Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Astaghfirullah!!! Dia menghina Islam dan Allah!~

>> Monday, September 6, 2010


Salam Ramdhan ;)

Katenye semalam time berita TV3, pihak dorg dh mintak maaf pasal iklan tu. tapi aku tak tengok la plak sebab semalam sehari suntuk shopping kat Jalan TAR. p Sogo, Maju Junction, penat dowh bjalan. eh. tibe2 iklan?

ok. ok. so, aku rase cm rugi la plak tak tengok berita semalam. ecece~

dapat tahu nie pon through group kat FB tu. and tadi i found something interesting. so, nak share dgn korang la.. do click this link ya:




tabik la dorg sebab kaji betul2 pasal nie, n do share with others. and as a muslim, hal2 agama MESTI diambil berat. MESTI jadi PRIHATIN. MESTI. it's a MUST. kadang2 kite nie perlu org lain untuk sedarkan. manusia kan selalu lalai.. so, jom la kite share dgn org len plak.

this topic attract my attention; more, so mane2 ade link pasal nie, seboleh2nye aku nak bace. and i found 1 group kat FB nie. so, i joined it. bukan setakat join la.. tengok n bace sume ape yg ade kat situ. Jom JOIN.

dan, dan... sangat2 la terkejut pasal penghinaan seorang chinese nie terhadap agama Islam. the worst thing is, dia menghina ALLAH. astaghfirullah al azim.. mengucap panjang aku..





-tak jelas? kecil?
u know whut u should do rite? ;)-
click on the picture ya

+ sangat GERAM bukan?+
Astaghfirullah al azim~


actually, bende2 macamnie, memang makin menjadi2 sekarang.. macam2 la.. agama lain sebok nak hina Islam mcm si Katy Lim Li Lian nie.. tapi ade jugak islam sendiri yg kutuk agama sendiri. itu memang paling TERUK la.. betullah, Allah beri hidayah kepada sesiapa yg dikehendakiNya...

and this chinese gurl, yg aku bace kat situ, katenye die dh delete account FB. biase la kan, kalo dh salah~ pihak polis pon sebok dok cari minah nie.. memang isu nie dipandang berat la. and aku puas hati lah sebab pihak2 berkenaan ambil tindakan akan hal ini.

and the latest, tak tahu la ape cite, whether die dh ditangkap atau ape~ sebab aku bru tahu je cite nie... kot2 la nie cite lame, aku je yg baru nak tahu. HAHA. agak ketinggalan di situ~

baru atau lama, yg penting, kite perlu prihatin terhadap isu2 sensitiviti yg melibatkan agama ni. do read a lot of articles that relate to these issues ya. sebab benda2 macamni banyak tolong luaskan pemikiran kite. dan yg penting, buat kite bertambah hati2 dengan jajahan pemikiran yg cuba dilakukan kafir laknatullah itu. korang2 leh bace pasal nie kat website FREE OUR MIND.


semoga kita semua sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah. Moga2 kita tergolong dlm hamba2Nya yg sentiasa diberi hidayah petunjuk dariNya.. dan ingat, hidayah Allah perlu dicari. PERLU. DICARI. bukan duduk saje2 n tunggu yerp.


tingkatkan lah amalan kita, perbanyakkan doa. InsyaAllah~




6 comments:

DUckLinG September 6, 2010 at 1:16 PM  

semua jd mcm nie adalah silap pemimpin kita sendri terlalu agungkan kaum lain shingga kita dibumi sndri dipjak2...sma2 kta rnung2kan...sdih tgk dunia skrg agama diperkotak katikan

mohd syafiq September 6, 2010 at 1:58 PM  

lah..xsedar pun kan...
benda ni jd secara direct tp xda hukuman

naz September 6, 2010 at 8:01 PM  

agama kita terbaik jadi pasti ramai orang tak suka. jangan lah kita bertikam lidah jika benar kita agama yang baik :) macam kerajaan i rasa patut kena lebih keras soal ini kan.

soffea September 6, 2010 at 10:41 PM  

kak t:

i love ur feedbacks ;) n ur opinions of course =) susah bile sume benda nak dipolitikkan. susah.

soffea September 6, 2010 at 10:41 PM  

mr syafiq:

tu lah pasal.. kite nie kadang2 leka kan.. haih.. takpe.. tggu tindakan dr pihak berkuasa yerp. tapi harap2 setimpal la..

soffea September 6, 2010 at 10:43 PM  

naz:

yup. agree with u ;) tak perlu balas cacian dgn cacian, malahan makian. tapi kita perlu pertahankan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP