Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Iklan Aidilfitri TV3 2010 Macam Krismas?

>> Sunday, September 5, 2010

ini iklan kat TV3 yg org kecoh2 sekarang nie.
aku nie jarang tgk TV. so, mcm tak concern sgt.
sekali, bile view iklan nie, memang mcm hampeh la..

korang tgk n nilai sendiri~





IKLAN RAYA TV3 : pakcik berbasikal roda tiga yang mengangkut cucu mereka terbang ke bulan umpama santa claus membawa pendati yang diheret oleh rusa-rusanya :
Adakah Lembaran ini sama dengan hari natal ? Apa kena mengena bunga teratai dengan hari lembaran ? cam taipusam pun ada..


ini yg dicopy dr page ini. sile klik sini.




my thoughts:

1- ape dah takde idea sgt ke TV3 smpai nak wat iklan yg tak masuk akal macam ni?
2 - dah lah tak best. ade unsur2 agama lain plak tuh.
3 - merayakan Aidilfitri adalah perayaan yg berkaitan ngan agama Islam, bukan budaya atau ape.
4- oh. please lah TV3.. isu sensitiviti perlu diambil kire.



psssttt: bile dh terlalu macam2 yg berkaitan agama diperkotak katikkan, risau akan sesuatu.
bangkitlah umat Islam, pertahankan agama suci kita!~


4 comments:

naz September 5, 2010 at 1:09 AM  

satu malaysia cuba di terapkan tetapi jadi satu budaya pula hahaha

..::c i x c e d o t::.. September 5, 2010 at 8:18 AM  

yerp.. mungkin semangat 1 Malaysia yang nak dtunjukkan, tapi laen lak yang jadi. huhu. idea last minit, maybe~

soffea September 6, 2010 at 11:32 AM  

naz:

sebok ngan 1 malaysia dorg nie smpai nak 1 kan agama plak ke? nauzubillah~

soffea September 6, 2010 at 11:32 AM  

cix:

idea yg sgt tak bernas bukan? n moreover, yg wat iklan nie pon non-muslim. sbb tu la. yg pelik, nape diapprove pihak atasan? huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP