Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Perempuan = materialistic + pisau cukur?

>> Sunday, April 10, 2011


hyep. salam :)

pergh. aku rase nak lempang diri sndiri je. sbb? konon2 macam nak 'hilang' kan diri le.. ingat ke lame la konon. ghopenye idak le lame benor. bunyi aje lebihnye. ate, tak elok sedih lame2. kankan? so, yg lepas biar lepas. n seriously, it 'taught' me; a lot.

________________________________________________________________

hm. pompuan = materialistic. (tiba2 masuk topic. terkejut tak? terkejut tak? layan kan aje~)

ha, sape rase die materialistic, angkat tangan!



hye. saya banyak dollarssss :)


actually. semalam aku p facial. ade la minah sorg ni. aku rase die org baru kot. baru signed facial course rasenye. kecoh giler ok. bunyi gedik pon ade. sebok dok cite kat amoi tu pasal ex-bf die nak kawin. then u know whut, die ade call ex-bf die (at that time), asked him to bank in RM300 in her account. huh. kate ex-bf... kate dah nak kawin... tp still bahasakan diri 'abg-syg' kot. dan boleh plak bg duit kt pompuan lain lg~ apakah?

aku bukan nak menyibuk hal org. tapi aku rase die tu jenis tak tau malu kot. come on la babe. kau nak mengikis duit org pon, p la buat call kat tempat lain. nape time buat facial tu gak? malu la beb. kecoh! sume org dengar kot.

pastu ade die borak2 ngan amoi tu. die ckp:


"ramai lelaki nak saya oo" (giler hebat kau!)

"tapi saya tak mau. saya suka main-main saja. best banyak boyfriend. boleh mintak duit."

errr.. pardon me.

"boleh mintak duit!" *kau nak pardon lg tak soffea?*

tak. dah cukup jelas dah.

1 bf = 1 pokok duit


Best banyak boyfriend beb! giler hebat pompuan ni. ramai lelaki nak kat die. hebat jugak lah sebab macam senang je die dok mintak duit kat bf, even ex-bf die pon. tapi itu die la. die je rasa hebat. pada aku, u r such err.. pompuan.. er.. materialistic kot? -berusaha mencari term yg sopan-


pilih2.
eh. ape pilih lak. pasang je sume jd boyfriend. senang nak gilir2 mintak duit~



Pompuan mata duitan.
yes. zaman sekarang giler banyak pompuan mata duitan dowh. aku? tak tau, tak tau. iye kot? kau nampak tak gambar aku kat header tu? apa gaya posing aku? tutup mata kan? kau nampak tak gambar kat atas, belah kanan tu? ape kah keadaan aku? posing (bajet) howt dgn shades kan? ha! mata aku mata duitan la tu. sbb tu kene tutup okkeh. takleh tengok. nanti terkejut kome! haha.


kenapa perempuan berMATA $$$?

dah name pon pompuan kan. nak beli handbag la, kasut la, baju lagi, skirt lagi, seluar lagi. shawls lagi, tudung fareeda lagi. oh. oh. banyaknye! itu baru tentang baju bajan. belum ckp bab penjagaan diri. pencuci muka, toner, sunblock, sabun, lotion, ape lagi? ape lagi? just name it. dan ya, maintenance diri pon nak skali. nak makan vitamin ni la, collagen tu la, pil cerahkan kulit la, innershine pati prune la, detox cleanx tea la.. giler! tapi tak cukup lagi nih. p pulak spa, facial, slimming course, saloon. arghh! baru aku sedar betapa perlunya pompuan bermata duitan. maklum la. i kan perempuan jugak :) harharhar.

sume jenis kasut ni haruslah ade dlm collections tau


dan ya,
bab bergaya stylish stylo mylo juga perlukan pelaburan yg tinggi woh. dah. gedik sgt nak berlabur utk barang2 berjenama sape suruh? padahal barang pasar malam kalau kau pandai mix match dan gayakan berserta confident yg tggi, sure lebih stylo mylo ais dowh. but yeah.. it's all about brand beb. brand!


cari bf nama FENDI please~


tetapi!

kalau anda melabur bersusah payah dengan keringat sendiri, tak pe lah. takde sebok2 nak terhutang budi kat org len kan. tapi yang tak best bile pergi mintak2 kat bf la, ex-bf la. n the worst is, ade yg pasang sugar daddy kot. astaghfirullah. nauzubillah.. mereka tidak ada ikatan yg sah pon dengan anda. paling teruk bila ada yg macam minah ni la.. pasang ramai2 bf sbb nak duit. huh. tak tau nak ckp ape. anda pikir sendiri la.


Jadi.
lelaki2. berhati2 lah ye. jangan lah terlalu manjakan gf ngan duit ke hape. aku tau ramai lelaki yg jenis kalau sayang kat awek, mak aih.. sume benda lah die nak belikan. takpe lah mahal cmne pon. asal u suke. asal u happy. kegembiraan u adalah cahaya dalam hidup i. ewahhh. tapi kadang2 aku terpikir gak. lelaki mcm ni mmg ah macam bagus. cuma aku rasa die agak errr.. how to describe ah? tibe2 speechless. *padahal tak sanggup nak mention* haha.

boleh nak bg, cuma ber agak lah. sbb sayang tu kadang2 tak cukup dengan hanya kata2 kan? mungkin ini cara korang appreciate each other. tapi kadang2 bagi aku, benda2 macam ni buat kita (perempuan) terikat dengan lelaki itu. bagi pompuan yg tak-berapa-nak-materialistic lah. yelah. dah asyik bg itu ini. so, lama2 mcm terhutang budi. n at one time bile rase mcm nak clash ke ngan lelaki tu, mesti macam terpikir kesian sbb die dh bg banyak benda. kang ckp aku ni itu ini pulak.


tapi kalau pompuan materialistic, "aku peduli hape. bye2 je lah. tapi not forever. sbb nanti kalau kau jd ex-bf aku, aku nak mintak duit jugak!" siapakah yg mcm diperbodohkan skrg ye?

................................... (isi tempat kosong pliss)

erkkk... bukan aku kata. korang yg kata~ ;)


yeay!! ini lah hasil drpd skill pisau cukur yg telah di practikkan~



aku tak tahu ape perasaan pompuan yg jenis materialistic + pisau cukur ni.
tak rase mcm bersalah ke ye?
tak rase mcm malu ke?
meminta2~ pulak tu dengan lelaki yg bukan pon sah menjadi suami. lelaki yang tanggungjawab die lebih kepada mak n family die. sedangkan anda tidak ada langsung dlm list tanggungjawab die. ish. malu lah. itu bru bab bf. tak kire lagi bab ex-bf. yg dh nak kawen tu. n tak mustahil lah bile die dh kawen pon, die still tanggung ex-gf die. kesiaaaannnnn isteri die. kan?



owh! abg tanggung ex-gf lagi ye? patut la hantaran saye sume hutang aje. nah. rasakan~

usop wilcha: " ate, ape lagi. kite bakor! kite bakor jee!~



dah. lelaki tu banyak duit lah soffea oi! lagipon lelaki tu yg gila2kan aku sgt! die yg willing nak tanggung hidup aku, nak bg aku duit!

oh. ye. salah lelaki kan. lupe plak. padan muka lelaki tu lah. diambil kesempatan oleh korang. orang yang pandai mengambil kesempatan ni memang orang yg 'bijak' lah. pandai mencari peluang. ye. ye. bagus. mari berikan tepukan yg gemuruh.


erm.. nak mintak duit utk ape lagi ye?
i kan 'bijak'. pandai mencari 'peluang' dan mengambil kesempatan~




beb. please lah, jangan ambik kesempatan atas kebaikan org. semua tu akan dikira di akhirat kelak.



Mari simpulkan.

lain org lain pendapat.

ek eleh. kuno la soffea nih. kau apehal beb? kau dengki sbb kau takde bf utk dimintak2 duit kan? haha.


eh. Assalammualaikum. it's not about jealousy or what. but for me it's about pride!

dulu aku bercinta jugak. n seriously, aku pon bukan lah jenis berkira. tapi aku jugak jauh sekali jenis yg meminta. sebab aku jenis yang malas nak 'melabur' dlm sesuatu perhubungan.


bukan ape, cuma nanti taknak lah ade penyesalan. paling tak best bile start ungkit mengungkit. mula lah nak suruh bayar balik la ape. mungkin.

Ya. cinta saja tak cukup untuk hidup. kalau p dating, sape nak belanja makan? kalau p tengok wayang, sape nak bayar? takkan sendiri2 kot. tak romantiklah kan~

itu lain lah. yg aku focus kat sini tentang meminta2 duit untuk kepentingan diri. untuk kesenangan sendiri. untuk bergaya2 macam kaya. padahal sume dipaksa sponsor. ini tentang kaki kikis, tentang pisau cukur. get what i mean? korang kan bijak. haruslah faham ape yg aku nk smpaikan~

_____________________________________________________________


eh. ni lelaki ke pompuan?


Ha! Lelaki zaman sekarang pon banyak yg materialistic woh. hati2 lah.

sebab tu lah, bercinta n berlabur biar berpada2. tggu kawin, baru nak ber-over2 ye :) itu wajib lah. dah tanggungjawab. lagipon kena lah susah senang bersama kan. tu kan kunci rumah tangga bahagia.

ewahhh. aku ckp macam lah aku dah berumah tangga. 'penanggung hidup' pon tak nampak batang hidung lagi nih. penanggung hidup dunia akhirat i mean~



soooooo!!!

berubah lah. jangan jadi materialistic. jangan jadi kaki kikis. jgn jadi pisau cukur. no no no no. tak baik tahu. kita hidup dan berbelanja biarlah dengan kemampuan kita. kalau rasa diri sendiri tak mampu, jangan cari 'mangsa' untuk 'memampukan' keinginan kita yang tinggi tu. maklumlah. perempuan kan ada 9 nafsu. yang penting, pengawalan nafsu. itu lebih baik.



12 comments:

MR. SYAH April 10, 2011 at 11:28 AM  

nice entri cikgu.. kena jaga2 nih..

naz April 10, 2011 at 12:35 PM  

hahahahahahaahhahaahha no komen sebab saya bukan orang yang berduit :)

aniswany April 10, 2011 at 12:40 PM  

panjang beno nyee entry dia...hikhik bru nk angkat tgn td,mata duitan gak kdg2 $_$ tapi xpena dpat bf kaya2 sgt pun.so xley mntak duti mcm girl tuh.haha kidding =p

*org yg x mutured ja wat cmtu,x pkir pnjg ,pkir nak seronok ja idup dia.haehh =.=

NuRuL HoNeY April 10, 2011 at 12:49 PM  

pompuan dan laki same je..materialistik..tu bg yg mmg berperangai sedemikian...ramai kot kwn p nurul yg dpt bf cenggitu..aleh2, kena tinggal sbb da abes duwet kena balun..huhu~~

isma April 10, 2011 at 1:26 PM  

pandang rendah ngn orang2 yang macam ni.sungguh memalukan.nk benda2 mewah bagai tu,baik la dari usaha sendiri.itu lebih bermakna!kita akan lebih menghargai

Nurulbadiah Lai April 10, 2011 at 2:49 PM  

true enuf..

btw love to share this quote..

dont call me honey if u dont have money

TheSyafiq Mokhtar April 10, 2011 at 3:02 PM  

mungkin die xtau ape tu hukum karma.. tapi sekarang seimbang.. baik laki or pompuan.. nice entri sofia :)

IMANSHAH April 10, 2011 at 8:42 PM  

yeah..bagi penyepak je pempuan itew

.Cik Nana. April 10, 2011 at 8:48 PM  

materialistik itu penting juge kak sofea..xda sape nak hidup susah..
yg penting hati tenang dan hidup bahagia..
ape2 pon sederhana pon da mencukupi~
:D

nas April 10, 2011 at 9:17 PM  

aku paling xske ngan pompuan yg suke kikis duit pakwe diorang.. last2 lepas pakwe diorg dah habes duit.. blah terus.. adehhh :(
sedey maa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP