Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Kursus di Pangkor.

>> Sunday, October 24, 2010


ha, nie la die full name kursus yg aku attended ari tu. take note: SR is stand for Sekolah Rendah. yeah. i'm a primary school teacher ;)

to be specific, kursus nie khas untuk guru2 baru yg dipostingkan kat negeri Perak ni. this course is under JPN Perak's program. n i'm not sure whether negeri lain ade kursus mcm nie jugak atau tak. kalo takde, wah.. i'm so proud to be posted in Perak. so, juniors, marilah posting disini ;) hehe.

and luckily, aku p skali ngan housemate aku, Nanie. so, senang la skit kan p same2. takde la mcm terkontang kanting seorang diri. kali nie mmg bernasib baik. len kali, tak tahu lagi. mungkin akan terkontang kanting juga nanti. takpe. dh biase begitu.. last2 mesti ramai kawan. aku kan pemarah. eh. PERAMAH la!~

____________________________________________________


smpai je Puteri Bayu Beach Resort tu, mmg mcm excited la. sbb out of my expectation kan. ingat ke mcm chalet biase2 je. tapi, ha kau. kire mcm best jugak la resort ni. cantik.. dekat ngan pantai ;) nanti sape2 dtg Pangkor, leh la stay sini ye. heh. tibe2 jadi promoter plak.




meet my housemate, a.k.a my rumet @ Puteri Bayu Beach Resort


Nanie n Me ;)


in front of the resort

__________________________________________


kursus ni memang best la. thought that it would be sooo bored. but it's NOT. ade la part yg boring. tapi tak lah sepanjang masa kan. and penceramah mmg best2. cuma aku kurang gemar sikit kalo yg suke nak tanye2 nie.. lebih baik bosan dr kite sentiase takut2 sepanjang masa. takut je kalo die tanye. n dah kene pon. time tu mmg soalan tak jelas. so, aku pakai jawab je ntah pape.. ish. tak suke la. takmo la ingat. tak puas ati. huhu.

so, better la die ceramah sorg2 je kat depan kan. cuma kalo nak elak dr bosan, mungkin perlu lebihkan sense of humor. haha. dengarlah luahan ati peserta ceramah yg tak suke ditanye2 ni... hehe.



overall, i loiiikee this course as it helps me a lot;

1- memotivate kan semula semangat keGURUan dalam diri ni. go teacher soffea. go go go ale ale ale. tibe2 rase mcm ricky martin menari latin. apakah?~

2- tanamkan perasaan sayang n sentiasa utamakan kejayaan sekolah. yaa.. SK Pasir Kubu will be the best. insyaAllah~

3- menjelaskan ape2 yg penah keliru sblom ni. mcm ttg sah jawatan. tu la.. dulu time kursus KISSM, dok main BINGO. ha. rasakan kekeliruan itu.

4- rase bersyukur sgt menjadi penjawat awam. n ya, i'm so proud to be a TEACHER. i love my profession so damn much ;) mmg cita2 kan. so, dh tercapai. hargailah soffea =) eh. jap. cita2 aku ade yg lain lagi. dulu2, kalo tulis biodata mesti nak tulis 3 cita2 kan? cita2 yg 1st dh tercapai. yg 2nd sedang berusaha untuk dicapai. insyaAllah~ doakan ya.

5- share stories n experience with other great teachers all over Perak. n i love to meet new people. mereka sgt sweet. do keep in touch ya =)

6- i just love it. boleyyy? penat dh nak cari point. haha.



layan gambar yg sikit nie jom~

-serious aku rase pendek-
jarang untuk mempunyai perasaan sebegini.
sbb tu muka excited gila mcm pelik.
haha


some of us~



dan...

masa untuk kembali ke tanah besar..

Thursday, 21st Oct 2010



okeh. macam tak penah naik feri?
takkkkk. berlakon excited je tu.
excited itu harus ;)



after this, please.. kalo ade kursus best2, jauh2 lagi, tolong lah masukkan nama saya ya.
haha





eh. borang claim tak isi lagi la. baru ingat.
tapi mcm malas?
tapi mcm byk jugak?
huhu.




20 comments:

imanshah October 24, 2010 at 5:26 PM  

saya dah pernah berkursusu di sini

soffea October 24, 2010 at 5:43 PM  

di puteri bayu resort jugak? hehe. best kan~

Syam October 24, 2010 at 5:45 PM  

Pergh
Lepas saya baca post ni
Siyes ada perasaan yang berkobar2 n takot utk ke alam pekerjaan...huhuhu

DUckLinG October 24, 2010 at 5:57 PM  

ohoooo...kat johor dah lama buat kursus nie....sy g pd Mei hr tu best sgt2....

soffea October 24, 2010 at 6:08 PM  

syam:
ya. perasan berkobar2 itu wajib ;) tapi biase la kan, bile dh keje nie, mcm rindu plak nk study.. mintak posting srwk ke? hehe.


duckling@kakT:
owh. ade gak ek kat Johor? sy rase sume negeri ade kot. haha. a'ah. mmg dh lame pon. sy nie panggilan/group yg ke 4. izza dh p awal tahun lagi~

echah mashuri October 24, 2010 at 6:18 PM  

amboi!siap mintak nak lagi kursus...hehe
mcm sonok je sis...
saya nak jadik cikgu jugak!!

Hana Faza-same person October 24, 2010 at 7:06 PM  

seronok kan dpt kursus sekali sekala kat luar? dpt release sikit smbil jenjalan:) hehehe..i lioke!

soffea October 24, 2010 at 9:37 PM  

echah:
haha. tapi demand. nk mintak kursus yg best2 n jauh2 je. hehe. jom la jadi cikgu ;)


iktiraf:
oh ye? selamat berkursus nanti ye, teacher to be =)


sis Hana:
a'ah kak.. kire release tension gak la. jumpe kwn2 baru. best :)

cigu pka October 24, 2010 at 9:37 PM  

bole la honeymoon kat cni nih..haha

soffea October 24, 2010 at 9:57 PM  

cigu pka:
a'ah met. boleh ni. nanti nk honeymoon, meh la dtg pangkor sini. hehehe ;)

sekamar rindu October 25, 2010 at 2:18 PM  

salam..

bestnya kursus di Pangkor....:)

imanshah October 25, 2010 at 8:45 PM  

kamu sekolah di mana ek??maksudnya mengajar

Liquid October 26, 2010 at 12:09 AM  

uu nak bercuti kat sini lah ehehehe

soffea October 26, 2010 at 12:16 AM  

sekamar rindu:
salam ;) heh. best jugak la ;)

brutalsolo:
ala.. mmg terlupa la. huhu.

iman:
ngajar kat SK Pasir Kubu, Kg Gajah. moh le melawat sini ;)


liquid:
ha.. elok bebenor le tu.. mari bercuti di pangkor. hihi.

zns October 26, 2010 at 5:25 PM  

hye sofea..1st time akak singgah ur blog...comei2..:)
berkursus memang best...sebab semua ditanggung...paling best kalau kursus jauh2:)
yang penting, kursus perlu sebab nak letak dlm SKT ujung tahun nanti:p

soffea October 27, 2010 at 12:13 AM  

zns :
hye sis ;) thanks sudi singgah sini ya. appreciate that =)

betul kak.. sokong sgt. tanggung sume. mmg best hehe.

owh, iye? best of luck ya. enjoy kursus nti ;)

gnesop.com October 27, 2010 at 10:19 PM  

best nyer berkursus :)
tahun ni bajet x dr nak buat kursus kat hotel.. huhuh

soffea October 28, 2010 at 12:26 AM  

sop:

best. hehe. tu la.. budget cm cukup2 je. nk claim pon susah. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP