoops. ade org kesah ke? tak kot. haha.

erm, anyway, most of Deakinians and KPLI have already known which school they will be posting, starting this 4th January. Yg KPLI aku tak tahu ape sgt. tapi, Deakin ramai yg dapat selangor n Johor. But somehow, i feel pity for my classmates from Sabah. Rasenye cm sume Sabahan dpt posting kat Srwk. If i'm not mistaken la.. adeh la.. sian woo~ Paling kesian bile ade yg dpt the same district as previous practical. huhu. sure bosan. takpe la korg. whatever it is, sume tu ade hikmah. yg penting, kite ikhlas nak mencurahkan bakti k? ganbatte~ hehe =)

okeh. ckp pasal posting. aku sgt2 la JEALOUS tahap gaban kat Izza Azlina. Jealous giler beb. Tahu sbb pe? bukan sbb die dpt ngorat Guru Besar ensem atau ape.. tapi die dapat posting kat Sekolah Kebangsaan Jelapang, Taman Meru, Ipoh. Guys, that's my previous primary school!! and know whut? I really hope that i'll be posted there. really hope so. the reason is, i know well the place where i grew up though it changed a lot. i know many people there, and i do miss them so much. plus, it would be more easier for me since my dad had plan something if i am posting at that school. He would like me stay at our house in Taman Meru Jaya, and at the same time, nak baiki la umah tu. sgt teruk da umah tu. sayang kot. penyewa tu la.. tak pandai jage. cis. Besides, kalo la aku dpt skolah SKJ tu, boleh la aku mengimbau kenangan silam. kat mane kelas aku.. kat mane aku slalu makan.. kat mana aku salu lepak. kat mana aku salu dating.. ooppss. tipu je. mane ade dating okeyh. sekolah rendah beb. aku sgt la baik org nye. ngeh3~ But.. sume tu adelah 'If'. Jika. Jika dan hanya Jika. Jika tidak? Jika tidak, begini la keadaannye~ hehe. Jadi, takde la rezeki nak mengimbau kenangan silam kan~ heh.


+nanti hg la plak bgambar kat sni Izza~+
hehe =)

okies. dah tamat sesi menyatakan keJealousan tahap gaban kat Izza Azlina. hehe. anyway, i just wanna wish u goodluck k Izza. Do da best k. Nanti dgr lagu SKJ, tolong record and bagi kat aku. sbb aku dh lupe lagu skolah tu. hak3. kalo still the same la. hehe.

psstt.. Izza, jgn amek ati k.
aku gurau2 je. hehe =)
tapi serious dowh..
mmg Jealous.
hehe. memang~





Read more...

kenapa wei?

>> Monday, December 28, 2009

aku nak update blog,
tapi aku sgt la malas..
kenapa wei?
tolong. tolong.
bg semangat. huhu.

Read more...

Yeay. Yeay. Dah keluar~

>> Monday, December 21, 2009

Salam~

wah. arini sgt sebok berSMS n berCALLing2 ngan frens. guess what? result posting da kuar. yes. yes. giler lame tunggu k. akhirnye kuar gak. alhamdulillah.. bukan pe, takut kalo2 rumors pasal posting 2010 tu betul. so, syukur la.. at least batch kami dpt posting, seperti tradisi2 sebelum ni~

Tp ramai gak member2 aku yg tak tahu result lagi. line KPM sgt busy okeh. sgt2 la busy. bise la kan. HOTLINE~ aku pon nasib baik la my classmates tolong check kan.. thanks Beah~ hehe =) takpe. korg2 yg tak tahu lagi tu, jgn risau k.. tetap gak ade tempat posting tu. hehe. jgn tak leh tdo lak mlm nie suda~ hehe.


anyway, GOOD LuCK utk sume.
dan utk diri aku gak.
Congratulations.

and again, BEST of LUCK ^_^

Read more...

Salam Maal Hijrah

>> Thursday, December 17, 2009


Salam Maal Hijrah 1431


Sempena Tahun Baru Hijrah 1431 ni, aku cuma harap aku dapat hijrahkan diri aku ke arah yang lebih baik. tinggalkan sume ape yg sia2 dan tak bermanfaat langsung pon. tinggalkan. dan perlu, muhasabah diri. semua apa yang terjadi dalam hidup aku selama nie adalah dugaan n ujian dari Allah. sebagai tanda cinta dan kasihNya terhadap hambaNya. dan aku perlu bersyukur kerana aku masih dalam lindungan Allah, yg diberi petunjuk olehNya~ Alhamdulillah~



Dan sesuatu yg aku belajar dari kehidupan ini, don't ever give up on anything. maybe sometimes u feel so down. rase mcm semua nie tak adil untuk kau. rase macam kau terlalu malang. rase macam kau nie tak berguna langsung, dan ntah ape2 perasaan yg dihasut syaitan tu... ambillah masa utk muhasabah diri. Semua itu ada hikmah. Allah sayang kau. Allah sayang kite. . Mungkin mase tu kau berazam takmo bercinta lagi, takmo pergi sane lagi, takmo ikut jalan tu lagi, takmo percaya ape2 lagi, dn ape2 yg kau takmo dan takmo, itu n ini, teruskan lah dengan rasa hati kau tu.. Tapi, jgn sesekali mengalah. Kau cuma perlu masa untuk ubati semua tu. Dan kau lah juga yg tentukan berapa lama masa yg kau perlukan untuk ubati luka itu. Biar betul2 sembuh. Biar betul2 pulih, walau kesannya tetap ada.

the key is, just move on. Kalo jatuh, bangun. Have faith. Grass is always greener on the other side right? Dan pada waktu itu, segala apa yg kau takmo dan takmo itu, perlahan lahan kau akan beri peluang utk diri kau sendiri. Perlahan lahan kau akan dapat terima kembali. Dan perlahan2 kau akan sedari, kau semakin matang, kesakitan itulah yg membentuk diri kau yg sekarang. Menjadi yg lebih baik pastinya. Dan sekali lagi, kau pilih pilihan yg kau ada, kau ambil peluang yg terbentang. tapi kali ini penuh dgn hati2, dan harapan yg pasti. Kerana byk yg kau telah belajar dari kesilapan yg lepas bukan? Dan pasti, kau tak mungkin ulanginya lagi~



Dan teruslah melangkah. Life is about taking a chance. You have a lot of choices to be choose. Minta lah petunjuk Allah dlm segala hal. Moga2 Dia membantumu dalam memilih pilihan yg tepat. Itu pasti. Kerana Allah sentiasa mengingati hamba-hambaNya yang mengingatiNya. Jadi, jgn pernah mengalah. Perjalanan perlu diteruskan. Rintangan adalah pembakar semangat dn pengingat diri. Pandanglah segalanya dari mata hati, bukan menggunakan nafsu yg menguasai diri. Yakin lah pada diri. Carilah kebahagiaan yg hakiki. Ingat lah, hanya kau yang menentukan masa depan kau. Hanya kau yg layak mencorak hidup kau sendiri. Kerana kau juga punyai hak untuk B.A.H.A.G.I.A~



mengingatkan diri sendiri.
itu perlu. dan mesti selalu.




+Salam Maal Hijrah buat semua muslimin dan muslimat+
Semoga Allah sentiasa memberkati dn merahmati hidup kita selalu
InsyaAllah~

Read more...

aku teringin~

Salam~

huhu. aku teringin sgt nak beli n bace buku nie. serious. Adekah aku kelihatan seperti main2? oh tidak~~ huhu.


-sile la klik untuk tumbesaran yg sempurna-


Anyway, i'm very sure yg buku nie sangat2 lah BEST utk dibace.
Tolong, tolong. hadiahkan saye satu~
satu je.. tak byk.. hehe =)

Read more...

oh, tolonglah....

>> Wednesday, December 16, 2009

Salam.

aku bru je daftar ngan si pakcik Nuffnang itu petang tadi. wo. sgt baru okeyh. selame nie cm malas kan nak explore pasal benda tu. tapi byk dah kot aku bace kat blog org len pasal pakcik Nuff nie. klik wei.. klik.. tu ayat rasmi okeyh. so, aku pon cm nak gune ayat rasmi tu. sile, sile.. ringankan2 jari anda yg cute mute tu utk menklik pakcik Nuff saye. tak jauh. di sebelah kanan anda itu je. don't belok2 k. heheh. timekasih..

Tapi kan. aku pon cm tak tahu sgt kot benda nie. and tak tahu la benda tu dh activate atau tak. Sape2 yg ade ilmu lebih tu, sudi2 lah kirenye berkongsi ngan saye eh. Maybe leh share tips, or explain kat aku ape2 psl Nuff nie. even nanti tak la smpai aku expert, tp at least aku tahu la gak psl salah silah si pakcik Nuff ni. and again, thanks kpd anda, anda, dan anda yg sudi share ngan sy psl benda nie. Heh. ape sengih2? Tahu pasal pakcik Nuff? sile leave komen anda skrg~ hehe. sile. sile.

ps: smbil menyelam, minum air. moga2 ada manfaat~



hape ntah. kejap aku, kejap saye.
biase la..
kalo nak mtk tlg, gune la bahase sopan.
mengayat beb~~
cair tak, cair tak?
hehe =)





anyway, a big thanks to Aini@NurulFahri sbb byk tolong sofia utk add Nuff nie~
really appreciate that~
muahxoxoxo

Read more...

Black and White Photography Contest

HyeHye. Salam~

Blog walking2 di malam ari di blog org.. eh. silap. da pagi kot. then, i've found something interesting. rase cm sume da tahu kot. and aku pon saje2 kan gatal nak masuk gak contest nie. for the first time okeyh join contest kat dunia blogging ni. ulang suara. for the first time. hehe. eh, ade org kesah ke soffea?? haha. suke ati~

Contest by Sis Ezzan Yusop
~Sile click nama beliau utk keterangan lanjut~


wookeh. jadi dengan ini aku cube try test picture di bawah utk contest nie. Pemilihan picture adelah dibuat suke2 berdasarkan keriangan di hati. haha. lagipon, picture nie nmpak sunggoh klasik pas di black and white kan. da macam zaman P. Ramlee dahulu kala. ececeh~ tu pon sebab selendang corak batik itu. hehe =)

actually, explanation ngarut2 nie tak penting pon... dan tak perlu pon utk join contest nie. aku je yang pening pagi2 cmni. heh :p

so,

here you are =)

the picture...



Anyway, simple je contest nie. Sgt simple okeyh. sbb tu aku join. Saje suke2 kan~ Picture pon simple2 je. Menang kalah tak kesah. Yg penting, semangat hitamputih itu. hehe. tibe2~

Jadi, jom la join beramai2. Selamat ber Black nWhite dan dan dan bernostalgia juga~ hehe.



Read more...

Aliaaaaaaaaa!!!~~ xoxoxo

>> Tuesday, December 15, 2009

Salam..

1st of all maaf sgt sbb entry nie agak terlewat skit dr tarikh yg sebenar. huhu. Jadi, terpakse la tukar wish, dr Happy Birthday kepada Happy Belated Birthday ya~ huhu. So sorry alia bucuk2~ huhu..

anyway, ape pon, same je kan. i dah wish kat phone and facebook u~ hehe =) Jadi, i tetap nak wish Happy Birthday gak kat sini. boleh kan? heh.


________________________________

on 14th December 2009,
she is 21st!!!!

Happy BirthdAY
my Sweet Alia..



Alia~~~
Wishing u a Happy Birthday and many more to come.
I hope all ur birthday dreams and wishes come true..
Not just a year older, but a year better..
Here's to another year of experience..
Be strong in facing all the difficulties in life.
remember ur motto?,
"Living life to the fullest~"
Just do ur best in life.
Experience teach us a lot =)


~wish u all da best in ur future~

Alia.. rase cm dah lame kenal u. sbb kite rapat sgt2. sgt2. tapi rupenye baru 2 atau 3 tahun kot kite berkawan. Takpe. tu tak penting. yg penting, persahabatan yg dibina dgn keikhlasan tu. tak sangke kan, kite mula kenal kat Myspace je. share stories and opinion. wah. i senyum nie ingat cite dulu. Thank You, Myspace. then, pas2 tu, sume kite share. almost everything. sedih atau happy. marah atau kecewa. sume2. smpai la kite jumpe kat Sunway Pyramid. sure u still ingat kan.. hehe. mase tu u da jerit2, "Soffeaaaa!!~" hehe. rindu u, alia... i enjoy kuar jln2 ngan u. borak2.. gelak2.. huhu. rindu nak hug u. he =)

Tapi tu la.. kite jumpe 2 kali je kot.. pastu u da terbang ke India. and i balik sarawak. masing2 busy, da tak sempat pape.. Byk kali plan nak jumpe atau ape. souvenir da lame i simpan utk u. tapi tak dpt bagi2 lagi. and owh yeah.. my sari.. hehe.jgn lupe ek. InsyaAllah next year kite jumpe. I nak u dtg konvo i nanti~ dtg tau.. hehe =)

_____________________________________________


Alia.. U r my bestie ever~ tak tahu nak luah cmne betapa i terlalu menghargai persahabatan kite nie. u were always be there whenever i need u. and u always will~ bile2 i rase sgt tak kuat in facing anything, u will calm me with ur words. ur concern, and i sgt2 lega bile dpt ckp ngan u. u faham i. u tahu ape i pikir. u tahu ape i rase. and mesti la sbb words u tu la yg sgt2 bg semangat kat i. hehe. salu kalo i nangis pon, nangis kat u. huhu. sayang u sgt2. *hugs*
Thanks
for everything, Alia.. Hanya Allah je yg dpt balas segala kebaikan u. Hanya Allah je yg Maha Mengetahui betapa i terlalu2 hargai u dalam idup i~ ::ceewah. ayat da mcm org couple k. huhu:: ok, ok. kembali kpd mood td~ hehe =)

And, Alia.. Sorry for everything and anything. Mungkin selama kite berkenalan nie, ade u terase ape2 ngan i. atau mungkin ade mase2 yg kite cm busy sgt smpai ter'ignore satu sama lain.. i mintak maaf sgt.. maaf utk ape2. mungkin i nie tak dpt jd yg terbaik utk u setakat nie. or i nie cm ntah pape je, or blablabla and what so ever.. i mintak maaf k. ape2. Maaf sgt2. Hope that this friendship will last forever =)


Hey, ingat tak kite salu sgt merepek same2?. berangan same2. u nak jadik pengapit i kan nanti? hehe. rindunye mcm dulu. salu call, borak2. wat supersavers ok. tp skrg i da takde maxis. ala, kalo ade pon, u kat India tak guna Maxis kan? hehe. I really miss all those time, Alia~

________________________________________

N n n n... sempena u dah rasmi genap 21 nie.. I harap semuanya akan lebih baik untuk u. Akan ada kisah bahagia kite. Cepat atau lambat je.. Takmo sedih2 lagi cm dulu k. Yg penting, kite sayang diri kite and others yg sayang kite. tu da ckup.. I yakin yg kite dua dh bertambah matang kan. Macam2 kot dlm hidup kite nie alia.. And kite kne ingat, maybe ade org lain yg hadapi dugaan lagi berat dr kite kan? Be strong ya.. Semua tu ada hikmah. Sume tu untuk mematangkan kite. that's ur word. N tahu tak, I bru bace msg2 kite kat myspace dulu. i simpan lagi tau~ saje bg penguat semangat. hehe =) we are the strength for each other.

Dan, study smart keyh Doctor Alia.. I tahu medic sgt susah. Medic sgt la berat. Tapi i takmo u tensi2 sgt k. U dah langkah jauh.. Usaha sedaya yg mampu. U boleh. sgt2 boleh =) Do ur very best. Ramai nak tgk u berjaya.. Dan dan dan, nanti kan i nak p klinik u kan.. bwk anak i. tapi mesti ade diskaun tau doctor. hehe. So, Good Luck in everything u do. Especially exam u skrg nie.. Best of luck ya.. InsyaAllah... aminn~


Alia.. alia.. alia...
whateva it is..
Just Live ur life to the fullest ya~
Semoga kebahagiaan dan kejayaan sentiasa menjadi milik u..
Semoga segala kebaikan yg u buat
akan dibalas dengan kebaikan yg paling baik dr Allah..
Semoga Allah sentiasa memberkati hidup u,
Alia bt Mohamad Ibrahim =)
InsyaAllah, aminnnnn~

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


and last but not least...
terima la flying kiss dr i..
yg diterbangkan khas dr Malaysia, jauh ke India..

Muahxoxoxo..
gedik okeyh.
dush2!~ hehe



and again...


Happy Birthday
Alia~
Sweet 21st
May all your wishes come true
InsyaAllah~



Glad to have u as a friend.
Just want to remind you how special u are =)
Friendship forever.
Love always,
muahxoxoxo~



ps: sorry. Entry lewat sehari. hehe =)

Read more...

A BIG Thanks to everybody~

>> Sunday, December 6, 2009

Salam~


Just wanna update pasal birthday aku ari selasa lepas~ owh. silap. ari ulangtahun kelahiran diriku yg ke 23. bukan aku bru lahir Selasa lepas k. kalo cmtu, aku la baby yg paling genius di alam semesta sbb bru 6 ari lahir, dh pndai nak post story kat blog. wah~ so impress la my parents. hahahaha. enough soffea. mengarut~ dush2!~ hehe.

um, cm biase, birthday mesti la HAPPY kan~ name pon HAPPY BiRTHDAY =) ade ke org wish "Hye Soffea, SAD BiRTHDAY!~" wohoo.. nak kene dush2?!~ berani la.. hehe.

Anyway, eventhough ulangtahun perkahwinan ku itu, eh, silap. ulang tahun kelahiran ku itu tidak lah disambut di Hotel 5 bintang, dengan barisan para VVIP dtg bertandang, serta diberi begitu banyak presents yg mahal berBRANDed, atau juge tibe2 dianugerahkan pangkat DaTo' atau ape... ops, terlebih suda ok~ heh., walopun tidak la disambut semeriah mane, tapi tanda ingatan dr sume yg wish birthday and pray for the best adelah something yg amat2 bermakna. n aku hargai sgt2!~ tak lupa gak yg dh bg presents. advanced presents atau yg lewat. sih hal. semua itu adelah amat dihargai~ syg korg sgt2. MuahMuahxoxoxo~

Dear Family and Friends:
1) Thanks for all the wishes via calling and sms-ing
2) Thanks for all the wishes through facebook also~
3) Thanks for those who wished me in this blog.
4) Thanks to all who gave me the birthday presents. Love them so much~
5) Thanks. Thanks. Thanks.



Terima kasih atas sume ingatan itu. Korang sume mmg the BEST la~

++ Hope the BEST for all of us. Semoga hidup kite diberkati Allah selalu..
InsyaAllah, amin~++

_________________________________________

Pagi birthday tu aku saje p practice driving. ditemani adekku yg macho, Sopian. thanks ekk tlg refresh kan balik ape2 yg kakak dh blaja tp tak practice selame nie. aku bwk dekat2 sini je. Drive Perdana je. Takut nk drive Persona sbb clutch tggi. and takut kalo tibe2 mati. name pon baru nk blaja kan. Tiap kali keta bergegar n cm nak berhenti je, mesti sopian jerit, "tekan clutch!~" haha. aku cuak je. takut keta mati. malu la. hehe. tu la.. lesen P dh setahun kot.. selama nie tak practice kan. tu la pasal~ anyway, Thanks Sopian =) MuahMuah jugak~


+kat highway karak+

___________________________________________

Then, ptg tu celebrate birthday biase2 je la~ Thanks Cik Achee sbb sponsor kek. pastu abah beli jajan, aiskrim, air, n biase2 org smbut birthday la. hehe. yg kelakar tu, CiK Pidah n PokSu yg suke sgt mkn kek. dorg dah lame tak mkn kot~~ takpe, takpe.. sile, sile.. hehe. anyway, terima kasih sgt kat sume2. angah hargai sgt . Rase mcm dihargai =) Soo Happy la ouh~ sebab sume ade kat umah. Thanks again~ Muahxoxoxo.


+Thanks Cik Achee =)+
~yg tgh tu k~



+Happy Birthday to me =)+
~hope the best in future. InsyaAllah~



+Me with my uncle n aunty, Poksu n CikPidah+
~along in dark shirt~


+ May all of the happiness will always with me+



All in all~
Thanks everybody =)
LOts of LOVE~
Mmmmuahhhh xoxoxo~~




my own wish on my birthday will be updating later on ya~


Read more...

Happy Birthday, Soffea!!!~

>> Tuesday, December 1, 2009

It's 1st December
and it is.......
MY BIRTHDAY!~



Happy Birthday to me,
Siti Soffiah binti Anuar~

Sweet 23rd.
May Allah bless me always,
and may all my dreams come true~

InsyaAllah, Aminnn~



Be strong in facing all da difficulties in ur life, Soffea.
Learn from ur experiences.
and be a better person of course!~


Read more...

:: Ayat-ayat CinTa~::

>> Monday, November 30, 2009

Salam~

I got this through my email n just wanna share with all of u~

Moga kita sume mendapat keberkatan dr Allah~ InsyaAllah.. aminn~


Sabda Rasulullah SAW:
Barangsiapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih di lautan..

1.Bismillahhirrahma nnirrahim : pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulliah : pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.

3.Astagfirrullah : jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.

4.Insyaallah : jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang.

5.Lahaulawalaquatai llahbillah : bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk.

6.Innalillah : jika menghadapi musibah atau melihat kematian.

7.Laailaahaillallah : bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya. amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah.


Sabda Rasulullah siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang yang mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada~


Read more...

after so long i guess~

>> Sunday, November 29, 2009

salam~

hyehye. giler lame okeyh aku tak update blog. huhu. ntah la~ busy kot. takpon saje2 je wat busy. haha. takde la. betul ba.. i'm quite busy lately actually. percayala~ hehe.


some update:

1. I have finished my studies.
hoho. alhamdulillah. hampir 5 tahun setengah blaja kat IPG utk bachelor of education nie, and this is the end of this course. this course ok. maybe i can think of furthering my studies later~ it must be. insyaAllah~ so, of coz la i'm soooo HAPPY ~ penat dah kot blaja. penat dah kot berulang dok naik 'belon'~ hehe. whateva, i know that some people says; "studying is much more exciting than working". hohoho. i'm thinking the same too. yup. tggu la time ko byk sgt burdens keje, and u feel like u have no time to enjoy ur life, then ko akn ckp; "baik aku study n p kuliah cmni. leh ponteng~". haha. aku je kot ckp yg ayat last tu. sbb suke ponteng kelas. korang tak kan? aku tahu korg baik. atau pura2 baik? hahaha~ takpe la. this is life rite. i just wanna move on. improving myself. dalam hidup nie mmg ade suka n duka. susah n senang. but we are the one who create our own life. senangkan yg susah. suka la yg tak suka~ blaja dr kesusahan utk menyenangkan, dan belaja utk menyukai ape2 yg tidak disukai. redha~ Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hambaNya. Ganbate Soffea san~ i'm moving on to achieve my mission. my ambition~ proud to be a teacher. o yeah~ hehe. terrrpoyo lak~



2. I'm home on 26th yg lepas actually. yeay. balik umah~
but this time perasaan tu bercampur baur. selalu kan cm happy giler kot dapat cuti lame2 n duduk bersenang lenang dan berlenggang kangkung di umah. tapi kali nie tambah perasaan yg cm tak best skit. something like sadness. it's sad, so sad, it's a sad, sad situation.. lalalala~ sile sambung nyanyi~ heh. sedih la beb sebab berpisah ngan frens. i guess that u know how does it feel. bayangkan korang nak berpisah ngan members yg dok hampir 24hours per day, 7days per week, about 30days per month, and blablabla for the whole 4 years. and some of them for almost 5 and a half years. hoho. we had being too close to each others. da lebih cm adek beradek. jadi bile tibe saat2 cmnie. sgt la sedih~ whteva, the most important thing, i just want to thank and apologize for everything. maaf sgt atas segala kesalahan n kesilapan samada yg disengajakan atau tidak, melalui perbuatan, percakapan atau penaipan. serious. maaf sgt. hope that we may clear everything. forgive n forget. coz i just love the friendship that we built together, frens~ huhu. maaf. and... i hate Goodbyes. but it is a fact. setiap pertemuan pasti ada perpisahan rite. hope that we will meet again. do keep in touch ya frens~ jumpe konvo nanti.. insyaAllah~





3. i'm counting the 'day'~
haha. guess what 'day' i'm counting rite now? thought that it would be my special day. of course it will be. insyaAllah~
~adekah anda tertanye2? sile, sile bertanye~ agagaga~

hehe. ape2 la kan~ jom main kira2 ari~ jom, jom~



pssst: happy idul adha. sempat lg kan? he =)
berkorban ape saje. tapi jgn berkorban saje2~

Read more...

missunderstanding~

>> Tuesday, November 10, 2009



uh. something happened today. rase sgt terkilan. lain kali update. tggu emosi stabil dulu. and otak boleh berfikir secara waras. huhu.

++++++++++++++++++++++++++++++++


Ya Allah,
hanya Kau yg Maha Mengetahui segala apa yang terjadi.
Hanya Engkau yg tahu apa dalam hati ini~
dan hanya Engkau yg Maha Berkuasa ke atas sesuatu.
Permudahkan lah segalanya bagi kami~
aminnnn~~

Read more...

this is LIFE~

>> Sunday, November 8, 2009

Salam~

hidup kite nie sebenarnye singkat sgt untuk buat sume ape yg kite rancangkan. masa yg kite ada terlalu singkat untuk penuhi semua kehendak kite. saat2 yg kite lalui terlalu suntuk untuk mencapai semua impian kite. dan kadang2 rancangan kite sering kali perlu ditukar. Tak semua yg kite rancang akan berjaya kerana Allah telah mengatur yg lebih baik dr ape yg kite rancang dan sgt2 terbaik untuk kite. cuma kadang2 kite sering sahaja mahu berputus asa dengan apa yg telah ditetapkan. takdir. Qada' n Qadar. harus percaya kepada Qada' n Qadar. Itu wajib. Sebagai manusia, apa yg penting, usaha, doa dan tawakal. Juga, redha, tabah n sabar. Yakin lah dengan janji Allah. Dia tidak menguji hamba2Nya di luar kemampuan hambaNya. Ingat itu~


hmmm, semalam aku mimpi. touching. sedih. smpai mengigau menangis2. hu.~tu la ko soffea. sape suh tido pas subuh? haha~. hati sgt risau. sgt takut. sgt sedih. hu. aku cuma doa yg Allah berikan kesihatan yg baik kepada kami sekeluarga. Beri kami kekuatan atas sume dugaan drNya. Dan beri aku kesempatan untuk menjadi anak yg terbaik utk mak n abah. InsyaAllah.. amin~


+I miss them sooo much+
huhu~



huh. mata dh berair.
bukan masuk habuk atau ape ok.
tapi sebak n sedih.
kuat soffea kuat.
abah pon mesti nak tgk kite sume kuat.
I'll be your very BEST, abah~
(T_T)

Read more...

KISSME (^__^)

>> Friday, November 6, 2009

salam~

erm, esok, eh ape lak esok. arini la.. nanti jam 8.00 pagi da start KISSM. bukan KISSME okeyh. haha. tapi KISSM. stand for Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia. ok. terlalu pjg kot~ -title saje kecoh nak gempak takleh blah~-
so, kalo dah namenye pon KURSUS, sure bosan. sgt bosan. mengantuk. bosan. mengantuk. tersengguk2. uh. terlalu negative gamaknye pemikiran aku di pagi hari ini. padahal bru nak start kursus esok. nyah kau pemikiran negative. go away from me. please~ dush2!~

okeyh. skrg anggap je la kursus tu mcm best kan. best. best. tgk. aku senyum. ~tp x ikhlas~ hehe.
best. best. best. best. best. haha. ckp smpai 44 kali. doa tu~ korg tlg smbung ckp smpai 44 kali eh. ye, ye. cmtu~ pandai~ hehe.

whatever, semangat sume. selamat berKISSME, eh saje je wat2 silap. selamat berKISSM utk sume Deakins and KPLI. skit lagi dh nak bis k. tahun depan da posting. insyaAllah~


sgt malas la ouh.
takleh bngun lewat cm slalu.
nak ponteng, boleh takk?
eh, tak boleh.
nanti tak lepas nak keje ok.
pastu nti terkial2 aku terkontang kanting seorg diri.
nanti sume org buat tak tahu kt aku n ckp; "ade aku kesah??"
sape suh malas kan. huhu.
nauzubillah~
rajin Soffea rajin. yezza~

Read more...

Stand up... Good Morning teacher~ (part 2)

>> Wednesday, November 4, 2009

Salam~

heh. nie kesinambungan ~ceh. cm novel~ dr entry yg lepas2. ntah berape lame da. tapi sbb aritu da janji nak smbung, jadi kne la sambung kan~ jangan mungkir janji. Nanti jadik org munafik. Nauzubillah~

okeh. sile ikuti kisah kesinambungan berSBE and prcticum sepanjang menjadi Trainee Teacher di IPGM kampus TAR ini. sile klik sini ~bukan sana~ untuk bace entry lepas. klik la kalo berani. ha, ada berani? hehe.

sambung skrg soffea!~

ok.ok~


4) Sem 6: School Experience D (2008)
  • Dihantar dekat2 je ngan Kuching tapi daerah lain.
  • Me and Fiza still worked together as a partner for this 3 weeks SBE.
  • Zuma and Amoi pon satu skolah ngan kiterog. so, 4 org satu skolah, 2 pairs la maksudnye.
  • SK Sg Pinang adelah sekolah yg bertuah sbb kiteorg dihantar ke sana. ceh. poyo~
  • about 2 hours from samarahan. so, need to rent a house since i can't stand utk ulang alik setiap hari. huhu.
  • This is also the SKM school. each year have one class. so, there were mix abilities of students in one class.
  • Anyway, i enjoyed being here. PK 1 skolah nie teramat sangat lah baik hati. hanya Allah dpt balas jasa baik beliau.
  • Task adelah lebih kurang cm SBE C. still peer teaching.
  • But this time da start video tape one part of the lesson, focusing on the English use in teaching Science or Mathematics.
+PHE class with Year 2. sblom PJ, mcm2 kne pesan n ugut. haha+
~abaikan pic teacher sblh knn tu~
=)



+math class with Year 5+
~remedial students need more attention ok~



Experience;
  • Ouh. lebih kurang same penat cm selalu. every night prepare the lesson plan.
  • tapi nasib keje berdua. ape yg penting? kerjasama. wonderpets.wonderpets. kami dtg. ha. mane? mane? takde pon wonderpets tlg kiteorg? hu. tipu je wonderpets ni~
  • We need to teach Sc-Year4; Math-Year 5, and PHE-Year 2.
  • Time nie byk focus kat EML subject yg byk kne wat esaimen psl teaching Science and Math in English.
  • Pupils baik2, quite clever and they are able to speak English well. Year 4 plg bagus kot~
  • Time nie da start garang and suke membebel. bukan pe, aku tak leh la biar je budak2 nie buat slh. kite kne ckp, bgtau. walo dorg cm tak ingat, tp at least kite penah ingatkan dorg.
  • Penah skali tu, aku bg chance dorg pilih group members, then u know whut, da gado2. ade yg nangis sbb takde org nak group ngan die. plg sedih bile die ckp, "saya bodoh cikgu, takda org mau group ngan saya".
  • Tapi mmg pon. obvious okeh yg pndai group ngan yg pandai je. so, ape lagi?? inilah peluangnye aku menunjukkan bakat membebel aku. haha.
  • Then, pastu, no more choosing ur frens k. I'm the dictator yg tetapkan group members korg. huahaha ~gelak kejam~ =)
+Technology topic+


+Done by pupils+
~touch up by teachers~ hehe.



+jamuan perpisahan+
~terharu nie. thanks~



5) Sem 7: Internship A, 6 weeks (2009)

  • ha, kali nie mmg agak sedikit lame dr yg lepas2. ape brg setakat 3 minggu beb. ingat dh leh improve ka? haha.
  • takde la lame sgt pon. prctical kat skolah selama 6 weeks, plus school holiday, so, sume skali 7 weeks. hoho.
  • 7 weeks merantau smpai ke Sibu, lebih kurang 7 hours from Samarahan. kot la~
  • Kali nie mmg sume Deakin di hantar ke skolah2 bandar, sekitar Kuching, Sarikei, Sibu, Bintulu and Miri. Sume lecturer yg tetapkan. no choice k. kiteorg mmg bakal guru yg berdedikasi. sedia dihantar ke mana saja.. ceewah~ hehe =)
  • Aku dpt SK Bandaran Sibu No 3, dan partner bersama Ahmad Firdaus@Daoh.
  • Partner pon ditetapkan juge. sume dpt berlainan jantina. giler la. kami mmg betul2 guru yg rela n setia mengikut arahan la.
  • Satu skolah, just 1 pair sahaja; means 2 org la satu skolah.
  • Setiap daerah ade 5 skolah yg dipilih and ade 2 org setiap skolah.
  • Um, skolah sgt besar ok. and this is my first time being in such a big school. sblom nie kan sume SKM school je.
  • Each Year have 4 classes, A-D. Teachers plak mmg ramai. berapa ntah. tak ingat.
  • Tapi best sbb bilik guru sgt besar, ngan air-cond n meja yg besar n tmpt yg strategic di belakang bersama2 cikgu2 kpli yg bru posting and cikgu J-Qaf. heh. Kak Tiesya, miss u la~
  • However, students' level was so unexpected. Thought that it would be easy teaching students kat skolah bandar. Tapi nak wat camne kan. aku dpt kelas B and C. So, no wonder la~
  • This Internship A was more focusing on minor, which is Math subject. Sbb tu sume math periods kene amek. adeh la~
  • Tapi tak kesah coz i love teaching Math =)
  • Esaimen mmg berlambak. n video tape task still kne wat~ adeh la.
+dlm flight from Kch-Sibu+
~mse ni brg x byk, boleh la~



+In memory =)+
~See, the staffroom is so comfortable la ouh~



Experience;
  • huh. terlalu banyak experience spnjg di Sibu. Start dr mula2 smpai lagi. huhu. sgt kesian.
  • Aku n fiza je nek flight. yg len nek bus. so, mmg kiteorg struggle gile la mula2 sampai Sibu. dgn tak kenal sape2, tak kenal jalan pon. nama pon tempat org kan~
  • so, pergi tgk umah yg knon2 dpt nak disewakan tu. adeh la. time tu giler rase nak nangis. serious. tak tipu. sgt kasihan ok. tak dpt nak bygkan cmne nak dok situ sepanjang 7 mggu.
  • Kiteorg berpindah randah dlm satu hari tu. plus, dgr lak cite mcm2 dr pnduduk di situ. ~ceh. dh mcm entry misteri nusantara lak~. nak tak nak, tdo la gak kami org berlima di situ. just satu mlm je.
  • yg boys takde problem sgt. tapi dorg risau kiteorg jugak la. huhu.
  • then, esok pindah ke rumah lain, dgn bantuan Ustaz, PK 1 sekolah Dashon. Terima kasih sgt2 kat die sbb byk sgt tolong kami. sgt2. hanya Allah dpt balas segala kebaikan die ngan balasan yg paling baik. InsyaAllah~
  • kalo nak cite segala mcm kesukaran n kesulitan, mmg tak hbs kot. tapi takpe, sume2 tu dpt kiteorg lalui. and bile teringat balik pengalaman dulu2 tu, dah boleh senyum n gelak2.
  • Betullah, experience is the best teacher in life. Pengalaman mematangkan seseorang.
  • Huh. dah2. hentikan sahaja madah pujanggamu itu soffea. hehe =)
  • pasal skolah, as i mentioned before, unexpected. I need to struggle hard to ensure they understand the lesson. especially in teaching Mathematics. Bayangkan, darjah 5, tapi still tak hafal multiplication. mane la aku tak mengamok..
  • mmg byk kene bersabar la. and penah la aku buat kelas tambahan utk dorg. tp tak pakse. sape yg nak, dtg je.. nasib la ramai gak yg datang even teacher dorg nie sgt la garang. heh.
  • whatever, ape yg paling bahagia, bile tgk dorg improve. ramai gak yg dh hafal multiplication.
  • and tak sangke sbb ramai yg nangis time aku dh nak hbs. thought that they will never drop their tears for me. yelah. cikgu garang kan~ hehe.
  • eh, lupe nak mention, kali ni mengajar sorang2. no more peer teaching ok.
  • so, beban sgt byk. lesson plan sorg2 yg tak larat tu. worksheet lagi. teaching aids lg. hu.
  • dah la ade 3 subjects kne ajar. adeh la.. survive je la. kate cikgu dedikasi kan~ hehe.
  • dr Internship A nie la aku blaja byk perkara.especially how to be a good teacher as well. byk kot silap aku. yg paling penting, mase nie aku berazam, "takmo garang2 melampau dah utk Internship B nanti".
  • he. takleh blah punye azam.
  • anyway, sgt seronok pengalaman ini. Dapat gak merasa dok Sibu. and yeah, berjalan smpai ke Miri time cuti skolah bulan 3 tu. cuma impian nak p Brunei tak kesampaian lagi~ hehe. insyaAllah lain kali~
+Mixed Operation+


+from Sibu to Kuching. naik bus+
~brg 10 org. giler byk smpai kne beli 2 seats lain~



and the last practicum was Internship B, 12 weeks yg bru je habis 9 Oct aritu. huhu. yg tu update len leh tak? dah tak larat~ hehe =)

sambung lg~



Read more...

Pengumuman Pengumuman~

>> Tuesday, November 3, 2009

Salam~

huh. memang masa agak lewat skrg. jam 3 pagi. tapi apsal ntah, aku dok ngigau2 menaip blog plak. haha. giler bayang blog ape minah ni ntah. he.

actually, just a quick update. mmg kelihatannye agak pelik update tibe2 di pagi hari. padahal bkn nak cite ape2 yg penting pon. he. saje je nak umumkan kat blog yg aku dah siap sume assignments yg berlambak2 aritu. dah hantar siang tadi atas meja Encik Baha dan disuruh mengecop esaimen tersebut dgn menggunakan cop canggih beliau. lalu aku terkial2 sbb cop itu kelihatan agak canggih sehingga diperli oleh beliau dgn berkata, "hai, takkan dah nak dpt degree tak pandai nak gune cop tu plak"~ ye. ye. agak malu di situ. aku hnye mampu tersenyum. takpe Encik.. nanti saye pon nak wat cop cmtu gak bile jadik cikgu nanti. haha. impian takleh blah~

okeh, berbalik kepada tajuk utama, iaitu aku dah siap sume esaimen for this final sem.~he. saje bold n kasi besar. nak bangge~ sgt lega ok. dah boleh relax2 smbil layan jiwang. eh. tak. bukan. mane ade. aku tak layan jiwang ok. leh relax2 smbil surfing2. bosan dowh takde esaimen. tak tahu nak wat pe. haha. kelihatan agak poyo disitu~ nie mata tak ngantuk lagi pon sbb dh biase wat esaimen last minit smpai tak tido pastu laju2 je jari jemari dok taip2 sebab esok nak kene hantar. haha. itu adelah perkara biase. being under pressure akan menghasilkan begitu byk idea. serious. tak tipu. tapi tak elok diamalkan bg mereka2 yg tak biasa dn amat mementingkan keputusan yg cemerlang di dalam kehidupan. haha. ye. don't u ever try this anywhere ya~

Start esok, sume warga kat IPTAR nie dah start exam. so, wish all of them best of luck. jgn tension2 tgk kami yg Deakin ni berhuhahuha buat bising jalan sane sini sbb kami tak perlu study sebab jugak kami takde exam for this sem. heh. sbb tu esaimen giler berjuta juta juta. haha. ok. tipu je smpai berjuta~~

huh. dh panjang kot. ape aku ngarut di pagi yg indah nie pon tak tahu la. padahal main point just nak ckp; "I'm free now without any assignments". tmbah lagi; "no exam for this sem. so, don't be jealous" . tu je. heh. budget best. poyo. dush2~ ok la. ntah ape2 lagi ngarut melalut. nak out da sbb nak paksa mata utk tido. ok. nite. bye ;)


owh. KISSM~
sgt malas okeyh!~

huhu...

Read more...

Time is running out bebeh~

>> Saturday, October 31, 2009

Salam~

huh. lame giler kot tak update blog setelah sekian lama bergelumang dengan esaimen yg telah mengimpak maksima kan kehidupan aku selame nie. he. alhamdulillah~ sume dah siap. tggl EMC yg perlu diedit n EMP yg tak disentuh lagi. haha. takpe, takpe. siap jugak tu nanti. Ganbate~

Yg penting, the last presentation ever as a trainee teacher dah bis. haha. ye, ye je. ntah ke time KISSM kne present lagi. whateva, i would like to thank and congratulate all my group members for da action research presentation. we did well. berjaya menghentam habis2an. hehe. And, thanks Allah for giving me such a great group members. thanks ye korg~ aku beria je gelabah, takut audience tanye byk2 pasal part Multiple Intelligence yg knon2 aku research tu. ha3~ advantage gak la kite group last. sume da tak sbr nak bis. hehe. thanks gak utk group yg assess kami. hopefully all of us will success ya. same2 tolong menolong~


+before presentation+


+semasa presentation n rakaman+


+right after the presentation+
fuh. lega~ see. sume senyum.


*Thanks to Zue for those pictures*


anyway, too many things happened actually. moreover, dlm saki baki masa yg ade utk spend time ngan sume2 classmates. sgt sedih la woo~ about 4 years we enjoyed being together and this is the last year for us. and rase cm mase sgt mencemburui kite la. nak buat itu la, nak buat ini la, tapi byk kot halangan n kekangan. especially time and money. bile elaun nak masuk nie? hu. dah2, melalut pasal elaun la plak~ he.




+The great classmates ever; SMP Deakin 1+



apepon, to all my sweet frens eva, Deakin 1 and Deakin 2, lets enjoy the last moments together. Its such a valuable time for us. just appreaciate it.




senyum =)
~cover sedih n emo~ hehe.

Read more...

ye. aku tahu laaaa~

>> Monday, October 19, 2009

Salam.


ok.ok. mungkin atau memang cite nie agak lapuk dipenuhi habuk smpai terbatuk2 atau ape. tapi aku tak kire. aku nak post gak entry gambar raye tahun 2009 ni. sbb aku da janji kan kat entry yg lepas? so, it's time to fulfill my promise now. cume lambat je. sbb masa agak mencumbui aku. eh, eh. silap. masa agak mencemburui aku. hehe. so, sempena 30 syawal 1430H nie, ~still syawal lagi what??~ terima la picture raya 1 syawal 1430 aritu~ tgk la smbil terbatuk2. hehe.

*pictures are not in sequence. and no caption for all pictures.. malas kottt. hehe.
~adekah diriku kelihatan seperti ikhlas mengePost entry ini?~

eh, eh. ikhlas la. jadi sile2 la ikhlas menView pictures ye. heh. rosak kott bahasa cikgu Science ni apebile sesuka ati jantung pisang emas je mencampur2 adukkan bahasa. hehe =)

Sile, sile~

+wajah automatic apebile kamera menghala ke diri ini+
-pantang betul nmpak camera minah nie. dush2!~ hehe-


+same kan? ye. kami mmg cousin. hehe+


+poyo.poyo. saadiah la. sy tak kot. hehe+
-gurau je Yah~- hehe.


+dipujuk oleh ciknah, ezzaty n Sham slps dibuli Saadiah+
huhuhu~



+my Sweet Family Ever+
miss them Damn MUCH!~



+siblings. along is missing.+
mkn kot. haha.









ish. dengki tau. org nak amek picture ngan afiqq je. huhu.








okeh. habis suda. thanks sudi tgk. hehe.




Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP