Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

i'll be okay... no worries~

>> Thursday, December 31, 2009


Salam~

semalam aku dh p taklimat kat PPD Perak tengah. P dgn along sahaje. sbb semalam gak abah ade appointment kat Hospital Selayang. kene wat kemo. so, what can i do? Nasib la ade along kan~ ade hikmah rupenye die berhenti keje and tanam anggur sebentar di umah nie. hehe. Thanks my big bro. love you~

Taklimat cm biase je. tapi saje je nak wat kiteorg nervous. hehe. at the end of that taklimat, baru lah beliau memberi sepucuk surat penempatan kepada setiap seorang guru.
ye. Sofia Singh Walia melaporkan dr PPD Perak Tengah. hehe.


and tadaaa~

+kalo tak jelas, pangkah je terus. senang. haha+
~u know what u should do rite? heh~
btw, i'm not KPLI student. I'm PISMP student. die tak tulis situ. cis. haha.


ye. ye. aku dapat Sekolah Kebangsaan Pasir Kubu, Kg Gajah, Perak. Tapi bukan kat Batu Gajah k. harap maklum. area die dekat Bota Kiri. Harap maklum buat kesekian kalinye. hehe. Pastu aku pon ikut la PK 1 skolah aku, n juge PK 1 SK Lambor Kiri utk ke SMK Lambor Kiri. Bukan utk memohon pertukaran ke situ. ye. sgt berbeza sekali. itu adelah sekolah Menengah. berbeza. aku cikgu Sekolah Rendah. harap maklum utk kedua kalinye. heh~

kiteorg p sane utk uruskan kuarters. and Alhamdulillah, sumenye dipermudahkan Allah. Jadi, aku dok kuarters la nanti. skali ngan sorg cikgu KPLI yg dpt posting ke SK Lambor Kiri. her name is Nani. So sweet. n nice to meet her. hope that we can get along together. InsyaAllah~

then, settled bab umah, aku ikut PK 1 ke skolah aku. okies. secara rasmi sudah mnjadi skolah tempat aku mengajar. and aku cikgu tetap di situ. berapa lama tetap di situ? idok le teman pasti. hehe. ~wah, ade niat nak mohon pertukaran skolah ke cikgu Sofia?. hehe~

Um, skolah sgt la kecik. sgt ok. but aku sgt la tak terkejut. sgt jugak, ok. maybe coz i have those experiences. i have experienced doing practical in such a small school. just like my new school here. and the best is, this school have a canteen. better than before. selama aku practical, and dah p 6 buah sekolah kat Sarawak tu, 2 sekolah je yg ade kantin. so, i'm so impress la uh dgn skolah nie, even skolah nie kecik jer. haha. excited ntah pape je. muke ade nampak cm suke lepak kantin ka? haha. tak kot~ saje nak excited.

and kire aku dh lapor diri la smlm. have some talked with PK1, and i do asked him some questions. for sure bout the school la kan. and utk pengetahuan awal anda ye, he told me that this school got 75 students only. i repeat. 75 students only. hoho. terkejut di situ. iye. serious terkejut. sebab sebelum nie skolah paling kecik yg aku p pon, students were more that 100. and for sure la 1 year will have one class only. okeyh. sik hal beb. senang nak focus. cabaran nie. ala, cm tak biase kan. kat SK Sbangki dulu, kelas Year 2, 8 pupils je pon. hehe. takpe. takpe. think positive. Ganbatte soffea san~ Hope the school environment will suits with me. harap sume adelah dlm keadaan yg baik~ yeah.

okeh. dh siap sume tu. aku trus balik bentong. PK 1 ckp, Sabtu nie ade meeting. Jadi, esok dh kene balik sane balik la. hoho. nasib la tak jauh sgt kan. dlm 4 jam kot. hehe.

Sblom balik, singgah Hospital Selayang. p tengok abah. Sian abah. Baru pas chemotherapy. Moga abah cepat sembuh. amin~ InsyaAllah =)

um, so borak2 la ngan mak and abah. cite la pasal skolah and sume2. huhu. they looked so worried about me. Jauh ke masuk dalam? ade kedai tak situ? camne nak cari benda makan? skolah kecik je? hoho. tambah lak along cite2 n buat refleksi pas die tgk keadaan yg bakal aku lalui kat sane. haha. tapi aku cuba meneutralkan keadaan atas kerisauan mereka. mak, abah. angah dah besar. i need to be independent. i have to. and i will try my best to stand on my own feet k? no worries. dulu angah kat Lubok Antu, lagi jauh masuk dalam. jalan lak sgt teruk. Kampung Iban. Orang mabuk merata2. tak kire siang atau malam. Cuma mak and abah jauh, tak dpt tgk keadaan angah kat sane time tu. tapi alhamdulillah. angah berjaya survive kat sane. Bukan nak berlagak atau bermegah ngan pengalaman yg ada.. tapi kite blaja dr pengalaman. and of course, experience teach me a lot. be more mature. more tough, and makes be better and more patient in facing all those challenges. mak jgn risau. abah jgn resah. I'll be okay. InsyaAllah. Kite same2 doa, mintak perlindungan Allah.. insyaAllah.. amin~ don't worry k. I'll take a good care of myself k. =)

actually, aku bersyukur dapat sekolah ni. mane2 ade lah same. org lain mungkin lagi susah. tapi dalam setiap kesusahan ada kesenangan. and setiap kesenangan, ada juga kesusahan kan? Allah itu Maha Adil. kalo tak, kite takkan belajar dr kehidupan. betul tak korang? sile angguk laju2~ hehe.

and esok aku akan ke sane semula. ngan mak, along, and cousin ku yg poyo, saadiah. Abah tak dpt kuar dr hosp lagi. um, kali ni stay sane terus. jgn ngengade nak balik k. dulu dok srwk, pandai lak bwk barang siap2? nie saje nak balik byk2 kali. dush2!~ hehe. ala, sbnrnye byk sgt barang aku tak dpt nak bwk lagi. sbb brg2 dr sarawak tak smpai lagi.. huhu. jadi, ade kemungkinan akan balik ke rumah untuk mengambil barang2 yg tertinggal~ ceh. pandai kan ko cari alasan, soffea? haha. mane ade. betul la ba~ hehe =)

wookeh. friends and readers, wish me luck ya. best of luck =)
InsyaAllah~

4 comments:

nur 'adli azhari January 1, 2010 at 10:06 AM  

tahniah...so..entry selelpas ni citer pasal sekolah baru la...kan?

soffea January 1, 2010 at 10:22 AM  

thanks 'adli. hehe. cm dpt agak je entry selepas2 ini? haha.
boring eh? hehe.

nur 'adli azhari January 1, 2010 at 12:38 PM  

eh,..x la..ok je...dh lma x dnga citer pasal skoll...ehhee

YAN January 9, 2010 at 10:00 PM  

hye angah....
btw tahniah....dah posting ke sk pasir kubu, yan pun tak pernah ke sana lagi, boleh la jalan2 cari pasal ke sana...sebab angah ada sana.

cabaran byk!so good luck dear. rajin2 update ye.....yan suka baca entry2 angah ni...same like b4 we have this alternative blog, ur writing are full of excitement, full of joy, and emotion...huuhuh.....

btw, angah patut jealous dgn kawan angah, kalau tak, leh la kita lepak selalu kalau ada free...kan kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP