Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

'they' are GONE????~

>> Sunday, February 14, 2010

Salam =)

urm, i'm at home right now. baru je smpai umah ari Jumaat aritu. eh. jap. itu masih dikira baru ke teacher soffea? hahaha. baru je nak bgtau kat blog yg aku da ade kat umah skrg. jadi, masih baru la. jadi, kau tidak rasa kah penulisan ini seperti berbelit2 n membuang masa readers? haha. jadi, boleh kita teruskan ke perenggan yg berikutnya? heh. skema~

okies. mmg nak update blog. but something bad happened. even it was not really worse, but it is worst for me. actually, ari sabtu aritu lg, smgt dah berkobar2 nak update blog. so, dengan banggenye, aku pon nak transfer la pictures yg aku dok snap2 kat skolah kan, nak share kat blog nie. and know whut, all of the pictures are gone!!!~ "this folder is empty". oh. whatthefish sungguh. try masuk balik memory card dlm camera. still. no pictures. wah3. hati sgt luluh seperti di toreh2 oleh penoreh. ade kaitan ke? heh. pictures sume hilang. i repeat sume hilang. i shout, sume hilang!!!! ~ nak shout kuat lagi tak? oh. cukup kot. huhu.

the same thing happened time nak transfer pictures p zoo taiping ngan zue aritu. tapi aritu transfer kat laptop zue. ingat ke laptop die virus atau ape. skali, yg nie pon problem gak. rase mcm problem ngan card reader tu la.. huhu. tu la.. adapter sony aritu ntah mane hilangnye. kan da susah. huhu. sgt sedih.. sedih. sedih.. T___T .. jadi blog dah takde gmbar la.. huhu. wei. sgt sedih. rase cm takleh continue menaip je. rase cm nak offline skrg.rase mcm nak merajuk skrg. rase cm nak delete blog skrg.. oh. over!~ pulangkan gambar-gambarku~ huhu.

haha. giler emo. takde la. gedik je tu~



okies. tanpa pictures pon, takpe la.. nak storymory jugak. okeh, korang sile bace sekarang. heh =)

__________________________________________

anyway, Jumaat aritu sgt excited nak balik umah. yelah. sepanjang aku dipostingkan ~ok. ayat skema disitu~ ke Kg Gajah nie, tak penah skali pon balik umah tau. kesian tak? kesian tak? mesti la kesian kan, kan.. cume aritu la, 1st week kat sane, mak and abah dtg tgk keadaan aku. sgt gembira tika itu. pastu ade la rase cm homesick kan. tapi aku buat tak layan je. sbb home yg sick. aku takkkkk~ haha. cover. cover. ~ padahal dah sedih2, emo2, mak tak bg balik time weekend. mak ckp skjp sgt. takut letih. waa.. mase tu rase nak majuk, rase takmo balik umah dah. nak balik umah mak mertua la camni. opsss. cm over je? haha. ala, time tu je emo, merajuk ngan mak. pastu da okeyh. gedik kan. dush2!~ mane boleh tak balik umah.. MESTI BALIK walo ape pon. akan ku tempuh jua. o yeah~

then, ari Jumaat tu nek la bus kat perhentian sri iskandar tu. bas sgt awal. tiket jam 2.35. tapi jam 2 da jalan. nasib smpai awal tau. and lupe nak ckp, from rumah ke perhentian tu, tumpang my housemate, Dilla. thanks Dilla.. hehe. so, dok la dlm bus, ngan Nanie, another housemate. turun kat KL Central. jam 5 la cmtu da smpai. pastu cm anak itik ikut ibunye. aku ikut je Nanie. serious. aku mmg tak tahu bab2 pengangkutan awam nie. kalo cmpak aku sorg2 kat situ, agak2, nangis2 la dok mencari jln nak balik umah. haha.

nasib ade Nanie. die la yg bgtau camne nak p Pekeliling. sbb abah suh aku p sane, nanti along amek kat Pekelililng. dekat skit. So, Nanie la yg teman aku p stesen monorail. tlg beli kan tiket, and tunjuk cmne nak naik. and pesan, "nanti turun kat Titiwangsa tau. stesen paling last". okeh. baik bos. dh mcm org pedalaman yg kuar ke bandar je aku ni. haha. anyway, thanks a lot, Nanie.. terpakse htr aku jln kaki dr KL Central ke Monorail stesen, and patah balik ke KL Central. sbb die nak p Bangi lak. huhu. Thanks. Thanks. I learnt something new. pasni dah tau la cmne nak balik. hehe =)

and smpai kat pekeliling, tggu la Along. huh. lame kot. jalan jammed. biase la. org sume sebok cuti. tak kire la perayaan ape pon. holiday is holiday. same2 la kite holiday. kate 1 Malaysia kannnn~ Pastu Along da smpai, trus p Hospital Selayang.. abah n mak ade kat sane. and owh, Cik Achee skali. Abah tak dpt kuar hospital lagi. sbb tu la tak dpt nak amek aku. takpe. Along ade. hehe =)

Smpai je, rase cm so happy la dpt jumpe the whole family kan. rindu. rindu. miss. miss. kangen. kangen. erm, rindu dalam tamil ape eh? eh, perlu ke tulis sume bahasa? dush2!~ hehe. So, lepak hospital .~haha. lepak???~ lame gak la kat situ.. smpai jam 8 lebih baru bertolak balik Bentong. jalan mmg jammed. but still terkawal, sbb keta still gerak la.. takde la jammed teruk.

Sampai je umah, mandi2, kemas2 ape yg patut. Pastu, on9. haha. lepas gian kotttt~ and then, tido baik punya. penat kan.. naik bus jauh2. then monorail lak tu. haha. 1st time in my life okeyh. selama nie kan i gune pengangkutan udara. haha. whoops. whoops, ada nada riak di situ. heh. takde la. dulu2 pon terkial2 gak tak tahu camne nak nek flight mule2 tu. but practice makes perfect, man.. haha. jadi, pas2 nie, mesti aku cm pro la ngan pengangkutan darat plak. hehe. so, today's moral value is, experience is the best teacher k. haha. betul kan? sile setuju sekarang!~

ok la beb. entry panjang tanpe gambar. sgt bosan. nanti la.. doa2 la pictures tu sume wujud semula eh. really hope so.... huhu.


5 comments:

Aus February 15, 2010 at 4:06 AM  

lol , gambar semua hilang . eh kalau ada gambar kat taiping .upload taw.
rindu la sama taiping .

Mak Long Cyber February 15, 2010 at 7:42 PM  

Memang sok cerita kalau leh tengok
sekali dengan gambar.
Buang je dalam tong sampah.
Nanti, gambar hilang lagi.
Frust lagi.
Mak Long pun da sakit hati ni tak
dapat tengok gambar kamu.

soffea February 16, 2010 at 4:25 AM  

aus: tu la pasal.. tak tahu apsal leh hilang. sgt sedih woo~ okeyh, okeyh. nanti upload eh. biar ilang rindu kat taiping.. hehe.

soffea February 16, 2010 at 4:26 AM  

MakLOng:
huhu. mmg sakit ati. penat2 da posing nie.. adeh la.. kesian nye.. harap2 ade lagi gmbar tu. harap sgt.

zue February 21, 2010 at 12:47 AM  

aku akn sntiase menanti gmbar2 tu akn wujud kmbali.. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP