Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

i'm really upset. I feel like giving up. Yes, i am :'(

>> Wednesday, April 6, 2011

YA Allah. aku tak tahu nak share kat sape. serious aku sangat down. moral down. semangat down. baby are u down down down down down, downnnn.. downnnn. ceh. ape nih nyanyi2 plak si Jay Sean ni? takde takde. still tak dpt menghiburkan hati yg lara ini~

-sambung balik emo down down takde semangat tadi-


sekarang dah bulan april. n serious aku rase azam tahun baru aku aritu still tak tercapai lagi. bukan aku tak cuba. cuba. cuma ya, mungkin keadaan tidak mengizinkan buat masa sekarang. takpe lah. insyaAllah. the time will come.

today. and lately. i'm busy. i've got so many things to be settled. n ya, tambah satu lagi bebanan otak n perasaan juga masalah arini which makes me sgt2 hilang semangat. serious. hilang semangat.

so, aku mungkin akan 'hilang' dari mana2 connection. please baby, don't miss me. *pang!* jangan perasan ade yg akan rindu boleh tak soffea? *baik!~*


i need some space for my own self. perlu muhasabah diri. perlu cari semangat n kekuatan kembali.

n ya, thanks a lot rakan2 sekerja sebab bagi semangat. i really appreciate that. u guys are the best :)




sebelum tu, nak share ini:

.. hmm .. hari ini.. sy sgt gembira dpt m'biarkn murid2 mr0sakkn diri mrk sendiri .. :) .. nama sy dh berpuluh kali naik kementerian hnya krn ingat mendidik murid.. siapa yg tidak b0leh dibantu sebenarnya?.. murid @ ibu bapa?.. baru sy sedar.. sbgai pendidik masa kini.. kerja cikgu.. pergi kerja balik kerja.. cukup bulan dapat gaji.. bayar ansuran umah keta taska anak.. cukup!!.. m0raliti murid itu tidak penting sebenarnya.. :) hari pertama membiarkan murid turn 0ut t0 my best day .. bising mcm pasar b0r0ng .. murid bergaduh sesama sendiri.. ahh.. gembira hanya perlu melihat tanpa berbuat apa2.. klu lh sy tahu dr mula p0sting ianya semudah ini.. tidak perlu sy bersusah payah mendisiplinkn murid selama lebih 9 tahun berkhidmat..




this is real, beb. ambil masa, fikir. mahu kah kita satu hari nanti, semua cikgu hilang semangat?

cikgu juga manusia biasa. don't expect too much. we are not an angel.

n ya, cikgu yg baik adalah cikgu yang berusaha MENGAJAR DAN MENDIDIK. tetapi! usaha kita semua sia2 bila terlalu banyak yang dipersalahkan. itu tak boleh, ini tak boleh. kalaulah anak2 murid boleh dididik dengan hanya berkata2, dengan hanya kata2 nasihat, dengan hanya madah pujangga... ya Allah! heaven nya!

dan kalau lah ia nya semudah itu, pastilah, anak2 sudah mendapat didikan yang sempurna dr rumah lagi which is, it is parents' responsibility. cikgu tinggal nak mengajar sahaja. tak perlu sebok2 nak marah kalo budak tak bawak buku. tak perlu cikgu sebok2 nak bengang2 kalo budak tak siap kerja sekolah, dan tak perlu cikgu sebok2 nak geram kalo budak tak bawak satu alat tulis pon!~

macam mane nak belajar kalau takde buku? kalau takde alat tulis? tell me how!~

dan ya, nanti2, sume akan salahkan cikgu. yang paling sadis, smpai tahap buat fitnah tu. budak2 zaman sekarang, dah pandai buat cerita. ibu bapa pula; "yeaa!!! anak saya betul!!!".

________________________________________________________________

baiklah. i think i should cut it off. tadi kan dh cakap nak 'hilang' dr mana2 connection. cuma ye lah. sempat la nak tinggalkan something utk anda renung sejenak n berfikir berkali2.

juga, thanks untuk page saya suka jadi cikgu , esp sahabat2 yg join discussion di sana. rase lega sikit. thanks.


i just pray the best for tomorrow.
aku pergi. muhasabah diri.


5 comments:

MR. SYAH April 6, 2011 at 11:50 PM  

saya pun tgh down skang... sbb test teruk...











tulah org ingat jd cikgu senang... bdk2 skang dah lain mcm.. makin ditegur makin teruk...

Nurulbadiah Lai April 7, 2011 at 5:06 PM  

dear..sabar ye..
hope everything gonna be fine later

insyallah

soffea April 10, 2011 at 4:39 PM  

mr. Syah:
betul. bukan senang. senang nak senang. buat tak tahu je kat sume. masuk kelas, ajarrr je.. tapi pastu nti jawab la kat akhirat nanti.


Along:
thanks beb. for the entry. thanks naikkan semangat aku, along :)


Nana:
sedih nana.. geram pon ade.


Nurul:
thanks dear. i do hope so.. pray for me ya. semoga segalanya akan baik.. insyaAllah... aminn~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP