Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

satu budak hitam. lalalalaaa~

>> Wednesday, March 2, 2011


Arini sangat penat. sekolah smpai jam 6.30 ptg bru balik. sape ckp senang jadik cikgu? habaq maii.. haha.

aku malas la nak merungut itu ini. karang ade plak Mr. or Mdm. Anonymous dok kate aku itu dan ini. but who cares kan!~ boleh refer header aku eh. ade tagline situ. SoffieSoffea's: her life, her thoughts, her expressions!~ so, i just express what i feel; here. sharing is caring whut. tak suka, boleh pangkah whut. ape susah sgt ke whut??

dan. ya. sbnrnye aku bukanlah nak merungut sangat. cuma kadang2 biar org sedar bahawasanya saya rakyat Malaysia berikrar dan berjanji. eh. apsal tibe2 baca ikrar ni? tak. tak. bahawasanya menjadi seorang GURU itu TIDAKLAH SEMUDAH yang dikatakan dan dianggapkan. tah ape tatabahasa dah kuar nih.


lately mmg sgt busy. tadi ade Mesyuarat Agung PIBG. sbb tu balik lambat.


_____________________________________________________________


sekarang skolah byk busy ngan aktiviti sukan. bola baling. olahraga. n next is netball match on this 9th March. oh well. can u feel that? can? can? no. penat aku tak kesah sangat. tak heran sangat pon. penat boleh hilang dengan TIDO. tapi yang aku kesahkan sangat ialah : SUNBURN! sangat kesah okkeh. banyak kesah. banyak sangat lah! sebanyak banyak kesan SUNBURN yg terkesan ini. serious. kesah. kesah. kesahhh!! (over kesah di situ)


kulit aku plak jenis cepat sangat SUNBURN. tapi nak hilang n ok balik seperti sedia kala, amatlah menyedihkan sekali. ntah bile boleh cerah balik pon tak tahu lah. sedih kan? mari nangis sama2. T__T


dulu.
pas habis blaja kat Institut Pendidikan Guru, ingat macam, "well, pasni aku nak jaga muka la beb. yes. yes. pasni takyah p berkayak tengah2 laut. tak payah abseiling, tak payah blablabla.." konon macam tak payah berjemur n mengalami kesan SUNBURN yg boleh mengakibatkan HEARTBURN n HURTBURN. apakah?


tapi semua itu hanyalah mimpi. mimpi. mimpi pi pi piiii! (panggg!! bg sedar sikit)


jadi cikgu. jangan beranganlah nak jaga kulit. nak cerah n flawless n putih n glow bersinar2 macam org keje dlm aircond. kecualilah kau jenis yang p train budak netball or handball etc etc bersertakan payung burger gedabak atau topi pesawah pak mat jual topi pi pi.. itu mungkinlah dapat jaga kulit kot. kot lah. eh. rimaslah macam tu. so, terpaksalah terima kesan HEARTBURN akibat SUNBURN begini. wuwuwuwuuuu~


______________________________________________________


T: haih. pas ni netball plak. habis lah teacher hitam berkilat cmni. cmne nak kawen ni?
P: haaa?? teacher nak kawen? bile? bile? (excited+shocked)
T: ni, bulan 3 ni~
P: betul ke teacher?
T: iye laaa.. sepupu teacher kawen..
P: hishhh.. teacher ni..
_______________________________________________________

serious lah beb. nanti cousins sume cerah2. glow glow gitu. tibe2 je ade satu budak hitam di situ. oh. nightmare sungguh.



rindu ketika ini!

walopun ade jerawat.
walopun tak seputih salju(?),
tp CERAH lah nk compare to skin sekarang~


ini sekarang!

walopun MACAM takde jerawat.

walopun MACAM glow gila.

tapi itu semua dusta!

terima kasih picture editing software.

buat saya berada di awangan seketika.

________________________________________________________



redha je lah.
hitam itu menawan whut.


hitam. gaya. mutu. keunggulan. perilly's.


eh?

16 comments:

YAN March 2, 2011 at 10:02 PM  

angah, pakai la sunblock....kat sek cikgu india perempuan training budak2 olahraga pukul 2 lebih sampai 3 lebih pun pakai sunblock tau sebelum diorang gi padang ajar budak2.....
Insyaallah, it can cover a bit ur skin....

asmiza March 2, 2011 at 10:03 PM  

tetibe rindu zaman skolah =.=

time skolah dulu mang x sah klau x bebelang muke, lg lg time sukan tahunan tu. haha

xpe ckg, gune laa sunblock. hehe

[ +_+ ] [ =_= ] [ -_- ] March 2, 2011 at 10:51 PM  

Jadi apa yang boleh saya katakan.

Pakailah 'SUNBLOCK' banyak- banyak sekurang-kurangnya 10 botol haha.

echah mashuri March 2, 2011 at 11:06 PM  

huhuhuhuh...hitam2 si tmpuk manis.smkin hitam bertambah manis..huhu


erm..yela .ade beza la sis muka tuh.kna cpt2 tepek krim kt muka.;p

erk..risau tak bila ecah ckp muka mkin sunburn?;pp

Liquid March 2, 2011 at 11:29 PM  

yang hitam manis, pandang x jemu pandang x jemu ehehehehe

Along Tapa March 3, 2011 at 4:43 AM  

ni pendapat dari jantan towh soffea...yang putih itu cute...yang hitam itu manis...

jadik, ko takyah riso...orang laki ni bukan memilih sangat..

blog ko kena review semalam kat KS..

Gorengbaek - Cara bergaya nak menangani manusia psiko

Hangit Habis dah - Mujur....

Kerat Senget - Memori Hidupku

soffea March 3, 2011 at 2:21 PM  

Yan:
sunblock brand ape tu yan?? nak beli gakkk.. hehehe. sbb kadang2 ade jenis sunblock yg tak bkesan sgt. sunblock angah ni tak de super power betul. huhu.

soffea March 3, 2011 at 2:21 PM  

asmiza:

kite rindu zaman blaja kat IPGM. seronoknye berkayak.. yg tak best bile berbelang n hitam hangus terbakar kan. sadis. huhu.

soffea March 3, 2011 at 2:22 PM  

[+_+]
: ha?? 10 botol? sponsor please. hehe.

soffea March 3, 2011 at 2:23 PM  

echah:

waaa.. risau echah.. bertambah risau. huhu.. tu lah kan. memang nampak beza. tu yg sis edit. kalo tgk real, lagilah! boleh nightmare kot echah nanti. hahahhaa.

soffea March 3, 2011 at 2:24 PM  

Liquid:

ewah.. nyanyi plak ye.. hehehe.

soffea March 3, 2011 at 2:25 PM  

along:
hahaha. aku risau sbb bile aku tgk cermin, aku jd mcm menyampah tau. kalo hitam manis tu takpe along.. ni hitam yg terbakar tu. dh macam arang batu tau. huhu.. sadis kan..


wei. aku dh baca.. nti aku wat entry ye.. thanks beb. sudi review blog aku :)

naz March 3, 2011 at 2:37 PM  

hahahah berkhidmat untuk negara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP