Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

berjumpa mereka lagi~

>> Thursday, October 14, 2010


Today is the last day for teaching (pedagogy) Science Year 4 course. i attended this course for 3 days, starting last Tuesday until today-Thursday. it was like a bengkel which need us, the teachers to listen to the strategies in teaching and then discussed and constructed the lesson plan. and ya, the lesson plan must be included one of these strategies.

we worked in a group. everything went so well as i've been given the sporting group members. Thanks Allah. even though they are kakak kakak senior yg dh pangkat macam mak aku, even though they are senior yg dh ajar bertahun2 dlm subject Sains nie, but they are too humble, so sporting, n so supportive. tak lokek ilmu. it's nice to meet them n worked together as a group.

and arini dlm sejarah sbb aku wakil group untuk present kat depan tadi. perghh.. korang tahu, dah lama gila tak buat presentation. lama gila! tibe2 rindu kat kelas n kuliah. dan tadi ade la sikit2 terkeluar word english. it was like cmpur2 la.. nasib dorg tak tegur sgt. cuma tadi cikgu fasi tu gurau2 time aku tersebut perkataan; "terCOPY PASTE" haha. yelah. the objective of this course is; melatih guru untuk mengajar subjek sains dalam bahasa Melayu. this is one of the MBMMBI program la.. yg menggantikan PPSMI. see... macam2 kan? as for me, i prefer the PPSMI program. kenapa? tu kite bincang lain ye. cuma begini lah.. kadang2 semua benda pon nak dipolitikkan. susah juga ya.

the presentation went well, dorg siap puji2 lagi. ala.. nak bodek la tu suruh aku present lagi. haha. tapi aku tak puas hati sikit je la time present tadi. kesilapan sedikit itu yg buat aku ingat. huhu.


pas ujian, trus balik. ha kau, siap ade ujian u. haha.

balik tu p cuci keta sat. my lovely brilliant red dah tak RED lagi dah.. dah rupe ape je.. nak cuci sendiri macam malas. rumah tingkat 2 kot.. nak smbung paip smpai ke bawah? haha. jadi, kite buat keje senang je la ye. cuma keluar duit sikit la. tutup mata je.


and yeah, the best part was, i met my ex-house mates, Dilla n Ajik.. rindu giler kat dorg. sangat rindu. dorg saje dtg melawat sini sbb esok dorg Konvo kat UPSI.. happy graduation day ya korang.. tadi jumpe depan shell je. sekejap sgt. elok je aku parking belakang keta Dilla, trus dorg berdua kuar dr keta, n berlari2 nak masuk keta aku. tapi kesian kan.. pintu kunci plak. haha. pastu jerit2, "keta baru.. keta baruuuu"~ gedik giler. dan sgt poyo giler okeyh kome nie. HAHA.

borak2 dlm keta je. cerita ini, cerita itu. wah.. rindunye... sgt2 rindu. dan ya, terima kasih banyak2 sangat sebab dengar kisah sedih n sepi aku tika n saat ini. dan sgt sedih sbb dorg pon simpati giler kat kesedihan n kesepian aku. HAHA. u both the BEST la~ macam dah kurang sikit la.. tapi rindu korang.. rindu nak kena buli ngan Dilla.. rindu nak usik2 Ajik yg suka nak blur2 tu. tapi aku pon blur2 jugak. haha. bak kata Dilla, sekarang aku sorg2 je la.. dok berkawan n bergaduh ngan cicak2 yg banyak kat umah nie.. wuhuu.. sadis betul~ dah la aku BENCI cicak. eh? tibe2 nak emo pasal cicak? haha.

tapi giler sekejap je jumpe tadi. ade org tu nak p bercinta kat Ipoh plak. haha. lain kali kite jumpe lagi yerp. nak belanja korang k :)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

nie pictures lame2 dulu.
i miss all those moments.
seriously


me and Dilla.
die suka buli saya.
tolong. haha.



me and Ajik ;)
die memang gedik.
hahaha =)
kidding, ajik~



and.....

notes from Dilla sblom dorg hbs practical aritu.
sedih woo.. touching giler.
tapi,
part "bia sofea sorg2" tu mmg takleh blah.
masin mulut u, dilla!~
tarik balik please..
HAHAHA ;)



..... till we meet again~


RINDU MEREKA!




12 comments:

Whoopz October 14, 2010 at 7:40 PM  

Byk cicak kat rumah? Tangkap.. Jual! Cicak mahal skrg.. :)

Hana Faza-same person October 14, 2010 at 8:52 PM  

sweetnya sebuah persahabatan, kan?

owh rindu zaman belajar dengan kawan2 masa degree dulu..huhu

~eZmALiZa~ October 14, 2010 at 9:13 PM  

ouh..sooo sweet tinggal2 note kat kertas cmtu....mmg gile taching la..hehe... :D

iszieylyanziy October 14, 2010 at 9:55 PM  

akak kne kawen cpt2,,baru xkne tggl sorg,heheh

naz October 15, 2010 at 1:52 AM  

hahaha kesian sofea di sorangkan shaja

echah mashuri October 15, 2010 at 10:01 AM  

ololo...tweet2nyer,,,hihihi..
yang xleh blah uh pasal nak masuk kete tp trkunci..heheh
hari yg best je sis!
presnt kene puji..
pastu jumpe besties:)

soffea October 15, 2010 at 4:05 PM  

whoopz:
tapi cicak nie tak komersial langsong. huhu.

soffea October 15, 2010 at 4:06 PM  

sis hana:

agree!! frens is like sugar. so sweet. sy pon rindu zaman2 blaja dulu kak.. huhu~

soffea October 15, 2010 at 4:06 PM  

ez:

sweet kan. touching habis ;)

soffea October 15, 2010 at 4:07 PM  

is:

doa utk akak, is.. aminn~

hehe ;)

soffea October 15, 2010 at 4:07 PM  

naz:
tahu takpe. sorang2 sahaja. huhu.

soffea October 15, 2010 at 4:08 PM  

echah:

haha. dorg tu excited sgt. tak smpat nk bukak kunci. hehe.

yup. one of the great day. best. rindu dorg sume =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP