Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

FACEBOOK IS A SERIOUS SOCIAL NETWORK!~

>> Thursday, June 24, 2010


Facebook tu a serious social networking kah?

haih. in this life, there are two things, whether it is bad or good. everything have it's advantage and disadvantage coz every inch in this life MUST have it's pros and cons. It depends on us how to 'get along' with it.

i know that everyone has their own opinions and so do i. okay. it is NOT WRONG to say that; "YES. FB is a SERIOUS social network", or else u might also claim that "NO!~ FB is NOT a SERIOUS social network"~ it's u urself who need to determine it by ur own! and for me, i prefer to state that :

FACEBOOK IS NOT A SERIOUS SOCIAL NETWORK!~

bunyi sgt serious bukan entry ini?
bosan la. kite penat2 keje. tension macam2 benda. masing2 ade masalah sendiri. dan aku bukanlah seorg yg nak share everything dgn sume2 org. ape yg aku rase boleh share, aku share. ape yg terlalu private, aku hanye akan share dgn mereka yg bertuah sahaja. so, bile bukak FB, ingat boleh lah release tension kan. tak tahu plak buat sakitkan ati je.

eyh. aku tak paham, kenapa ade certain people yg takleh nak get along with some jokes? bukan jokes yg ade maksud2 tersirat smpai kau kene pikir banyak, pastu kne rujuk sane sini, and then baru nak paham. pastu baru rase nak gelak. tapi kau mcm lambat. sbb tu jokes tu bukan macam jokes dah. huh. dan lebih teruk bile gurau2an kite tu dianggap SERIOUS oleh sesetengah pihak. hey. come on la. itu hanya gurauan. tak menyentuh isu sensitivity mane2 pihak pon . Jokes wei. Jokes!~ ape kau dh hilang saraf otak yg boleh identify bahawa itu just a JOKE ke? eh? ade eh saraf tu? HAHA.

aku tak penah langsong nak salahkan sape2 yg tibe2 nak bagi peringatan n nasihat kat aku. tapi please la.. jangan lah tibe2 interrupt, perbetulkan ape yg sebenarnye hanyelah gurauan semata2. huhu. susahkan bile kite dengan mudah nak judge org berdasarkan ape yg die tulis. susah kan? sebab fikiran kite lain2. sudut pandangan kite berbeza. tak semua akan sama.

ape2 pon, nak komen ape2, memang kene pikir dulu. kalo rase cm nak interrupt org punye komen, ko kene pahamkan lah dulu dorg tgh ckp pasal ape. jangan lah kau bace sekali je, trus nak judge. org tgh seronok beronok ronok nak gurau gurau, tibe2 terus ilang mood tu. terus jadi serious. terus jadi kembali tension.

malas nak ulas panjang. cuma aku harap sape2 yg takleh nak bergurau tu, elok dok Tebrau la. HAHA. eh. ini hanya bergurau okay. kau tak nampak ada word HAHA tu? tu namanye gelak n ketawa dlm versi penulisan yg ditaip okay.

susah. susah. bile sume benda nak amek serious. seimbangkan okay?

whateva, sumenye berbalik pada diri kita. kita punya akal yg sempurna utk diguna. Juga iman yg perlu sentiasa dijaga untuk mbantu tetapkan hati kita. Fikir.

______________________________________

dah kurang sikit bengang.
aku mungkin takkan bengang lg kalo pasni komen2 kat social network tu, like FB boleh diwujudkan dalam versi suara yg ada intonasi pulak. upgrade skit. baru org tak salah interpret kot?
HAHAHAHA.

2 comments:

soffea June 25, 2010 at 11:00 AM  

hehe ;) betul kan. tension la sume benda nak amek serious. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP