Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

sudah sampai seru?

>> Sunday, November 14, 2010

Ya Allah. sangat BUSY kebelakangan ini. kehadapan juga nampaknya akan busy. ketepian? tidak dapat dikenalpasti lah pula.


anyway, this weekend; i've experienced new things in my life. tau ape? nak tau? nak tau? sile angguk laju2 sekarang. nak tau? nak tau? dush2!~ nak kene lempang tak soffea? nak? nak? main main plak. haha.

ok. nak tau? mari membaca. bacalah bacalah mari membaca~

aku kan.. aku kan... aku teman orang pergi beli barang untuk MAJLIS mereka!!!

haha. tanda seru menyatakan ke-EXCITED-an di situ. poyo tak? nie pon nak excited. hehe.



sabtu:
teman kakak aku p beli pahar. die nak kawen bulan 12 nie. haruslah pergi nanti. name pon kakak kan. kakak yg sgt baik. baru kali ni jumpe balik. tahniah YAN :) nanti aku citer pasal my dearest sis nie ye ;)
so, p la kat kedai tu. wohoo.. aku excited okeyh dok tengok barang2 org nak kawen nie. sume ade. paling best tengok set hantaran. ade plak warna merah. nasib tidak gila di situ, kalo nak gila pon, macam tak logik je. perancangan pon takde lagi. seperti gila juga kalo nak gila ketika itu. ah. apakah kegilaan yg melanda ini? sila abaikan ya~
tapi serious wooo.. aku memang excited pon. aku kan suke nak excited2 nie. hehe.



ahad:
p teman seorang sahabat p fitting baju untuk majlis pertunangan die bulan 12 nanti. siapakah sahabat itu? haruslah dirahsiakan identitinya buat ketika ini. nanti tak surprise lah. haha.

OKKK.. aku lak excited okeyh dok tengok baju2 sume cantik2. pastu mula lah nak berangan2 nak mcm nie la, nak macam tu la. oh, please. berpijak lah di bumi yg nyata, soffea. dan, mcm biase... aku yg kecoh n kepoh nie dok sebok2 tanye harga la, kalo amek yg ni, camne kak? ade tak design nie, tapi warna ni? ade tak kak? eh. sape yg nak bertunang sekarang ni? agak tidak sedar diri di situ ye. takpe lah. aku kire2 untuk budget di masa hadapan la. bersiap sedia dr sekarang. MULA! haha.

pastu p ipoh plak.. jalan yg nak ke kuala kangsar tu.. p kedai situ. sekali lagi aku menjadi sangat EXCITED. gubahan hantaran situ memang sume cantik2. n for sure, aku minat yg unik. serious aku still teringat yg warna merah-hitam-silver-hijau itu. merah haruslah wajib hadir di situ. bunyi mcm pelik kan. tapi serious cantik. tak tipu korang.... berkenan sgt. sebab unik.. rugi plak tak curi satu kan.. buat hiasan dlm kereta. hah? apakah?

_____________________________________________


....and frankly speaking, i do felt like ...."owh.. how about me? when is my 'big day'? how would it be?" and the most hottest question is; "who is the groom?" haha. poyo di situ ye. and i'm sure that it's just the normal feeling. moreover, when u urself accompany ur fren p fitting baju, p cari barang2 kawen, sume2 la. serious akan rase mcm tu. tapi nak buat macam mane kan. me myself pon tak tahu siapa? bila? di mana? bagaimana? berapa? hah?? berapa duit hantaran ke? haha.

takpe lah. kite doa je la~



n hey. sedang2 dok poyo layan perasaan ni, aku terbaca one article in FB.. and it calms me. a lot. seriously, it wipes out my worries. and i feel like... well, there is nothing to worry too much about this issue actually. setiap yg berlaku, ada hikmah. Allah sudah aturkan yg terbaik untuk hamba2Nya. just have faith. Yakin akan janji Allah. sabar itu ada ganjarannya, soffea :)

marilah baca di sini. klik tau:




dan aku suka part ini:

Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.



semoga kita semua akan mendapatkannya dengan cara yang mulia. insyaAllah.

so, janganlah risau. Allah pelihara kita. InsyaAllah~

berdoa lah. Doa itu kekuatan ;)



senyum ^_____^







NoteToSelf: Berusaha menjadi yg terbaik adalah lebih baik dari berusaha mencari yang terbaik.

21 comments:

Fatin A'lia November 14, 2010 at 10:19 PM  

=) mmg la betul..
p kn masti risau psl jodoh gak

echah mashuri November 14, 2010 at 10:52 PM  

ehemmm..bau nasik mnyak la sis sygsss...heee

Zara Affendi November 14, 2010 at 10:56 PM  

wah~ i like entry kak soffea kli nih. ngeh2.. t upload pics kawen n tunang tu kak ea? nk tgok.. hihi.. n moga akak cpt btemu jodoh yg baik jgak.. amin3... :D

imanshah November 15, 2010 at 12:08 AM  

saya juga tidak risau pasal jodoh!!huhu

forever and a day November 15, 2010 at 7:30 AM  

akak!! sje je tjuk entri tu..gimik rupanya..uhuhuhu..ina excited gile bukak blog akk td..ingt akak yg nk kawen..hehe.xpe2..nnti akak klau akak dh smpai seru, ina excited lagi..hihi.soal jodoh tu d tgn Tuhan.=) no worries.

Amni November 15, 2010 at 12:06 PM  

ustaz saya cakap, kena carik jodoh tu.. sebab jodoh tak datang bergolek walaupun ianya pasti.. hehe.. all the best dear! cepat kawen! kawen tu seronok! erk? apakah? hahaha

soffea November 15, 2010 at 8:08 PM  

fatin:
yup. sure risau. nak2 bile umur mcm makin meningkat je ni. hehe.


echah:
wah, dh bau ke? tapi bau nasi minyak org len dulu tu echah.. wuhuuu~


zara:
boleh. boleh. upload picture kawen n tunang org len la.. akak nie tak nmpak bayang pon lagi. hehe. nway, thanks zara. semoga kite same2 mendapat jodoh yg terbaik. insyaAllah.. aminn~

soffea November 15, 2010 at 8:12 PM  

iman:
iye?? bagus lah. sy juga tidak risau. ~menyatakan dengan bersusah payah~
haha.


along:
eh? ada? meh nak fotostat banyak2. hehe.

soffea November 15, 2010 at 8:14 PM  

ina:
haha.. inaaaaa!!!! excited ye... sabar ye dik. nnti masa akak, sure akak bgtau. cuma smpai skrg tak smpai2 lagi seru. hehe. nway, aminn.. insyaAllah.. semoga kite semua mendapat yg terbaik :)


amni:
saya setuju dgn anda. perlu usaha jugak. sbb takde ape yg akan dtg secara tiba2 :) thanks ya.
wah.. seronok ye?? macam seronok jugak lah. eh. apakah? hehe.

nas November 15, 2010 at 9:00 PM  

hahaha..sofia2..
asyik citer pasal kawen2 jodoh2 je
hehhehe...xper2...jodoh tetap akan datang..walau xpasti bila sampai...
hu3...
doa2kan awak dpt jodoh tak lama lagi..
cewahhh


Makin Ramai Artis Sudah Memakai Tudung, Alhamdulillah

soffea November 15, 2010 at 9:03 PM  

nas:
hahaha. ye kan.. aku pon perasan gak aku asyik dok cerita pasal jodoh ngan kawen je. risau bebenor aku ni. haih.. sabar je la.. hahaha.

thanks nas. insyaAllah~

aminnn~

soffea November 16, 2010 at 2:09 PM  

lelaki ini:
^___^



ina:
ya ina.. doakan sama2 ;) insyaAllah.. aminnn ~

Amni November 16, 2010 at 2:37 PM  

kitak urang sarawak ka??????????? kamek exited tok.. ka kitak pernah diam sawak jadi kitak apndey kelakar sawak? ehhh?

░♥si lampu neon♥░ November 16, 2010 at 8:30 PM  

WUUU THANX WEEEH TERASA PLAK BILA DA BREAK UP NI HAHAHA..

soffea November 17, 2010 at 9:07 AM  

amni:
sik lah.. mek bukan org srwk.. penah diam sinun jak.. n sigik gik, mek sik pandey gilak kaka sawak.. mek hentam jak tok. hehe :)

soffea November 17, 2010 at 9:07 AM  

si lampu neon:

u r most welcome.. moga kite same2 dpt manfaat dr article tu ye :)

teddyuna November 18, 2010 at 11:40 PM  

hehe..
soffea3.. mknanya kamu ni x mint sgt la dulu pasal khawin.. wah smpai seru dh ni
hehe..agak2 soffea nk x mimpi pasal jejaka idaman ?
hehe.. jom mimpi sme2

soffea November 20, 2010 at 12:35 AM  

una:

hahaha.. sekarang makin minat plak. hehe. umur cmni kot. huhu.. takde la jejaka idaman dlm mimpi. nak gak mimpi cm una tu. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP