Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Family is important for me!

>> Saturday, September 4, 2010

Salam ;)

hyehye ;)

dh selamat smpai umah @ Bentong jam 2.45pm la cmtu.
sume nie sbb extra class for UPSR okies. pagi tadi aku p skolah lewat 2 minit. pastu habis kelas, lewat 20 minit. haih. takpe la.. demimu anak2 muridku. ececcee~ muntah. muntah.

singgah UIA, amek barang sopian. then, trus balik Bentong. but still, drove alone sbb sopian bwk moto. giler lah. memang aku seorang pemandu yg berhemah la tadi. ulang suara, Pemandu yg Berhemah. sebab pe? sebab highway Karak tu agak menggerunkan. so, terpaksa la menjadi seorang pemandu yg berhemah. weheee..

and 1 lagi, nak bgtau. kereta takde sticker P. dlm hati sentiase doa, hope2 takde roadblock. cm nonsense plak kalo ade roadblock kan? org sebok2 nak balik raye, nak block2 plak jalan. fuh. alhamdulillah.. selamat smpai dgn my brilliant Red tanpa sticker P itu. ini adelah rahsia. korang jgn bgtau JPJ okeyh?~

________________________________________________

raye kali ni balik Kelantan. InsyaAllah. giler lame tak balik sane. memang lame giler la. giler. giler. and to be honest, i do miss all my cousins ;) hey guys. listen here, yes. i miss all of u.

but, keexcitedan itu tidak lah seperti excited seblom2 nie. know whut?



this is my current status at FB:

"this is what i feel rite now: i'm NOT interested to celebrate Aidilfitri @ 'the place' where we hv decided for this year. i feel a little bit offense since we are look-like-being-ignored by 'them'.come on guys. past is past. moreover,IT IS NOT our fault.in fact, u yourself who take it seriously. haih~ susah bile ade sedara yg mula nak jarak2 kan diri. OK FINE. we just don't CARE!! n i think; it's better if we, the whole family don't even be there to celebrate the raya with u guys. u may feel more happier. who knows~ FINE. FINE~"


ok. bile kite jarang balik, memang akan ade gaps la dr segi kemesraan n kasih sayang kan. fine fine. nak2 org yg salu balik tu yg akan begitu bertambah erat n penuh dengan ikatan kasih sayang n cinta. pheww~


tapi aku sgt tak berkenan bile ade antara sedare mara yg macam nak menjarakkan diri. ok. ok. i know that they do it for reasons. yes, we do had some missundestanding n 'quarrel' in the past. i repeat it loud, in the past. so, past is past guys. do we need to build any border between our relationship as a family??. family dowh. it's a big thing for me!~ it really meant to me. but i don't even have an idea why they need to do that. bile tegur, mcm nak taknak layan. then, bile post something, video or etc, hanye cousin2 yg itu yg ditag. kami adek beradik? and bile post picture kad raye family dorg, they don't even tag any one of us. me, or any one of my bros. hey. benda2 macamnie, perasan la!!!~ banyak lagi yg aku tak senaraikan kat sini. ape kite bukan sedare mare lagi ke?k. FINE~


i don't say that aku nak sangat kene tag ngan korang, but it is something to do with being-ignored. coz for me, it means that u n ur sibling didn't forgive us with all of ur heart. and it looks like, we are the one yg bersalah kat korang. HELLO!!!~ nak aku copy paste balik sume2 tu, n let people judge sape yg betul2 bersalah?? hey. it's such a nonsense thing to do coz sume tu dah lepas la weh!~ korang dh mintak maaf. so, kiteorg pon dh mintak maaf. just let it go la beb. and i just can concluded that missunderstanding tu sbb salah sume org yg terlalu emo. dah. cukup la.

it's NOT mean that i'm TOO SENSITIVE. tapi bile benda nie dh terlalu nmpak sgt, kite pon jd nak terasa. takpe lah. suke ati korang la~


and sekarang, serious aku takde perasaan teruja langsong nak balik Kelantan. SERIOUS!~


actually: byk sbb malas nk balik Kelantan. bosan asyik kite yg mengalah. tapi dorg tak perasan sume tu~

7 comments:

nur 'adli azhari September 4, 2010 at 4:18 PM  

saba ye..tyme2 raya ni leh rapatkan mne yang jaoh.,

soffea September 4, 2010 at 4:25 PM  

tu lah.. ingat nak balik ni nk rapatkan lah balik. alih2 dorg plak buat cmtu. haihh~

naz September 4, 2010 at 6:06 PM  

mmmmmmmmm jom balik raya rumah i hahahaaha

soffea September 4, 2010 at 9:02 PM  

hamzah: sokong i ke? haha

naz: wahhhh.. rumah u kat mane. meh la jemput i. hahhaa

nas September 4, 2010 at 10:52 PM  

sorea..aku nie pun dulu selalu gak xtampal P n L kat motor..hampr 2 tahun tue..
hehehe..nasib bek xkne saman..last2 da pasang..baru lega dihati :)

soffea September 5, 2010 at 12:33 AM  

nas:

pergh.. 2 tahun tu.. selamat gak ko ek.. alhamdulillahhhh~


hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP