Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

nervous untuk mereka~

>> Tuesday, October 26, 2010


Harini dah start exam kat skolah. serentak semua daerah Perak Tengah ni. rasenye lah. haha. suke2 ati je nak rase2. tapi rasenye betullah. rase rase.

mcm biase, setiap kali students nak exam, cikgu yg sebok kelam kabut kecut perut risau resah gundah gulana berbagai rasa macam macam ada. semua dah bercampur gaul maggi secukup rasa juga knorr pasti sedap..
~ ayi ya yiiiii.. u la la~ haha. best ayam tu menyanyi dn menari. sape tak tengok tv, mesti tak tau iklan nie. hehe. -iklan jap-

dulu, time menjadi seorang student yg begitu kemetot. eh. KOMITED ~okies~ terhadap kerjaya sbg student ketika itu, memang risau giler nak exam. study macam hape je. tapi still, takde la sebok2 nak score jd BEST STUDENT atau ape. sbb, kalo dpt best student pon, bukan mempengaruhi gaji pon. HAHA. giler pemikiran nak menangkan diri sendiri je. padahal malas, mengaku je lah..

pastu sebok2 mencapai kata sepakat ngan member2, AKAN study macam gila time nak exam PTK nanti je. sebab, boleh gak naik tangga gaji and DG. tapi sekarang?? Korang!!! rakan2 sepakatanku.. PTK dimansuhkan wei.. tak sempat nampaknye kite nak study bersungguh sungguh macam gila untuk PTK. tak sempat nak merasa mood study bersungguh2 itu. wahaha. mari gelak untuk diri sendiri~ weee ;)



bile exam je, nervous. exam je, nervous. tak tau mcm mane nak 'harvest' perasaan nervous terhadap exam itu. dah habis blaja pon, mcm nie jugak. exam je, nervous. exam je nervous. tapi kali nie nervous untuk org lain la plak kan. ecece.. sweetnye teacher Soffea... nervous untuk anak murid ye? olololoooooo... haha. but serious, mmg risau je salu. cuma tak lah serisau n senervous time aku sendiri yg exam kan. mcm poyo plak nak sama taraf perasaannye.


_____________________________________________________

bile exam, cikgu mcm relax sikit la.. sebab RPH takyah buat. just tampal je jadual exam. yeayyy. heh.

satu lagi, soalan exam sudah disediakan oleh Majlis Guru2 Besar daerah Perak Tengah. so, takyah nk buat la. standard la sume soalan. syukur lah. kadang2 sian gak tgk member2 dok shout kat FB yg dorg pening2 nak kene wat soalan exam kan.. nak2 skolah kecik. banyaknye nak kene buat. huhu. go go my frens. chayok2 ;)

masuk kelas, jaga exam je la.. bosan gak. huhu.


My class, Year 4.
suasana ketika exam. mcm biase. mcm korang2 exam jugak.

cantik tak kelas aku?
MERAH itu HARUS ;)



aktiviti si teacher Soffea~


~ mari same2 menjawab exam ~


~ science paper. Year 4 ~



jawab paper budak takde la smpai 1 hour n 15 minutes mcm budak2 jugak kan. hehe.

so,
mari lah mari... mari membaca.
eh?

- i love reading this book-
sayang nak bace smpai habis.
kene bace lambat2. penghayatan itu penting ;)



bile agak2 dh mcm mengantuk, jalan2 dok tengok budak. pastu tolong2 mane yg patut. bg clue je la. pastu kome pikior le sendiri ye. pandai2 la ye.

whatever it is, biar le ape pon activity aku, aku harap ianya tidak mengganggu ketenteraman mereka lah. haha. memang takkk pon~ saje nak wat ayat poyo takde kaitan.



____________________________________________________


so,
i just wanna wish BEST OF LUCK to all SK PASIR KUBU's students who are sitting for
end-of-year examination.
do ur best ya pupils.
BE DA BEST.

insyaAllah~




mari doakan mereka ;)


p/s: picture time exam pertengahan tahun aritu.

18 comments:

Hana Faza-same person October 26, 2010 at 11:46 PM  

semoga anak2 murid soffea dpt jawab dengan cemerlang..amin..

rindu plak zaman sekolah..huhu

soffea October 27, 2010 at 12:09 AM  

thanks kak hana ;) aminnnn~

a'ah kan.. rindu zaman2 skolah. huhu~

Anonymous October 27, 2010 at 12:11 AM  

haha..cikgu lak lbh nerves..hehheee
mst best kan prasaan bile mark kerts jwpn mreka..heee
nak tolong mark bleh sis...

echah mashuri

Anonymous October 27, 2010 at 12:11 AM  

haha..cikgu lak lbh nerves..hehheee
mst best kan prasaan bile mark kerts jwpn mreka..heee
nak tolong mark bleh sis...

echah mashuri

cigu pka October 27, 2010 at 9:25 AM  

beruntungnya anak murid dia dpt cigu yg sgt dedikasa..KOMITED..n rajin baca buku utk PTK..hehe...nak nek DG ek???kna register kat DIGI CENTRE la tuh..haha

ieQa sWetLuv October 27, 2010 at 9:44 AM  

wahh sronok bila sama2 jawab exam ngan murid2.. ika pernah wat masa pbs hari tu.. semoga anak2 murid soffea leyh wat yg terbaik exam ini k ngee

zns October 27, 2010 at 9:55 AM  

mmm..cikgu selalu macam gitu kan? nerves lebih dari anak murid..tapi masa zns sekolah dulu, bila ada cikgu mcm tu, zns cakap yang cikgu tu skima..hahahaha

selamat menanda kertas exam yer sofea

d_tieah October 27, 2010 at 11:41 AM  

Meriah color kls..
Harus..
Hehe..
Mcm best je novel tu ek..

.s.o.f.i.a. October 27, 2010 at 4:55 PM  

selamat menanda exam papers!!!!

sesekali datang la manjung, bley kita kenai2.....

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ October 27, 2010 at 5:06 PM  

tertarik buku BILA ALLAH MENDUGA KITA.....

nanti bagi sinopsis yer

gnesop.com October 27, 2010 at 10:17 PM  

biasa la.. cikgu mesti berdebar2.. tgk prestasi anak2 sama ada naik atau turun..
kalau guru peperiksaan (UPSR) lagi takut.. huhuuh

nas October 27, 2010 at 10:19 PM  

actually aku gemar menanda kertas peperiksaan atau buku orang..seyes....
nak tanye,.dulu kemetot ke? :P

soffea October 27, 2010 at 11:14 PM  

echah:
eh, awat jd anon nie. lupe nk sign in ye? hehe..
mcm2 perasaan ade time mark kertas. selalunye perasaan geram la. sbb asyik nak cross je. huhu..
boleh. boleh. nti bg echah mark sikit eh. hehe.

soffea October 27, 2010 at 11:21 PM  

ciknana:
iye student ;) hehe.

ciguPka:
haha. KOMITED la sgt, memet.. smakin kemetot je komited itu. haaha. ala, PTK dh dimansuhkan. tak smpat nk daftr kt DIGI centre utk nek DG. haha.


ieQa:
best kan? hehehe. ya.. amin.. thanks ;)

zns:
kire nie ckgu skema la? haha. iye kott ;) jom tolong tanda skali. ^__^


d_tieh:
ya. stimulate them with the bright colors. harus. harus ada merah. haha. tu bukan novel, dik ;)


s.o.f.i.a:
same nama kite. thx ya. salu gak p manjung.. best gak kalo dpt jumpe kan. nama serupa ;) nti bgtau la cmne nk contact ye.


yanie:
buku nie best. tak rugi baca. wookeh. nti sy wat review ya. insyaAllah.. actly, this is a motivation book ;)

soffea October 27, 2010 at 11:24 PM  

gnesop:
a'ah. mmg mcm tu. nti2 bile ajar budak tahun 6. mesti lagi lebih kot. huhu.


nas:
wah. serious? boleh la tlg aku tanda books budak ye. hihi..
tak la nas. tak kemetot pon. hihi.

ard October 28, 2010 at 2:27 AM  

cikgu rupenye... my family pun byk cikgu.. meriah je dgr cite2 cikgu nih. heheh

all the best dlm profesion perguruan :)

p/s:suke tgk bile mak cik2 bincang pasal ptk dulu2 :D

soffea October 29, 2010 at 1:54 PM  

ard:
a'ah. cikgu ;)

ya. thanks yerp.. tu la. tp tak sempat merase la plak ptk tu. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP