Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Single?? Allah sayang kita :)

>> Saturday, April 16, 2011



" PEREMPUAN YANG SUCI IALAH PEREMPUAN YANG DIJAGA OLEH ALLAH, TIDAK SEDIKIT PUN ALLAH MEMBENARKAN MANA-MANA LELAKI MENYENTUH DIRINYA WALAUPUN HATINYA KERANA ALLAH MENYAYANGINYA. TETAPI ANDAI KITA BERGELUMANG DENGAN CINTA LELAKI, DI MANA ALLAH UNTUK MENJAGA KITA? JIKA ALLAH DATANGKAN KESEDARAN DALAM DIRI SUPAYA MENINGGALKAN CINTA SEORANG LELAKI, BERMAKNA ALLAH MAHU KITA KEMBALI DIJAGANYA.



______________________________________________________


aku copy quotes ni dr member kat facebook. berulang kali aku amati. n ya, rasa nak like banyak2 kali. sbb tu jugak aku copy n posted kat wall aku. punye lah suka. tak cukup dgn tu, meh sini tempek kat blog plak. supaya nanti aku boleh baca berulang kali. as a reminder :)



ya, walaupon dulu pernah jugak bercinta atau ape, tapi tu sume dulu. past is past. ape yg jadi adalah pengajaran n pengalaman untuk p'bentukan diri yang lebih baik di masa depan, insyaAllah.. and i'm so grateful as Allah menjaga kita sebaiknya. anda, anda, anda, dan anda wahai wanita yang masih single, senyumlah. jangan mengeluh. jangan bosan. jangan rasa lonely. sebab, Allah sentiasa ada untuk kita.

___________________________________________________________________



satu lagi, nak share ini. copied from here ; Coretan untuk bakal Isteriku.



Aku sukar untuk mencari dirimu kerana dirimu bagaikan permata bernilai di antara ribuan kaca menyilau. Tetapi aku pasti jika namamu yang ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan Allah tanam dalam diri kita. Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehkan diriku. Sukar untuk mencari solehah dirimu andai solehku tidak setanding dengan ke’solehah’anmu. Janji Allah pasti ku pegang dalam misi mencari dirimu. “Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik.” Sumber: Coretan Untuk Bakal Isteriku Paradigma MUKMIN http://akuislam.com/blog/renungan/coretan-untuk-bakal-isteriku/#ixzz1Jha86n00


-------------------------------------------------------------------------------------------------



the point is, menjadi yang solehah adalah lebih baik daripada mencari yang soleh. so, mari sama2 persiapkan diri menjadi yang solehah. nanti tak jumpa plak bakal suami yg menulis coretan untuk kita ni kan :) Lelaki yang baik untuk wanita yang baik, ingat itu :)


26 comments:

MR. SYAH April 17, 2011 at 1:51 AM  

rasa nk like byk2 kali.. betul tu.. lebih baik kita ubah diri kita menjadi lebih baik dulu..

echah mashuri April 17, 2011 at 2:45 AM  

er..sis!bnyk kali gak ulang baca.hehe.tp ecah dah nak jadi relationship balik dh.cmne neh.heeee.

Along Tapa April 17, 2011 at 2:59 AM  

huhu...indah sungguh ayat tu...tapi bila aku tanya bapak aku, apa pendapat dia pasal pompuan single, bapak aku jawab cenggini...

"ada dua petanda....satu, kalo elok, peluang buat menantu...kalo tak, tak lakula tu..."


kesimpulannya, bahaya betul orang tua tu..huhu..

Gorengbaek - Sebagai jantan, aku memang pantang kalo pompuan...

Hangit Habis dah - Jelak dah aku dengor pasal benda ni..

Kerat Senget - Ta Perlu Tanya Kao

IMANSHAH April 17, 2011 at 11:55 AM  

kudoakan agar dikau menjadi wanita solehah untuk bakal suami yg soleh

nas April 17, 2011 at 8:49 PM  

likes this entry soffea.. betul tu.. lelaki yg baik adalah utk wanita yg baik2... cinta perlulah kita peroleh drpd Allah.. bukannya daripada manusia... cinta pd manusia hanya kerana Allah taala :)

Solihin Zubir April 17, 2011 at 9:33 PM  

sy single jugak..
alhamdulillah.. untungnya saya... =)
bercinta je lpas kahwin..
lebih afdhal.. =)

fanna April 17, 2011 at 10:54 PM  

mohon share...
actually dah share pon..
;)

soffea April 17, 2011 at 11:08 PM  

Mr. Syah:

sile. sile. like banyak2 kali. hehe. betul kan :)

soffea April 17, 2011 at 11:10 PM  

echah:

hyep. dalam diam2 ye dah nak in a relationship ye. patut menyepi. hehe. takpe echah.yg penting, kite jaga batas. cuma kalau kite rase ragu2, perlu kuatkan hati balik. kan? ewahhh sis ni. hehe.

soffea April 17, 2011 at 11:11 PM  

Along:

sedih betul aku dok bace statement kedua tu.. sebab tak laku?? waaa.. nak nangis kuat2 boleh? hahaha.

takpe. tak semestinye kan. ujian n dugaan dr Allah tu~

soffea April 17, 2011 at 11:12 PM  

Iman:

amin, amin, amin ya Rabb..

thanks banyak2 cikgu :) appreciate that.

soffea April 17, 2011 at 11:13 PM  

nas:

thanks nas. aku pon like quotes tu..

InsyaAllah.. semoga kita semua perbaiki diri untuk keredhaan Allah :)

soffea April 17, 2011 at 11:14 PM  

Solihin:

samaaa :)


ya. alhamdulillah.. semoga kita berjumpa jodoh kita pada masa yang sesuai. Allah dah atur yg terbaik utk kita :)

yup. mudah2an :)

soffea April 17, 2011 at 11:15 PM  

fanna:

hehe. sile la.. lagipon saye copy gak quotes ni :)

Mohamadazhan hjDesa April 18, 2011 at 9:27 PM  

insyaallah akan bertemu lelaki yang soleh =)

aniswany April 18, 2011 at 11:59 PM  

hihi punya lah like sampai tempek merata eh..tp mmg patut like pun sbb sweet ja baca kan...mcm nk terbang plak.hehe

*enjoy ur single life =) theres someone better for u

noorlida April 19, 2011 at 10:32 PM  

assalamualaikum...saya copy kata2 di atas ya..thanks..may Allah bless you...

soffea April 20, 2011 at 9:07 PM  

mohamad azhan:

amin, amin amin ya rabbalalaminnn..

insyaAllah..

soffea April 20, 2011 at 9:08 PM  

anis:

tu la. kalo boleh rase nak print banyak2 n tempek kat muka skali. boleh ka tu? hehe.

yup. quotes yg bermakna..

insyaAllah anis.. semoga segalanya diberkati Allah.. aminnn.

soffea April 20, 2011 at 9:09 PM  

noorlida:

waalaikumussalam wbt :) sile, sile. sharing is caring rite. may Allah bless us. insyaAllah..

nina ibunga April 24, 2011 at 1:10 AM  

saya sokong!
jadi solehah dulu sebelum cari yg soleh kan?? :)

anywy,i've follow u..hit me back ey..

soffea April 28, 2011 at 7:28 PM  

nina:

yup :) sokong :) betul. mari persiapkan diri menjadi yg solehah :) insyaAllah..

thanks follow i.. i'll hit u back ya darl~

soffea April 28, 2011 at 7:30 PM  

TheSyafiq:

wuhuuu.. busy lately. plus lappy problem. so, mood berblogging seakan merudum. huhu.

tp sy salu je p blog awk :) dah makin femes encik sapit kite ni. tahniah. tahniah. keep on blogging ya, syafiq :)

shahjiehan May 4, 2011 at 7:31 PM  

hm.... no komen! cinta lepas kawen lgi mnis

naz May 5, 2011 at 9:20 PM  

dengan dunia hari ini itu satu tanggungjawab yang berat. tapi akan saya cuba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP