Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

My School =)

>> Monday, February 15, 2010

Salam~



"Kami murid SK Pasir Kubu...
Belajar tanpa rasa jemu~~"

lalalalalaa~ pastu cikgu da tak ingat da lirik lagu skolah. sy budak baru belajar. hehe.

wookeh. as i told in previous2 entry, i di postingkan kat SK Pasir Kubu, Kg Gajah, Perak. So, selama hmpir sebulan lebih mengaja kat sini. so far, sgt ok. and alhamdulillah. Allah permudah kan segala urusan.

  • Da School
So cute la uh. but still, keperluan asas lengkap. kantin, bilik sains, bilik KH, makmal komputer, padang, stor sukan, bilik pemulihan, surau, sume la.. lengkap bukan? even tak la sebesar n seselesa mane.. tapi still boleh belajar di sini. jadi, mari, mari.. daftar diri anda sekarang di SK Pasir Kubu.. hahaha. poyo lak cikgu nih~


+1st building ; once u enter this school+


+school's field+
sini la aku dok jerit2 ajar PJ tahun 1, 2, and 3.


  • Da Pupils
This school is categorized as SKM school, stand for sekolah kurang murid. Memang kurang. and padan la dgn size skolah nie yg sgt kecik. ok. jom kire students sume ade berapa:

- Year 1 ---> 19 pupils.
- Year 2 ---> 7 pupils.

- Year 3 ---> 8 pupils.
- Year 4 ---> 14 pupils.

- Year 5 ---> 17 pupils.
- Year 6 ---> 11 pupils.

okeh. sile, sile. tmbah sekarang. ye? dpt berape murid2? about 76 pupils only. da small number of students rite? hoho. sile jgn gelak. aku cm dh bosan kot dgr org gelak bile aku bgtau jumlah pupils kat skolah aku ni. kalo skit pun, nape? so what wei? pelik sgt ke?? adeh la. mungkin bg sape2 yg biase dok bndar, mmg sgt tak biase ngan kenyataan ini. hu. kenyataan tu~ cm aku dulu, time kne practical kat skolah kecik, yg takde kantin lak tu, sgt2 terkejut. pelik kottt.. tapi sume tu cm dh biase la kan. experience teach me a lot~ at least kite tau ade lagi skolah yg kurang kemudahan. ape2 pon, yg penting, warga sekolah yg best. hehehhee. penting tu. Trust me =)


+Pupils - during the recess time+


Pupils lak, sume ok. biase la kalo ade yg nakal2 tu. tapi nakal cmne pon, dorg still respect cikgu. still takut kat cikgu. kalo dpt students yg tak takut cikgu langsung, tu yg susah. susah nak didik. kankan?

IQ dorg plak, hmm, di tahap average. kalo nak compare ngan SK Sbangki, mmg jauh la beza... even SK Sbangki lagi la dalam jugak. Pupils here can't understand English well. ade yg paham. tapi tak banyak la.. sorg dua je yg paham. pastu, tmbah lak ngan PPSMI yg dah dimansuhkan, jadi, lagi la dorg cm tak gunakan English. tak practic. tak practice. huh. cm aku pon, dh kurang practice speaking time mengaja Sc and Math, jd aku rase BI aku sgt2 takleh nak improve da.. dah la memang lemah BI. huhu. Tambah lagi plak ngan budak tak faham. kite pon dok ckp BM la.. padahal boleh je kalo nak push dorg tu. kdg2 aku ckp gak BI. pastu translate la. and, pakse dorg present dlm BI. let them use the English by speaking the language. ha, boleh je pon.. cume kne selalu practice la.. aiseh~ cm rugi je bile PPSMI dimansuhkan?!~


+yeah. ini lah Kubu skolah ini. Pasir ade di tanah ye.+ hehe =)


  • Warga sekolah
Cikgu2 skolah nie sume baik2. sgt HelpFul. sgt friendly, sgt2 la Caring. N yeah, i'm the youngest among the others, and the only one who still 'single'. take note di situ. hehe. sume da kawen. tapi takpe la. usia bkn penghalang. ha?? oh. tak. tak. jgn slh anggap. usia bkn penghalang persahabatan. hehe. sume pon baik2, suke gurau2, usik2, walopun ade yg sebaya ngan abah and mak aku da pon. n since i'm new here, aku gelak2 je kalo dorg gurau2, nyampuk skit2. maklum la, tak dpt nak ikut rentak dorg lagi. nanti2, mungkin aku lak yg jadi tukang usik. hehe.

staff sokongan lak sume baik2. suke tolong. suke bercerita. amek berat. tegur2. alhamdulillah. everything went well, setakat ini. harap akan terus begini, n ukhuwah tu akan makin erat. insyaAllah~


+ atas tu cikgu Siti. bwh tu Teacher Soffea+
hahaha. nie je ke cikgu kat SK Pasir Kubu? he =)


takde la gmbar ngan cikgu2 lain. nanti2 la ek. lame lagi aku kat skolah nie. no worries k. hehe =)

All in all, SKPK is the Best for me. I'm so grateful coz i am posting here. A gud environment of the school. Alhamdulillah. N whatever happen in future, i just need to face it strongly and patiently. It's a MUST. yeah. Gambatte Soffea san. O yeah~

heh =)

2 comments:

monstermad_saady February 17, 2010 at 5:38 PM  

saye budak baru nk masuk thn 1.. bleh cikgu masukkan saye ke skolah tu?tp....saye nk jadi..jadi.. cikgu..bleh?

soffea February 20, 2010 at 2:48 PM  

hahaha.. awk nak masuk tahun 1 ye? boleh, boleh, sile la ke mari~ hehe. nak jd cikgu? laaaaaagii boleh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP