Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

think wisely, act professionally :)

>> Wednesday, February 23, 2011

Assalammualaikum.


Hidup; masalah, ujian, dugaan juga cabaran. HATI. mesti tabah. harus kuat. Juga, pemikiran. perlu optimis. perlu positif. kalau tak, memang kita akan 'jatuh'.


kadang2, apa yang kita fikir, tidaklah seteruk apa yang sebenarnye kite fikirkan. (hah?) sebab kadang2 fikiran kite terlalu 'kreatif'. terlalu mengikut perasaan. boleh jadi apa yang kita konon2 rasa macam itu dan ini, sebenarnya bukanlah begitu dan begini. ya. terlalu sgt berfikir secara kreatif dan jauh ke hadapan. kalau tidak disulami perasaan yang menggugat emosi, pasti akan mendatangkan kebaikan. tetapi kalau ianya berserta emosi?


dan ya. kadang2 kita tidak terpikir pon apa yg org lain fikirkan. dan pastilah apa yang difikirkan mereka jauh lebih matang daripada pemikiran kita. ada sebabnya mereka bertindak sebegitu. cuma kita yang terlalu memandang dari sudut negatif. tidak berusaha untuk meneutralkannya drpd pandangan yang positif. bukan tidak boleh. tetapi tidak mahu. kerana emosi lebih berkuasa daripada akal ketika itu.


ingatan untuk diri sendiri.


take ur time. be positive. be optimistic. think wisely, act professionally. supaya akhirnya nanti akan memberi banyak kebaikan.


yeah. i'm in my learning process; to be more positive. thanks mak, for today's 'session'.



chill~
_____________________________________________________________


oh ya. btw, esok abah buat chemotherapy kat Hospital Selayang. doakan kesihatan abah ya, semoga cepat sembuh dan sihat kembali. InsyaAllah. aminnnn~ we love u, abah :)

12 comments:

asmiza February 23, 2011 at 11:10 PM  

yeahh, think wisely, act professionally.

in troubles, dun ever say 'Allah, i've a big poblem but instead say 'poblem, i've big Allah.

chill kak ;)

mR.sYaH February 24, 2011 at 12:01 AM  

betul tu.. jgn biarkan emosi menguasai diri..

echah mashuri February 24, 2011 at 12:22 AM  

sis.sabar ek.wlaupun kepala serabut ke apa.cite dlm blog neh.setiap luahan sis wlaupun xdpt ecah nk tolong tp ecah nak dgr.:)

HEROICzero February 24, 2011 at 1:57 PM  

Hope everything gonna be ok, insyaAllah.

=)

wahida February 24, 2011 at 4:41 PM  

ya, betul tu...think wisely...

semoga abah cepat sihat...

soffea February 27, 2011 at 11:13 AM  

asmiza:
i love that, as.."in troubles, dun ever say 'Allah, i've a big poblem but instead say 'poblem, i've big Allah. "

it's inspire me a lottt~~

thanks dear~

soffea February 27, 2011 at 11:14 AM  

mr. Syah:

kannn.. harus diri yg menguasai emosi. :)

soffea February 27, 2011 at 11:14 AM  

echah:
thanks echah.. nie makin syg kat echah ni.. muahmuahhhh~

soffea February 27, 2011 at 11:14 AM  

Hero:

yup. i do hope soo... insyaAllahhh~

soffea February 27, 2011 at 11:15 AM  

wahida:

yup. insyaAllah.. doakan abah yaa.. semoga cepat sihat

Along Tapa February 28, 2011 at 2:36 AM  

beruntung ek rapat dengan mak...macam aku rapat dengan bapak aku...mak aku kengkadang dia lebih suka attack dulu sebelum nasihat...

btw, blog ko akan kena review 1mac nanti..tunggu~

Gorengbaek - Kenapa Along Tapa sorokkan identiti....

Hangit Habis dah - Sikit-sikit complain...jalan keluor mana???

Kerat Senget - Syuqimori says

soffea March 1, 2011 at 8:40 PM  

along:
hahaa. aku rapat ngan 2-2.. anak pompuan gedik kan. cmni la.. hehe.

wei. bestnye.. aku nak terjah nie.. hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP