Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Contest aku dan generasiku :)

>> Tuesday, December 21, 2010



Yeah. kan dah ckp mood contest sedang melanda duniaku :) tapi maaf banyak2 sbb tadi semangat lebih2. konon ckp nak update kejap je lagi kat entry yg ini. konon tak payah tggu esokkk laaaa.. ko tengok sekarang. memang dh esok la nie. tarikh dah lain pon. huhu. tu la, manusia merancang, Allah jua yg menentukan. Baiklah, insaf sekarang~


Ok. Dah habis insaf.

so, skrg nie nak join contest AKU DAN GENERASIKU. o yeah!~ *tiba2 semangat keguruan berkobar2 dlm diri*


inilah aku dan generasiku.
eh. ini penganjur dan generasinya, generasiku, generasi kita semua.
ecece~


boleh klik sini untuk keterangan yg lebih terang lagi terpancar sinarannya :)




dan ini syarat2 penyertaan :

  • Jadi Follower blog ieqa.
  • Copy banner di atas dan letakkan pada entry dan sidebar blog anda serta link kan ke entry ini. *tak nak letak kat sidebar pon tak pe. Tapi wajib letak kat entry ok*
  • Buat satu entry tentang contest ini . Tajuk: Contest Aku dan Generasiku.
  • Upload gambar anda bersama-sama anak didik/murid anda. [tak kisah bilangan murid tu. Sorang pun boleh ok]
  • Tuliskan pada caption:

1) Anda cikgu dari sekolah / IPG / IPT mana.
2) Cerita tentang gambar yang dipertaruhkan. Contoh: "gambar ni diambil masa buat praktikal / PBS di................." haa, paham tak?? hehe

  • Akhir sekali, tinggalkan link entry anda pada komen.
Tarikh tutup contest pada 11 / 1 / 11. (11 Jan 2011 @ 11.59 p.m). Gud luck yer!




so, here is my picture(s) wif my generation.

kacak sik kamekorg?:)
~Teacher is in black scarf ya~


  • nie picture time Internship B during my 7th semester. 3 months being in SK Sbangki, Lubok Antu, Sarawak gave me such a lotsss of experiences. n ya, it's memorable. *tibe2 emo. mood rindu anak murid berbangsa iban ni :'(*
  • time nie dah nak habis practical. sebab tu bergambar sakan. pandai kan dorg berposing? kreatif plak tuh. teacher suh buat bulat dengan jari kat sebelah mata lah. nie ade lak yg tarik2 pipi, yg buat mcm cacat, yg ape2 tah lagi. biase lah. kreatif :)

  • eh lupa lak. actually dulu aku blaja kat IPGM kampus Tun Abdul Razak, Kota Samarahan, Sarawak. 4 years doing degree there. ha?? apsal 4 years je? bukan 5 and a half years ke? relax korg. time pra PISMP, aku blaja kat IPGM kampus Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis, Pahang. kome boleh baca entry ini untuk keterangan lanjut ye. banyak dok story pasal ni :)
  • i'm the 1st batch of PISMP program which collaborate with Deakin University, Australia. major in science, minor in Math and PHE (Physical and Health Education).
  • aku dah grad Nov 2009. dan skrg mengajar kat SK Pasir Kubu, Kg Gajah, Perak. and luckily, dpt mengajar sume subjek yg aku amek dulu, like science, math and also PJ.
  • sbnrnye adik2, jgn harap sgt ye bile kite nie amek science, pastilah akan mengajar science jugak. NO! tidak semestinya ikut subjek yg kite amek kat IPGM tu. tengok kekosongan kt skolah. ramai je mmber yg tak dpt ajar science. kene ajar BM la, Sivik la, BI la.. tapi takpe. cikgu harus berkebolehan kan :) nanti kite wat entry len la pasal ni eh. skrg nie mood contest! mood nak menang! mana boleh melalut2~


and since pihak penganjur, Cikgu Ieqa tidak menetapkan syarat bilangan picture, aku dgn tamaknya telah meletak seketul lagi picture Aku dan Generasiku ini :) boleh kan Ieqa?


  • hari kejadian yg sama seperti gambar 1st tadi. kelas yg sama juga, year 5 2009. sekolah yg sama juga, SK Sbangki, Lubok Antu.
  • This girl's name is Jacquiline. ha, aku pon tak sure la eja mcm mane. selama dok practicals and SBEs kat skolah2 kat srwk nie, lidah kene pandai sebut nama yg pelik2 n unik. bukan nama mcm Fahmi (pinjam nama, encik Fahmi) ke, Alia (eh? pakej ke? skali eh nama ni? haha) ke, siti ke, iman ke, awal ke.. ape2 ke lagi la. nama melayu kan.
  • yg nie dgn Brandon la, Branden la... keliru tu nak beza satu hal lagi. Alexster la, Juriah la, la la la la laaaa.. Ya Allah. aku pon dh tak ingat dh nama anak2 murid aku ni. sudah tua kah aku? haip. matang lah~
  • and ya. about the picture. seperti yg tertera pada gmbar tersebut ya. ini adalah sesi bersalam salaman mohon ampun n maaf. kire mcm farewell la ni. she hugged me tightly actually. menangis dorg ni. sedih woo. tapi cikgu msti pandai cover beb. ego ok. mesti menang dgn anak murid. ewah~
  • anyway, they are the best pupils eva. aku sayau ka nuan :)

eh. macam best plak kan dok cite2 pasal aku dan generasiku ini. takpe. korang leh la baca kat entry aku yg lepas2, seperti entry yang INI dan juga yg INI ya :) pengalaman seorang guru pelatih (was).


dan ya, cikgu Ieqa. sorry sbb entry dh panjang tah pape je. nanti cikgu tapis2 la mane yg boleh pakai untuk contest ye. tapi cikgu jangan pangkah entry saya ngan pen merah ek. atau suruh saya wat pembetulan ke. kecikk ati saya. hehe.

so cikgu Ieqa, mcm mana lah? ada harapan nak dapat 100 markah tak? harap2 lah cikgu bg saya A dgn markah 100% ye. nak 100% jugakkkk.. nti boleh la saya tunjuk kat mak ngan abah saya. mesti dorg happy kan cikgu. weheee~


dah. mengarut tak hengat. so, jom la join ramai2 wahai korang :) best nie. thanks ieqa, for this cool contest. sgt menarik :)


19 comments:

~zatie~ December 21, 2010 at 11:09 AM  

best of luck teacher soffea...

Fatin A'lia December 21, 2010 at 11:11 AM  

aa.. pic 1st tak pasan mase satu sofia.. huhu..
gud luck =)

Cik Tom December 21, 2010 at 11:33 AM  

oh cikgu...good luck ye...comel2 anak murid...

CGG December 21, 2010 at 11:57 AM  

hi dear..
chantek shawls kamu:)
cgg shuke

GreeN AppLE December 21, 2010 at 1:28 PM  

gudluck kak sofea ^^,

meletopzz gmbr tue..huhu

.vna erman. December 21, 2010 at 1:42 PM  

blog walking.btw,nice blog
feel free to follow my blog
http://www.vnazone.blogspot.com

IeQa aWr December 21, 2010 at 2:19 PM  

best entry yg kamu syorkan ..hiks!
gud luck ya.. =)

IMANSHAH December 21, 2010 at 2:32 PM  

salam soffea

alahai gambar tu sebenarnya malu nak tunjuk..cg je yg tua kan..ala2 tua berhati muda

echah mashuri December 21, 2010 at 3:26 PM  

haha...jelesnya tgk org jadi cikgu.:(
heeee....

dapat main dengan anak2 murid yg comeelllll....heee

mR.sYaH December 21, 2010 at 7:40 PM  

wah best tu.. semoga menang cikgu..

iKa December 22, 2010 at 11:35 AM  

ekeke..
y gmba atas tu ingtkan y pkai tdg itam tu pengawas..
upenya cikguuuu!!!
hehehe..
muka sama chomel je ngn stdnt!
ihik!
oh! oh!
gmba bwh itu sgt2 touching! isk!!
tisuu..tisuu plzzz...

:)

btw, gud luck sis!
moga2 lah menang!
muaphh! muaphhhh!!!

d_tieah December 22, 2010 at 11:40 AM  

Haha..
Gler best kan swk? *Perghhh, promosi negeri sendiri..

soffea December 22, 2010 at 10:49 PM  

seri:
thanks :)


zatie:
kecik kah ni? haha. thanks~


fatin:
haha. tu la pasal kan. sbb tu kne mention. kang rejected plak. haha. thanks fatin :)

soffea December 22, 2010 at 10:51 PM  

cikTom:
thanks ye. cikgunye comel jugak tak? haha.


CGG:
thx dear :) i beli murah je. hehe.


Green:
thanks. anda pon gudluck gak. gmbar anda best gitu.


vna:
thanks vna, sudi walking2 sini ;)


Ieqa:
just wanna sharing ieqa. thx :)

soffea December 22, 2010 at 10:53 PM  

iman:
ala. gmbr tu gempak lah cikgu iman. suke je sy tgk :)


echah:
jom lah jd cikgu jugak. boleh main cubit2 skali ngan anak murid. haha.


mr. Syah:
thanks mr syah. moga2 :)

soffea December 22, 2010 at 10:57 PM  

ika!!!!

haha. rindu ika. rindu komen2 ika. salu wat sis gelak guling2 tau. hehe.
tu memang pengawas tu. pengawas yg paling tua dan besar. haha.

nah tisu. comot eh nangis2 ni. hehe.

thanks ika. lap u lah. muahmuahxoxoxo

soffea December 22, 2010 at 10:58 PM  

d_tieh:
aok. sawak nang best gilak eh. mek rindu gilak sawak.. huhu.. promote nih :)

chegu abbas December 29, 2010 at 6:18 AM  

waah....good luck ^__^..mari sini lok
http://muhamadabbasbinmohdamin.blogspot.com/2010/12/contest-aku-dan-generasiku.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP