Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Berkorban apa saja :)

>> Tuesday, November 16, 2010

Salam EidulAdha :)

arini baru habis 2 days course; "Kursus Penyebaran KSSR" focus on Dunia Sains dan Teknologi subject utk Year 1 tahun 2011.

esok cuti ye. raya korban. khamis jugak. dan harap maklum ye tuan tuan dan puan puan. aku tak balek raye pon!! huhu.

seriously, aku tak penah okies beraya tanpa family. ulang suara, TAK PERNAH beraya tanpa family. Either EidilFitri or EidulAdha, mesti balik raya. even dulu dok sarawak pon, raya korban haruslah bersama family. ala.. memanglah.. time tu EidulAdha jatuh time cuti. so, memang kat rumah. tapi kali ni, belum cuti skolah lagi... jadi aku terjatuh lah sorang2 di sini. ha? apakah?


cuti 2 hari. macam lama jugak. jumaat satu hari je skolah. kalaulah isnin n selasa depan aku takde kursus, CONFIRM aku guna CRK aku untuk jumaat nanti. tapi apakan daya diriku ini? Haruslah berkorban demimu Year 1 tahun depan. ye. senyum ^______________^ kerana sedang melaksanakan ibadah 'korban'~ mengikut tema betul aku ni. syabas soffea :)


mula2 mcm tak de lah kesah sangat. tapi tadi time balik dr kursus tu, ramai gak org yg jual lemang tepi2 jalan. tibe2 rase macam sayu dan pilu menyelubungi jiwaku. ecece~ wei. serious sedih n sadis. wuhuuu..

nasib lah bukan sorang2 kat sini. nanie n zue, kite raye same2 ye. korban same2. hehe.

______________________________________________________


marilah lupakan kesedihan itu.

jadi, di kesempatan ini, saya, cik soffea, yg beraya di Lambor Kiri tahun ini, ingin membuat ucapan salam perantauan kepada mak, abah dan adik beradik yg berada di Bentong, sedara mara, sahabat handai, juga rakan taulan, tidak lupa anak2 murid, walau di mana anda berada... dengan ucapan; "makan daging korban tu, jangan le lupe teman di sini yeee!" juga tambahan ucapan, "kirim2 le rendang ke sini".. juga, eh, nak tambah ucapan lagi, boleh tak? haha.

perghh.. macam best jugak kan buat ucapan salam perantauan ni. baru 1st time rase. mcm nie ye perasaan bestnye. wah, terujanya!!!
~haha. cover sedih. cover. cover~



to all readers,
salam EidulAdha ya.
berkorban apa sahaja, tapi jangan berkorban saja saja :)



semoga ianya memberi 1001 makna kepada kita :)

(^_____________^)


8 comments:

Syam November 16, 2010 at 10:47 PM  

Selamat hari raya aidiladha buat kak soffea sekeluarga :)

imanshah November 16, 2010 at 10:51 PM  

selamat hari raya soffea..berapa ekor tumbang lembu??

echah mashuri November 16, 2010 at 11:24 PM  

slamat berkorban xbalik ye sis..heee...
xpe2..raya haji ok lagi xalek...:)
ni pun leh buat sbg latiha,n bile dh khwin nnti senang sikit nk braya umh mak mentua..huhuh..

soffea November 17, 2010 at 9:03 AM  

syam:
salam eiduladha buat syam sekeluarga juga.. beraya di IPTAR ye? kim salam seIPTAR.. hehe.


iman:
selamat eidulAdha juga iman :) takde lembu atau kerbau yg tumbang. sy yg tumbang sekor2 kt sini. hehehe.


echah:
haha. lawak lah echah.. tapi betul gak kan.. marilah kite menikmati 'practice' ini.. wuhuuu.. sedihnye beraya tanpa family.. nak makan daging korban.. huhu.

ngesngos November 17, 2010 at 1:13 PM  

salam aidiladha kak...
jgn sedih2.
besar pahala jadik pendidik ni...
all the best!

Hana Faza-same person November 18, 2010 at 8:16 AM  

kesiannya dia xcuti raya..tp takpe, itulah pengorbanan utk diri sendiri demi kemajuan semua org juga,kan?

selamat hari raya haji,soffea:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP