Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

menikmati hari hariku~

>> Sunday, November 7, 2010


salam ;)

haip. i'm at home, in Bentong. wehee.. dh dapat balik rumah, sudah lupa sama blog ye? ooo.. dulu2 time homesick emo2 nak balik umah, luah2 kat blog. skrg dah happy2 lepas rindu smbil huhahuha di rumah, buat2 mcm takde blog pulak? minta ampun blog. skrg sudah kembali ke pangkal jalan. kembali mengingati anda, blog ;)

__________________________________________________

  • khamis petang: bertolak dr lambor jam 2.30 pm la mcm tu. budget smpai umah dalam jam 6.30pm. tapi budget itu nampaknye lari sama sekali. tak sempat nak kejar. tapi takpe la. jimat 1 jam. haha. agak laju? tak. tak. aku drove secara sopan je. siap menghayati lagu from my pendrive lg. banyak giler. nak habis pon tak sempat. tapi tak tahu nape tibe2 smpai awal. maybe sbb aku ikut kg Gajah, shortcut trus kuar tapah kot.. haha. takmo tu ngaku tekan minyak smpai 140km/j! huhu. behave please soffea. insaf skrg!

  • malam tu ade org bg salam, "assalammualaikum" depan umah. aku jwb je la. tapi takde org pon. tibe2, *ting* ade wajah gergasi ganas di situ. "wei kau!!!! apsal ko tak bgtau ko nak datang ngokkk!!" haha. thanks my dearie cousin, Saady.. sbb dtg umah. drove mlm2, sekor2 dr USJ tu. tapi aku tak kesian sgt. sbb ko mmg samseng jalan raya. wahaha. tapi sekejap je kan kite spent time 2gether.. takpe. nti kite plan family day ramai2 k :)
________________________________________________


  • jumaat petang: p umah cik achee. lame tak jumpe cik achee. so, kiteorg amek kesempatan deepavali nie untuk pergi beraya ke rumah beliau. aci aci bukak pintu. haha. TAK. TAK. takde kaitan ngan smbutan deepavali atau ape. cik achee is my another aunty, my mum's sis. her name is NoorShamsiah. kami2 family pggil cik achee~

  • malam tu kiteorg kuar ramai2. makan di kedai tepi sungai kat Bentong tu. sedap dowh. kenyang giler.. brrrppp.. alhamdulillah. see. smpai ari ahad pon kenyang lagi. haha. padahal pastu menyesal makan banyakkkk. tapi biase la.. keinsafan itu hanya bersifat sementara.
_________________________________________________


  • sabtu pagi: awal2 subuh, si Saady kambeng itu sudah bertolak pulang ke USJ. beliau bekerja pada hari tersebut. ala... separuh ari je.. apsal la ko tak buat jahat? haha. wei. tak. jangan ikut cakap aku. aku tau la aku idola ko... tapi teruskanlah bersikap baik begini ya. kite mesti komited terhadap kerjaya kita. o yeahhh! *tibe2 semangat pelik?*

  • jam 11 pg mcm tu, bertolak p cheras. p kawen. eh? p kenduri kawen kawan abah. arini mcm pelik skit aku rase. salu aku mcm takde perasaan sgt bile p kenduri kawen. tapi perasaan excited nak kawen tu tidak dpt disangkal lah. siap berangan ohhh bestnye.. ohhh indahnye.. ohhh.. ohhh.. ohhh.. haha.

  • cuma kali nie, bile dengar geng kompang itu nyanyi2. ~or should i say they are shouting?~ aku tibe2 rase mcm sayu je.. tibe2 mcm terlintas di fikiran, "bile la aku kawen? siapa lah jodoh aku? macam mane la? harap2 berkekalan hingga hujung nyawa".. eceh. takleh blah punye pemikiran yg terlintas dn berhenti seketika di situ. agaknya sedang lampu merah kot. lepas tu terus hilang dr ingatan sebab dah lampu hijau~ haha.
  • lupekan sahaja perasaan pelik tiba2. tak penah penah terasa begitu. adakah terasa diri semakin berusia? ehhh.. please. muda lagi okeyh! so, tolonglah tak payah worry sgt, soffea~

+mari menggedik+

nie first time aku pakai riben ok. comel tak? comel tak? wehee~
motif gambar: saje nak tunjuk gelang india itu.
n it's originally come from india okies. thanks my dearest Alia ;)


+ me, abah, mak, juga kawan abah sebelah kiri mak, dan anak2 beliau bersama pengantin+
caption panjang sebab takut org ingat tu adek beradik aku.
bukan okies. harap maklum.


motif: nak tunjuk door gift :)


  • then, kami p merayap2. dan biase lah.. tanpa hala tujuan. sbb kalo berserta hala tujuan pon, pasti akan sesat juga. abah memang 'expert' jalan2 kat KL. haha. tapi kami suke begini ;) dan kali nie sesat kat the Garden. aku tak penah tau pon kewujudan the Garden. situ memang semua brand2 OK! tempat org kaya. bagi kami yg sederhana ini, hanya mampu beli kaya sahajalah. haha.

  • pastu rupenye leh tembus p MidValley. baru tahu! nasib baiklah. sebab mmg saffuan sebok nk p Mid. ade PC fair. tapi... Ya Allah!!! ramainye manusia! dan aku tidak suka keadaan itu. jalan2 pusing2 aje. smpai abah pening. aku pon.

  • untuk tidak pening.. mari singgah makan aiskrim. cafe ini sgt menggoda! dan sudah pasti aiskrim itu.


lovely mum @ Haagen-Dazs


Saffuan's: mix. his own choice


Mak's: banana split


mine: waffle wonder


motif mengembangkan hidung masih cuba dikenalpasti.


terliur tak?


serious sangat sedap. dan pastilah, harganya jugak memang sangat2 SEDAP. jadi, marilah makan disini. cuma bawak duit lebih sikit lah ye.

aku nak belanje. tapi abah ckp, die nak belanje. takpe lah.. Thanks abah.. love u much2.

pastu biase lah. menyesal makan makanan yg mampu mengumpulkan lemak. tapi time kenyang je menyesal. time lapar n penuh nafsu terhadap makanan? tidak pernah insaf pon. haha.

______________________________________________________

arini: huhu. menikmati hari2 di rumah. mak p hi-tea kat Awana Genting. abah keje, ade roadblock. saffuan? tidoooo je! tak macam nak SPM. insaflah adekku. huhu.

esok: dah nak balik ke Lambor. eh. aku tak ponteng tau. aku amek CRK esok. cuti rehat khas. ya. khas la sangat. dey minachi.. smbut deepavali ka? haha.



bagus pon cuti lame sikit. dah homesick sangat. nak tggu cuti skolah, mcm lambat je lagi? eceh. padahal tak lame lagi je.. tapi, sebab aku kene p kursus 22 n 23 november nie.. berbaloi la amek crk tu. sepatutnye 19hb petang tu dh boleh balik rumah start holiday tau. tapi tidak mengapalah. responsibility beb. syukurlah kene time awal holiday. bukan tengah2 holiday~






harap esok tidak malas utk pulang ke Lambor.
n please.. drive secara sopan santun ya Soffea~


eh. tibe2 entry sepanjang ini?? hoho

23 comments:

mira November 7, 2010 at 3:18 PM  

haagen dazs tu.

hari2 mimpi makan kat situ. *kempunan*

brape hengget kak?

nak menabung neh.heeeee~

hahahahha.kena kursus *jahat*

takyah g kursus tu.

buat2 hilang ingatan.

ok x idea sy?

Syam November 7, 2010 at 3:51 PM  

The ice cream looks so...


YUMMMMMMYYYYYYYYYY


Lapo la plak..hehe
Nyway k.soffea bile start cuti?

nas November 7, 2010 at 4:27 PM  

pergh....ape motifnyer ko 'kembang

idong'??? hehhehehehehe..gurau

jelah...hoho... haagen -dazs tue

kedai makan2 ek? xpernah dgar pon..

nampak mmg terliur aku..:P

imanshah November 7, 2010 at 4:31 PM  

klau nak kawen jemputlah kumpulan kompang sekolah teman ye!!

♥ Cik NaD ♥ November 7, 2010 at 9:48 PM  

jelesnye dengan kak seffea.. mau jadi mcm kak soffea juge! huhu

Frodo Baggins November 7, 2010 at 11:18 PM  

serius, ni pes time wa nampak riben. ker wa stay gua slma ni. hahahhahaa

soffea November 7, 2010 at 11:32 PM  

mira:
wah.. bestnye mira.. hari2 makan situ. tak bg akak sikit pon.. boleh join skali mkn secara free. hihi..

haha.. bagus tu idea mira..
tapi GB akak, PK akak, n sume2 kene hilang ingatan sekali la.. tidak lupa juga pihak PPD. baru selamat. haha.

soffea November 7, 2010 at 11:34 PM  

syam:

kalo syam yg amek picture tu mesti sume dh drolling tengok gambar eskrim tu.. *droll*

cuti skolah start 20hb tu la.. sepatutnye jumaat ptg, 19hb tu dh bolleh balik.. tapi kene stay smpai selasa plak. huhu. sadis kan? huhu.

soffea November 7, 2010 at 11:36 PM  

nas:
haha. tu lah. aku pon sdg mengenalpasti motif itu. masih tidak berjaya lagi. haha.

cafe mcm baskin robins gak. lebih kurang la~

lap sikit air liur ko tu nas. cover beb. hahaha. *joking*

soffea November 7, 2010 at 11:37 PM  

iman:

wah. leh dpt perkhidmatan free kan? okeyh. deal. hehe.

soffea November 7, 2010 at 11:38 PM  

cik Nad:

jeles akak kuat makan ke? mari2, same2 kuat makan. hehe. kite kan serupa.. sama2 cikgu ;) sama. gimme 5*

soffea November 7, 2010 at 11:38 PM  

Frodo:

beb.. serious ke? lu mmg la.. wa pon rasa lu memang dok gua la.. haha.

zns November 8, 2010 at 1:53 PM  

wah..bestnya jengjalan...dengan family plak tu...penuh xtvt dihujung minggu :)
soffea...org bentong rupanya...zns orang lanchang..dekatlah kampung kita ek?
selamat bertugas semula cikgu..tgu cuti sek panjang ek...bru enjoy giler!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ November 8, 2010 at 5:01 PM  

best nyer balek kampung...
pastu pi kenduri kawen
ada makan2 ice cream...

nyum2 hehehhe

Hana Faza-same person November 8, 2010 at 7:06 PM  

wah, seronot nye bercuti smbil makan kenduri dan eskrem..hehehe..

hmm sabarlah soffea ek? nnti satu hari smpailah jodoh awak tu.. kena doa byk2 supaya jdoh yg terbaik buat awak,ye?

anyway, entri ni wat akak nak makan eskrem skrg!

soffea bersalah! jadi sila belanja akak sekarang...

hehehhe

nas November 8, 2010 at 10:23 PM  

tu la pasal...da meleleh da nie...nasib bek da makan naik lemak..hehehhehe...
anyway nice la pakai reben...mcm budak usia 3-4 tahun...hehehe

soffea November 8, 2010 at 11:04 PM  

zns: yup. memang best.. arini dh balik sini.. rindu woo.. sbr je la tggu cuti skolah.. hehe.

ooo.. org lanchang ke?? haip.. nanti kalo balik bentong, bgtau la.. leh la kite jumpe2 kan.. ;)

soffea November 8, 2010 at 11:06 PM  

yanie:

part makan aiskrim paling memorable. hihi.. nti yanie kawen, wat la dessert aiskrim ye. hehe.

soffea November 8, 2010 at 11:07 PM  

sis Hana:

thanks kak.. terharu.. doakan saya ya kak. sabar ini pasti ada ganjarannya.. insyaAllah~


ololooooo.. bersalah saya nie kak.. terliur ye? hehe..
takpe.. nanti akak bgtau suami akak ye.. ajak makan situ. hehe.

soffea November 8, 2010 at 11:08 PM  

Pia:

salam kembali ;)

menggoda~

soffea November 8, 2010 at 11:10 PM  

liquid: nak jugakkk.. jom la belanje. eh? tibe2. hehe.


nas: nasi lemak tu lain lemaknye ngan eskrim. eskrim sbg dessert pas nasik lemak, nas :) haha. mcm kanak2 ribena eh? hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP