Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

today: terasa hati.

>> Tuesday, October 5, 2010


I'm so so SAD today.

Full of depression.

everything seems so wrong to me.

it hurts me a lot.

Yes. it is.





:: sedih rasanya bila semuanya tidak dihargai ::
semuanya macam sia-sia
kecik ati. sakit ati. sedih ati.
tidak mengapa lah
Janji aku dah berikan yg terbaik
untuk mereka.
sudah berusaha, bersungguh,
menyampaikan,
walau sedikit ilmu.
tapi mereka sombong.
tak mengapa.
satu hari nanti,
harap mereka sedar,
jasa Guru itu terlalu besar.
harap mereka sedar.
ilmu itu terlalu berguna.
SEMOGA.
MOGA-MOGA.


11 comments:

naz October 5, 2010 at 6:31 PM  

cikgu ajar dgn ikhlasss jangan fikirkan mereka yang lain walau sekilas:) hey bersemangat sikitt

DUckLinG October 5, 2010 at 7:39 PM  

sabarlah wahai dinda...anggaplah mereka blum mengerti...dan kita teruskanlah berbakti dgn ht yg tulus suci...hr ini mmg mereka sombong...kelak nnt kita juga yg akn disanjung...igt jasa guru akn ttp dkenang walau jahat atau baik...do ur best bcz u d best kan...chayokkk

imanshah October 5, 2010 at 9:21 PM  

alahai comel tul sedihnya..sabaq..panjang lagi masa nak pencen tu

echah mashuri October 6, 2010 at 3:37 PM  

huhuh..ni mst case plajar yg dh bsr kpala kan..biasela sis budak2 baru nak up..heeeee

nas October 6, 2010 at 6:41 PM  

akak kene bersemangat!! mmg la merasa tensen bila anak2 murid perangainya cm2..tak hargai guru.....tp bila diorang besar nanti,mesti diorang doaakan kebahagiaan cikgu didunia n akhirat

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ October 7, 2010 at 7:30 AM  

bnyk2 kan sabar k cikgu...
insyaAllah....1 hari nanti diorang akan hargai jasa mu.....

salam kenal dari yanie budak gebu...(^^,)

CiK QiQi October 7, 2010 at 9:36 AM  

ish3333333..nape nie..namo sdey2.happy slalu k...namo sdey2

Hana Faza-same person October 7, 2010 at 8:29 PM  

salam soffea
sabarlah dik
kadang memang sikap mereka buat kita terasa
tapi sabarlah
berdoalah moga2 mereka dilembutkan hati utk menerima ilmu yg kita ajarkan dan dengan ilmu itu juga mereka belajar menghormati dan hargai jasa kita..
doa guru sgt makbul,insyaAllah

soffea October 7, 2010 at 11:17 PM  

anda semua :

terima kasih atas kata2 semangat n penguat itu. it helps me a lot. sgt2 membantu. love all of u. ya. i'll be so strong. sabar. lama lagi kan nk mengajar. mesti bersemangat. eceh. dh macam POYO plak semgat over2 ni. haha.

nway, thanks ya. hargai setiap kata2 itu. love ya ;)

soffea October 7, 2010 at 11:18 PM  

kalo ade button like mcm kat FB kan best. nak like sume2 nie. hehe ^__^

cigu pka October 20, 2010 at 10:04 AM  

sabar ye memet....murid akan tau akhirnya betapa guru itu umpama permata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP