Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Awk rapat-rapat dgn sy..syg awk!

>> Sunday, March 6, 2011

Di suatu malam depan panggung wayang…


Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..


Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..


Mereka pun menuju ke i-City..


Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..


Mereka pun tiba di i-City....



Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..


Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..


Mereka pun pulang..



Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu


Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.



Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!

Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh!



Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu??


Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan Tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu???


Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~


Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...


Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..


Nobita : ......


sekadar renungan.... :)


credit here : facebook note


___________________________________________________________________


so, what's in ur mind, readers? insaf bukan? seriously aku pon insaf. but i do have my own opinions n perceptions. my own thoughts regarding this article.


yup. memang membantu menginsafkan. . but honestly, i'm not totally agreed dgn kisah sizuka n nobita ini. yes i am. no! bukanlah aku tak setuju dengan 'kekuatan iman' sizuka yg mampu membuatkan aku impressed. kagum dowh. tapi tapi tapi... ha! there are issues here yg menarik untuk dibincangkan :)


eh. tapi boleh tak kalo nak ulas n post in the next entry? sbb entry ni pon mcm dah panjang kot. dah nampak dh mata korang mcm dah juling, pastu ade burung terbang2 siap ngan bintang2 kat kepala korang. pening kan tgk banyak words cmni? aku pon!!


korang. jom share ur thoughts :)

8 comments:

Naddia March 6, 2011 at 4:10 PM  

sgt setuju..hehe..
kdg2 terjadik cam sizuka!

ngesngos March 6, 2011 at 4:47 PM  

kenape na pakai name nobita n sizuka. terbayang katun nobita tu plak. die tu da la nerd2 kan.hahah. btw, satu keinsafan. nais.
;)

monstermad_saady March 6, 2011 at 5:24 PM  

hehehe.. wah! menarik senario ni.
tapi saye tak suke sizuka yg asik tunggu nobita mengubah n mengajak dirinya ke arah kebaikan. better if die terus tunjukkan sifat die yg baik kan ? hehe.. itu pndpt saye la. :D

tapi bgus la nobita ni, die menerima pndpt sizuka..

monstermad_saady March 6, 2011 at 5:27 PM  

menarik cite anda ! hehe..
pada hemat saye kan, saye tak setuju ngan sizuka yg hanya menunggu nobita menyuruh ke arah kebaikan. kenapa dia tak amek inisiatif utk mengajak nobita ke arah kebaikan..?
hehe.. sekian

echah mashuri March 6, 2011 at 5:54 PM  

erm..entahlaaa..tp shizuka xleh la nak cermah free camtuh.ckp elok2 pun boleh.entahlaaa..tp something wrong gk kat situ sis.ehehhe..tp yg penting.yg haram tetap haram.kalausizuka betul2 baik.dia xakan pegi berdua.lagipun dia dah sedia maklum bila berdua ade yg ketiga kan.patutnya dari awal lagi dai abwak teman.adik dia ke.kawan pompuan dia ke.

sekadar pandangan je.tp mmg salue ah sizuka berani ckp camtuh:)

Along Tapa March 6, 2011 at 7:20 PM  

bila nobita dan shizuka berdua-duaan..pasti ada makhluk ketiga yang tak berupa manusia menyibuk...DORAEMON...hihi..

hal ni dah banyak dah orang tegur..tapi tetap gak ramai yang buat..bukan apa...kepala dah masuk air...lagu ala-ala catchy suhaimi meor hassan dengan ana raffali tu pun kengkadang jadik siulan jek...tak ingat lirik langsung..ko fham tak??


Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor 2

Hangit Habis dah - babila ini orang...sape babi??ko ke dia??

Kerat Senget - nora is my name

nas March 6, 2011 at 8:38 PM  

menarik citer ni...
bagi aku aku agree sizuka..
cuma 69% je (xdapat A-)
mmg sizuka ada kuat iman..tp dia still ada salah... bila nobita pegang tangan dia time tgok filem..time lepas keluar baru nak bagitau.. sama spt kes2 lain.. ape yg penting..sizuka pergi ngan nobita tanpa ditemani rakan sizuka..
bende keluar berdua2an tetap salah... walaupun hendak bermesra ngan pasangan.. kalau ngan bertiga atau berempat.. rasenye xsalah.. cuma biarlah perempuan melebihi lelaki... maaf la sbb kurang bersetuju ngan entri fb notes ni.. tp ulasannya mmg menarik.. thumbs up la pereka cerita ni :)

d_tieah March 7, 2011 at 10:23 AM  

Aku pun tak setuju, sama cam kau..
Yelah, dia merelakan jugak perbuatan nobita kan?
Lepas tu baru nak bagi ceramah..
Huhh..


Entry Terbaru : Cantik Itu Subjektif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP