Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

kisah semalam: menjadi cik ARABian~

>> Saturday, August 28, 2010

Salam Ramadhan ;)

hye guys. I'm at HOME already. home sweet home. ya. seSWEET insan2 di dalam HOMESWEETHOME ini ;) hihi..

aku btolak dr umah Izza semalam. awal pagi la, dlm jam 8 cmtu kiteorg da gerak. actually, unplanned je kiteorg; aku, izza, n kakCik nak p KL skali. tapi alang2 kan~ lagipon satu jalan je. lagipon jugak, TAK BOSAN la nak drive sorang2. borak2. gelak2. serious. lagipon jugak dn jugak, sekejap je rase. eh? bukan sekejap tu sbb ko speed ke soffea? HAHA.

P UIA amek Sopian dulu. n know what. aku SESAT lagi!!~ ye. sile gelak kuat2 sekarang. huh. tapi kali ni tak sesat teruk cm aritu la. cuma tak masuk simpang kiri tu je~

+sempat shooting sblom balik+
konon2 mcm students baru yg mendaftar utk wat MASTER la nie. he =)
takpe. impian akan menjadi kenyataan. insyaAllah~


+poyo dorg ni+

KakCik: "ni keta dr Ipoh-KL"


_______________________________________________


Then, p Hospital Selayang nk tgk abah. mak ckp, abah dh leh kuar ward dah ;) so, kiteorg p sane la. lagipon dorg dh janji ngan afiq nk suh afiq amek kat sane. Tapi sopian la yg drive. i tak tahu jalan. heh =)


+abah dh get ready nk check out dr wad+
wah. semangat!~
______________________________________________

tibe2 tukar plan. kiteorg p Selayang Mall. afiq suh izza n kakCik tggu kt sane. lgpon takde la lame sgt nk tggu kan~ smbil tu leh jalan2. jalan2 bersama beg pakaian eh? sgt comel. nasib beg tak byk n beg tu pon comel je. org tak tau la. hehe =)

Banyak btol org dok jual baju2 nak raye. haish. aku dh la tak beli pape lagi nie. bile nak shopping pon tak tau la.. huhu. cuci2 mata dulu la. tapi 1 kedai jual jubah nie mmg menarik perhatian. sbb pe? sbb die BEST!!~ jual jubah, satu set ngan niqab. hey. know whut, aku mmg sgt minat la style2 arabian nie. so, mmg kiteorg dok sebok cuba try test pakai niqab itu. or we call as purdah. yg BEST lagi tu, siap tutup dahi. pergh.. dh mmg macam arab la rase. rase je la... rase sendiri je~ HAHA.


+mcm ni rupenye keadaanye+


selama nie kan main tutup2 ngan shawl je, nak wat konon2 purdah la.. sekali, dh jumpe cmni, sgt2 TERUJA la. haih. keje aku asyik nak TERUJA je~

So, ape lagi, sesi test2 n shooting2 pon berlangsung~ org pandang2 je. but hey, who cares kan? adik yg jual tu pon sporting je. sebab tu la... beria shoot2 nie ;)


Safa a.k.a KakCik

Izza


dan yg ini.. cuba teka sape?
HAHA. name terang2 kat situ kowt~


ha... amek kau. sume nak try. nape la tak suruh sopian join try skali. ish~

and at last, Izza sorg je yg beli. aku time tu takde la minat sgt. cuma minat sgt2 dgn niqab tu je.. dh tanye, nak beli yg tu je. tapi TAKDE jual la. sorry ek soffea~ kecewa. kecewa. (T___T)

____________________________________________

then, pas jalan2 kejap ngan dorg, aku n sopian balik ke hospital semula sbb abah tgh tggu doktor bg pelepasan. ceeeewahhh~

dalam jam 1 la cmtu, dh leh check out dr hospital. Yeayyyy!!~

_______________________________________

smpai umah, angkut2 barang, trus p amek kunci Persona Elegance, n test drive. wei. sgt EXCITED. tgkk.. TERUJA lagi~ hehe =) lgpon baru nk blaja bwk kete auto. ye. ye. sile gelak sekarang. kete auto pon tk pandai bawak? HAHA. aku tlg gelak bg pihak korang~



tibe2 : nanti NAK pergi Selayang Mall semula, nak BELI jugakkk jubah tu. NAK JUGAK!!~ =) padahal nak dapat niqab tu je~



pssstt: picture dlm entry ni: aku pakai innerscarf by ayunar ;) tapi tak jelas sgt kan? comot taksaye? haha. nanti upload yg len. sbb picture yg memang TERUJA tu ~TERUJA LAGI??~ ade kat dlm my NEC. nie pinjam notebook abah.. nanti eh~



10 comments:

echah mashuri August 28, 2010 at 9:26 AM  

dah perasan 1st pic lagi ayunar tuh..hehe...bru beli mst pakai oh..hik9
tp niqab tu pon comell..sekali tgk mcm whaeeda akhl hayy tu..huk

senandung semalam August 28, 2010 at 11:49 AM  

barang2 ayunar ni dpt cepat x lepas kte tempah sofea?

soffea August 28, 2010 at 3:11 PM  

echah:

haha. iye eh? kih3. mesti pakai punye~

tu lah.. cm best je. nak p beli. nak.. huhu. waheeda wassini tu? haha. lain la~

soffea August 28, 2010 at 3:11 PM  

ishma:

depends la.. leh pilih nk post cmne.. kalo sofia, sofia pilih pos laju.. dlm 2 ari dh smpai~ i'Allah~

naz August 28, 2010 at 5:28 PM  

sofea cantikk yaww :) belanja i satu boleh? hahaha jaga ayah elok elok eh bapa mertua

Rozana Razali August 28, 2010 at 10:59 PM  

wah3, mcm org arab kt uia dah.. =P

soffea August 28, 2010 at 11:57 PM  

naz:

haip. cntik ke? comot je tu. hehe. wah. u nak jugak ke, naz? boleh. boleh. sure. nti choose colour ya. ha3.

insyaAllah.. akan jaga abah sehabis baik. er.. bapa mertua~ hihihi.

soffea August 29, 2010 at 12:02 AM  

Rozana:

hehe. tu la pasal. macam je la~ ^__^

db cooper August 29, 2010 at 12:50 AM  

wah.. sambung master la nie.. keep it up okay

soffea August 29, 2010 at 1:34 AM  

db:

hey. takde la.. tu berangan2 je dulu. nti la. ade rezeki nti. I'Allah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP