Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

teacher and her sandals~

>> Thursday, August 19, 2010




Salam ;)

Teacher is a role-model for their students~ eh. betul ka? teacher budget nak jadik model la? HAHA. haip. ini serius. sila baca dgn serius. serius seronok wei jd cikgu ;)


tadi kat sekolah. arini aku baru je pakai sandal putih zip belakang yg aku dh lame beli; tapi tak penah pakai ke sekolah.

smpai je sekolah, seperti biasa. students mmg suke nak pandang kite dr atas ke bawah. sebab tu la, cikgu memang kene jaga penampilan. hey. that's why jugak cikgu2 itu semuanya berGaYA bukan? sila setuju dgn pantas skrg. hehe ;)

but somehow, arini cm pelik skit. pndangan dorg tu... and i do realize that my sandals attracted-more-their-attention. the most attractive part, maybe? memang mcm tak selesa. tapi cikgu memang kne pandai cover beb. perlu berjalan dgn yakin juga.





masuk je Year 5, haihhh.. mereka memang begitu. aku perasan. kelas Year 5 memang paling suka memerhatikan cikgu. girls la... and pastu nti akan ditegur n dipuji nye kite ;) tapi arini rase cm ape eh?? (-_-') dorg tegur tadi:

"teacher, cntik kasut teacher"


"cantik eh? kasut je ke?"


"muka pun cantik, teacher~"

~eh. eh. teacher suke nak suruh murid2 puji lebih2 ek? hampeh btol~

HAHA.

smbung;

"hehe. owh.. awk nak beli kasut raye ye?"

"a'ah. teacher beli kat mane? cantik~"

"mane eh?? ha.. teacher beli kat Jusco Ipoh"

"bapakkkkk!!!~ Jauhnye teacher"..

_________________________________________________

sian lak bile dgr cmtu.. yelah. sini kwsn kampong.. bagi dorg Ipoh tu mcm dh jauh sgt. giler jauh la.. budak2 kan~

tiba2 mode insaf:

menjadi seorang pendidik. mengajar di ceruk kampung. pengalaman dulu dan kini, byk menyedarkan aku ttg pelbagai perkara. yg paling aku belajar adalah: BERSYUKUR.

sume org tak bernasib baik. iya. sngat simpati dgn mereka. T__T cuma aku harap ilmu yg aku curahkan dpt membantu dorg untuk mengubah gaya hidup dorg menjadi yg lebih baik pastinya.. insyaAllah~

dan, semoga aidilfitri kali ini dpt disambut dgn baik oleh mereka walau dlm keadaan mcm mane sekalipon... moga-moga ;)



_____________________________________________

jadi cikgu itu SERONOK beronok2 bukan?

proud being a TEACHER ;)



... with her 'so attractive' sandals...


macam la~

12 comments:

echah mashuri August 20, 2010 at 12:47 AM  

sis...jd cikgu mmg best!
heee...dr kecik smpai bsr nk jd cikgu ohh..

nas August 20, 2010 at 1:02 PM  

best nyer jd cikgu....sandal?? erm..teringin nak pakai tp xde 'duit' nak beli..ehehehehhee..kurg selesa aku pakai..huhu

iszieylyanziy August 20, 2010 at 1:51 PM  

sgt menyokong cikgu hrus berpenmpilan :)

hana nabihah August 20, 2010 at 2:49 PM  

heheh..studded sandal! cmni cgu leh la belikan anak murid saorang satu!

Rina (◕‿◕)✿ August 20, 2010 at 3:09 PM  

wah,..beshnye jd cikgu..year 5 tu tingkatan 5 ek? ke drjh 5?

Nurulbadiah Lai August 21, 2010 at 12:03 AM  

bestnye jdi cikgu,..terbaek..ingt time nurul kat skolah dulu..kalau cikgu cantik kn..mesti suke je nak pergi skolah..hehe

soffea August 23, 2010 at 12:13 PM  

echah: owh.. same cite2 ke kite nie?? cepat sis. work for it. jom same2 jd cikgu ;)

soffea August 23, 2010 at 12:14 PM  

nas:
best. alhamdulillah =) la.. cube try test pakai. mesti best tau. hehe.

is: thx. sbb kite same2 cikgu kan? harusss~

hana: ala.. cikgu tak ckup budget la. huhu.

soffea August 23, 2010 at 12:15 PM  

rina:
year 5 tu, tahun 5. i'm primary school teacher. gaji same je. degree jugak. hehe.

soffea August 23, 2010 at 12:16 PM  

nurul:

a'ah. betul. kite time skolah cmtu gak. skrg kite lak merase cmtu. ^__^

King Of Single August 23, 2010 at 1:18 PM  

see..saye suke la kalw jd cekgu..huhu..dpt plbgai pgalaman yg kite xpnah ade..


sis! contoh guru berdedikasi nii ;)

Cik Akma August 23, 2010 at 4:23 PM  

cikguuu cikguu kasut cikgguuuu mmg cntikk. i likeee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP