Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Azam tahun baru - to fall in love? hah? apakah??

>> Friday, December 31, 2010

Lg beberapa jam je lg~

Assalammualaikum tahun baru 2011. *senyum manis sambil menundukkan sedikit kepala* aiceh. giler sopan ko soffea! macam ni lah yg kita mahukan. perubahan!! perubahan!!! ^__^



ya. semua org pon mahu berubah bukan? jadi aku pon tidak terkecuali. Yang penting, mengHIJRAHkan diri dgn lebih terarah dan pastinya menjadi yang lebih baik.

setiap kali Maal Hijrah, setiap kali Tahun Baru, sume pon macam ni azam aku. nak jadi yang lebih baik. nak jadi yang lebih baik. nak jadi yang lebih baik. lebih baik dr sebelum2nya, dr pelbagai aspek dan segi pastinya :)

Keazaman utk pengHijrahan diri haruslah ada. Macam entry newyear 2010 ni. cuma kali ni aku tak mahu lah expect something yg terlalu tinggi, sehinggakan nothing happened pon. n even worst, perkara yg menyakitkan kot yg terjadi. takpe lah. just take it as a lesson, soffea. Allah knows the best for u. have faith ya :)


anyway, for this 2011, i do have specific wish lists. n ya. kali ni nak 'narrow it down' skit azam tahun baru ni. supaya aku lebih alert! dan pasti, MESTI BUAT k, soffea!~

  • 1) DIET n DISCIPLINE - penting ouh. kali nie mesti berSUNGGUH! separuh jalan je lagi, soffea!
  • 2) COOL n STEADY- serious tak mahu garang2 dah. but please my pupils, tolonglah rajin2 blaja. nanti takde lah teacher rajin2 nak garang lg. help me please my dearest pupils~
  • 3) HARDWORKING n ALL OUT- i just wanna give the best to my generation and ya, of course to all the people around me.
  • 4) FALL-IN-LOVE - wohooo! sounds great! but hey, i wanna fall in love dengan knowledge lah. bercinta dengan Ilmu :) InsyaAllah, ada rezeki, mahu sambung study lagi. doa2kan lah~ (inilah tajuk entry. hehe )
  • 5) BE SMART, BE BERJIMAT! - please lah soffea. save as you earn! mesti pandai berjimat cermat. cukuplah setahun bergaji n habis dengan ber-joli sahaja. gelakkan dia. HAHAHA. eh. cukuplah tu. tp 2011 nanti korg takleh gelakkan aku lagi dah tau~ moga2 :)


The important is, i just wanna be THE GREAT MUSLIMAH, who r always trying so hard to improve herself in anyways~ never and ever give up. facing all the difficulties with a smile and a piece of her strong heart. Always put Allah in everything she do and ya, bersabar dan redha dengan segala ketentuanNya. InsyaAllah~ Allah knows the BEST for us.


Semoga semua azam yg telah di perincikan (eceh!) itu tadi akan dapat dicapai. InsyaAllah.. aminn~

___________________________________________________________


Sahabat. marilah sama2 refresh semula azam penghijrahan yg telah kita set waktu Maal Hijrah ari tu. sekali lagi, perbaharui di tahun baru 2011 ini ya. semoga Allah memberkati hidup kita ; selalu. InsyaAllah :)




18 comments:

nub December 31, 2010 at 10:17 PM  

masih memikir azam apa nak buat..
xpenah buat azam..gahaha

IMANSHAH December 31, 2010 at 10:27 PM  

Salam

Buka Hati ada damai
Buka mata ada terang
Buka kasih ada sayang
Buka kotak komen ada ucapan Selamat Tahun Baru 2011
Semoga semua harapan yang tertunda dapat dikotakan di tahun 2011 ini. Amin.

ikhlas :

Sahabat mayamu,
Imanshah

Puteri Iqa Izyan December 31, 2010 at 10:37 PM  

auch. sy pun nak diet jugak. hehe..

happy new year ;))

p/s: this could be my last comment here. we'll be back soon :))
sorry and thanks for everything ;)

Anisa Hang Tuah December 31, 2010 at 10:54 PM  

fuyoo.fall inluv..heee

all the best

(:

happy new year!

echah mashuri December 31, 2010 at 11:14 PM  

akak!!echah pn nak diett jugakk..macam dah dipam-pam badan ni..uwaaa...T__T

ecehh...fall in love dgn someone la pulak sis..baru meriah blog ni ade sang kumbng,huhuhu..

enyheartsdiamond January 1, 2011 at 12:44 AM  

everybody wants to feel in love :')

happy new year dear!

mR.sYaH January 1, 2011 at 5:21 PM  

asal ramai yg kurus nak diet ni... aku yg besau ni xnk lak diet.. kah3.. apapun semoga tahun ni lebih best buat cikgu k..

Hana Faza-same person January 2, 2011 at 7:41 PM  

salam
wah, tumpang semangat akak baca azam baru soffea,..

semoga sama2 kita suksess dunia akhirat ye..

amin

HEROICzero January 3, 2011 at 4:20 AM  

Gud luck with your 'azam'~! =)

Raji berkata January 3, 2011 at 6:42 PM  

owhhh dgn ilmu ker
bru nk excited sat
huahua

;D
paper pun inshaAllah
semoga kau dpt mencapai bnder yg diazamkan

SENORITA ZATY January 3, 2011 at 11:19 PM  

type mcm mane tue , hehehe all the besh

iszieylyanziy January 4, 2011 at 6:22 PM  

diet2x,,n selamat ber fall in love okay,,hahaha

soffea January 6, 2011 at 10:19 PM  

nub:
pikir. pikir. hehe.


iman:
salam cikgu iman :) wah. berpantun gitu. tak pandai nk balas. hehe. thanks cikgu. semoga ukhuwah ini sentiasa berpanjangan ;)



puteri iqa:
jom diet sama2 :) haapy new year ya. truskan b'blogging please~



anisa:
fall in luv dgn knowledge :)



echah:
jom echah!!! jom diet sama2 :)
aish.. to fall in love dgn kumbang? nak beruang boleh? haha. takde org nak. susah la echah.. wahahaha~

soffea January 6, 2011 at 10:22 PM  

eny:
yup. u r rite :) happy new year dear :)


along:
iye eh? haha. haruslah sama kan~
yup. yg penting ade azam. hihi :)


mr.Syah:
hahaha. jom la beb diet sama2. kekal sihat gitu. hehe. happy new year too :)


sisHana:
semangat ye kak. thanks kak sudi share semangat ngan saye :) ya. semoga kita sama2 berjaya dunia n akhirat. insyaAllah~


brutalsolo:
selamat tahun baru juga :)

soffea January 6, 2011 at 10:24 PM  

aidaazryn:
hepi new year :)


Hero:
thanks ye :)


Raji:
alaaa.. kalo bukan dgn ilmu lg excited ye? hehe. nway, thanks ya :)



senorita:
type course ke? hehe.



isz:
thanks isz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP