Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Malaysia pon ada 4 musim tau!~

>> Tuesday, March 15, 2011

Amaran!


actually entry ni sepatutnye di post rabu lepas. tapi sbb internet kat umah macam %&**#!! (?), so, arini baru dapat post. jadi kome tolong lah anggap arini macam ari Rabu, 9 Mac 2011 yg lepas. tolonglah. tolonglah. heee~



_____________________________________________________________________




Tadi masuk kelas Year 5 for Kajian Tempatan slot. Arini kite belajar bentuk muka bumi dan iklim di Malaysia ye. Sebagai mukadimah, biase la kan.. teacher mbebel2 bg intro. Sentuh sikit bab muka bumi. Sentuh sikit bab iklim. Di Malaysia okies. Take note. Baiklah, Noted!



Teacher: Malaysia tidak mempunyai 4 musim macam di Negara lain. Dorg ade musim salji.. Malaysia ade??

Pupils : takdeeee…


Teacher
: Dorang ade musim luruh.. Malaysia ada??

Pupils: Adaa!!

Teacher: haa?? Ada?? (muka pelik sehabis pelik). bilenye mase musim luruh kat Malaysia ni?

Pupils: Musim deghoyan! (durian) *muka confident giler okeh!*

Teacher: Hahahaha.. awak niiiiii!!!

Pupils: iye le teacher.. deghoyan gugur..

Teacher: hahahahahahaha *gelak guling-guling. Ok. Tipu. Gelak ayu je*



Baru le aku tahu rupa2nya Malaysia ada musim luruh okies. Ingat ke panas dan hujan (lembap) sepanjang tahun je. Kire tambah satu musim lagi lah ni. Geologist kena kaji balik nih… tapi. Eh. Kejap. bukan tambah musim luruh (luruh durian) je tau.. Ade tambah satu musim lagi;



Iman: teacher, aritu kan saye ingatke ada saji turun.. rupanya…….. KEKABU, teacher~

Teacher: wahahahahahahahahahhahahahahaahhaaa.. *teacher dh tak dpt control gelak ayu lagi*



Korang. tengok le anak murid aku ni. Adeh.. gelak betul aku. Dah la muka serious je.. kalo kome dengar aku cerita dgn intonasi n mimik muka, serious akan gelak guling2 jugak.



Tapi takpe la kan. At least deme berfikir dan bercakap. Nanti cikgu akan perbetulkan prior knowledge dorg. Idea dorg. And dorg punye thoughts. Supaya nanti idak le deme cakap : “Malaysia pon ade musim luruh dan musim salji jugak tau!”~



Haih. Kome nie.. memang leee.. buat teacher gelak je sepanjang hari tau.



_____________________________________________________________




jom layan lagu musim luruh di Malaysia nie.. hehe.







28 comments:

Liquid March 15, 2011 at 9:40 PM  

hee baru taw. dulu x blaja musim luruh ni. silibus baru kot ehehehe

soffea March 15, 2011 at 9:50 PM  

encik liquid: haaa.. tu la.. jangan tak tauu.. hehehe.

echah mashuri March 15, 2011 at 11:34 PM  

huhuhuh...xerfikir lak ecah.bdk2 ni klakar!kalu ecah boleh bntai glak trus!xde dh kontrol2..huhuh


ksimpulnya malasyia mmg ade 4 musim termasuk salji kekabi!;p

asybedazzle March 16, 2011 at 1:33 AM  

bukan deghoyan gugur. deghoyan gugor kome! hahaha. okay terselah keperakannya. :D

.Cik Nana. March 16, 2011 at 11:09 AM  

loyar buruk anak2 murid..hahah

d_tieah March 16, 2011 at 9:06 PM  

Deghoyan? Wah.. Hahahaha.. Taun ni rasanye tempat aku tekde durian kot.. Kalo ade pun mahal.. Huhh!


Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

iszieylyanziy March 16, 2011 at 9:36 PM  

hahaha,,dapat student yang sengal ok lah akak,,dapat student yang entah pape,,leh dapat darah tinggi,,

Solihin Zubir March 16, 2011 at 10:11 PM  

ahahha.. anak murid yg klaka...
tak sangka eh.. sy pon baru taw yg msia ada 4musim.. hehehe..

Oasis March 16, 2011 at 11:16 PM  

Adeh...hahaha..Jenuh nak layan murid2 kalau jadi cikgu ni kan...

TheSyafiq Mokhtar March 16, 2011 at 11:59 PM  

kimsalam kat budak yg name iman tu ye..haha

nub March 17, 2011 at 12:50 AM  

musim mengawan.. sepanjang tahun...

hahaha.

ceq suka lagu degheyan tu. haha

aniswany March 17, 2011 at 10:49 AM  

waa bestnya jadi cikgu kan... ;p

Nadhirah-chan March 17, 2011 at 3:33 PM  

haha durian gugur , kekabu salji . unik gile malaysia . kehkehkeh ^^

soffea March 18, 2011 at 3:21 PM  

echah: tu la pasal.. kelakar sgt.. puas dh sis gelak. hehe. take note k. malaysia ada 4 musim. hehe.

soffea March 18, 2011 at 3:22 PM  

asy:

tu dia.. org perak dh mai dah.. yeye. deghoyan gugorrr.. hehe

soffea March 18, 2011 at 3:22 PM  

cikNana:

tu la pasal. harap2 bile besar boleh jadi lawyer. eh. tiba2. hehe.

soffea March 18, 2011 at 3:23 PM  

tieah:

haha. sini pon mahal gak. sbb bukan musim lagi.. tggu musim, bru murah. kot la..

soffea March 18, 2011 at 3:24 PM  

isz:

haha. betul.. tapi nie tahun 5 ok sikit. ade je student yg tah pape yg menyakitkan ati. tapi sabor je laa.. nasib ade student sengal gak.. leh layan sengal same2. hehe.

soffea March 18, 2011 at 3:24 PM  

intan.maisarah:

sama la. best.

soffea March 18, 2011 at 3:25 PM  

solihin:

tu lah pasal.. saya pon baru je discovered. hehe.

soffea March 18, 2011 at 3:25 PM  

Oasis:

haha. jenuh gak la.. tapi sy nie malas nak layan gak kadang2. heh.

soffea March 18, 2011 at 3:26 PM  

theSyafiq:

wookeh. akan disampaikan. takmo kirim kekabu sekali? :)

soffea March 18, 2011 at 3:26 PM  

nub:

amboi2 hang... musim tu kat sume tempat ade kot. haha.

soffea March 18, 2011 at 3:27 PM  

aniswany:

best jugak :) jom jd cikgu :)

soffea March 18, 2011 at 3:27 PM  

nadhirah:

hah.. jangan tak tau.. memang truly malaysia la... hehe.

soffea March 18, 2011 at 3:28 PM  

cikgu Iman:

agak2 IMANsyah dulu same ngan IMAN tak? heh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP