Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

our activities on Eid Adha

>> Thursday, November 18, 2010

Salam Eid Adha hari ke 2 :)

sedih jugak woo tak balik raya. sebab tu malas nak on9. sat lg, bile tengok org dok post status best2 kat FB, mule rase sayu je.. n tibe2 rase mcm nak korban kan je org2 yg balik beraya ngan family.. whoopss whoopsss.. tak baik berkelakuan ganas di hari raya aidiladha kedua, soffea. behave sekarang! ~hehe. gurau je~

jadi, marilah kite mengimbau kembali detik2 sambutan aidiladha perantau2 di bumi Perak ini.

pagi2 raye yg tidak seberapa pagi tu, kami bertiga, aku, zue n nanie p beraya di rumah pakcik Zue kat siputeh, Batu Gajah. thanks paksu (eh, betul ke zue? suke2 je aku. haha) sbb jemput kiteorg beraya. maka, beraya lah kami bertiga, skali ngan family abg zue. banyak woo aku makan. ade lemang, kurma kambing, kari ayam, nasi impit n kuah kacang, kuih muih, air oren, air masak, sume sedap la wa cakap lu. memang beraya betul lah. terus tak ingat rindu n sayu tak balik beraya tu. terus lupa. haha. padahal lapar, cakap je la~

pastu kami pergi membawa diri ke Ipoh. tanpa hala tujuan sebenarnye. so, ikut je la kaki yg dok tekan pedal minyak nie ye. hehe.

p singgah Gunung Lang. actually, this is my second visit. 1st time pergi aritu ngan Yan time last weekend. tengok. betapa kuat merayapnye aku. haha.


me n Yan :)
-last weekend-


Biarlah kami menikmati keindahan ciptaan Allah di hari EidAdha ini~
Subhanallah~

Just arrived
Zue n nanie :)



untuk menghilangkan kesedihan di hati, mari kita naik bot pergi ke pulau seberang~ biar jauh dr hiruk pikuk manusia yg berbaju kurung n berbaju melayu ~eh? hiruk pikuk?~. ape kes beraya di Gunung Lang ni korang? confuse aku. huhu.

tambang RM3 je. so, anggap je la mcm bagi duit raya kat uncle boat tu. eh. tapi duit raya deepavali tau. sorry uncle, lambat plak bagi. wehee~



~ best woo menikmati angin :) ~




dah sampai di pulau seberang :)


pintu adabi :)
adabi melazatkan.. adabi menyelerakan.. lalala~
excited owh jumpe pintu adabi.
haha


mari kembali ke pangkal jalan~

_____________________________________________________


eh, belum kembali lagi. masih belum cukup keinsafan melanda diri. apakah?

mari merayap ke Jusco pula. ramai jugak manusia2 yg berpakaian tradisional melayu 'beraya' di sini ya. kami je tak berpakaian tradisional. uh. sepatutnye haruslah begitu juga. haruskah?

tujuan utama adalah ke Baskin Robins. uh. iklan betul2 mempengaruhi budak2 macam kami. teringin wei. mungkin pasni kena kurangkan menonton iklan di TV. haha.




licin. zue je tak habis. membazir. tak baik! haha.
lihat, tinggal 35sen je duit poket.
betul2 tak boleh tengok iklan dah pasni~

hehe ^__^




___________________________________________________


beginilah cerita EidAdha kami :) memorable jugak. takde lah dok terperuk kat umah sambil melayan perasan huhu huhuhu dan huhuhu ~sound effect tersedu sedan menangis. comel kan? haha~


apepon, i'm just hopin' the best for next Year . InsyaAllah~




-merasa jugak daging korban tahun nie. Thanks to Nani :) -

12 comments:

teddyuna November 18, 2010 at 11:38 PM  

waaaaa........... cntiknya yg pemndang dlm gmbr tu.. jeles3.. nk pergi gak!

Lelaki Ini November 19, 2010 at 8:44 AM  

tak balik raya haji xpew..
jgn raya aidilfitri..
knfm tacing!

zns November 19, 2010 at 10:36 AM  

alololo..sedihnya..zns pun tak cuti, tapi sebab dekat balik jugak ker lanchang..petang raya balik ktn semula...takpa, tahun dpan balik tau..tak blh bayangkan raya di perantauan...walaupun sehari, psiko giler...mujur soffea ada kengkawan yang temankan : )

hamzah ian November 19, 2010 at 9:02 PM  

sedapnya kek.. cantiknya gambar.. nyam2..

soffea November 19, 2010 at 11:49 PM  

iman:
ala.. nak bgtau cmne.. tak plan. hehe.

soffea November 19, 2010 at 11:49 PM  

teddyuna:

cntik kan. indahnya ciptaan Allah.. meh la dtg sini.. sofia bwk jalan2 ye. hehe.

soffea November 19, 2010 at 11:50 PM  

nurul:

syg :) thanks yerp. love ya too~

soffea November 19, 2010 at 11:51 PM  

lelaki ini:

betul. betul. itu lagi touching woo.. kene pastikan balik jugak la. huhu.

soffea November 19, 2010 at 11:51 PM  

zns:

tu la pasal.. kalo dekat je, dpt la nak balik kejap kan. tp jauh.. huhu. nasib ade kawan. kalo tak, lagi sadis. huhu.

soffea November 19, 2010 at 11:53 PM  

hamzah:

sedap kan? jom la. u belanje. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP