Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Memburukkan orang secara terbuka. haruskah?

>> Thursday, August 4, 2011

Just a short update. perhaps~


anyway, sekarang sangat HOT citer pasal KhairulFahmiCheMat yg penah aku adore tu. ehem. adore sbb beliau sangat hebat sebagai penjaga goal. even tak tinggi mana, tapi sangat cekap kot. bravo!~


ok lah.

semua dah tahu die dah putus tunang kan. as for me, bukan lah apa sangat. anggap sahaja TIADA JODOH buat setakat ini. kenapa setakat ini? sebab kita tak tahu apa yang akan jadi pada masa akan datang, kan? siapa tahu, mungkin kalau betul mereka berjodoh, bila tiba masa yang betul-betul sesuai, pasti akan bersatu jugak. who knows? nobody, right? hal jodoh adalah rahsia Allah~

aku tak nak ulas apa sangat. sebab aku pon bukan lah busy body pon. nak2 hal public figure ni. setakat baca dan tahu, cukuplah.


cuma aku agak terkilan bila kisah ni menjadi semakin kontroversi. dan ya, sekarang timbul pulak cite pasal ex-bf si elia tu. korang boleh baca sini dan nilai sendiri. SINI!



in my opinion;

  • beb. sudah2 la. past is past. kalau kau tak puas hati dengan die pon, tak perlu lah nak reveal publicly macam tu. mengungkit kisah dan keburukan orang itu berdosa.

  • dan ya, lagipon, orang dah kenal kot die siapa. lainlah kalau kau kecoh2 dan orang terpinga-pinga tak kenal pon die. dan lain jugak lah kalau kau even tak mention pon nama dia. cuma kalau die baca dan terasa, nasib lah. sape suruh makan cili kan.

  • kalau betul lah kau nak die sedar yang this is her part, her karma, atas apa yang die dah buat kat kau, just msg her privately. tak perlu nak heboh2 dan sebar2kan keburukan orang~

  • kalau itu pon buat kau tak puas hati, mengumpat dan mengutuk aje lah dengan kawan2 kau. tak perlu ajak satu Malaysia kot.


aku bukanlah menyebelahi si jejari runcing sebab jari die runcing ke hape. tak. tapi aku rasa kesian la kan bila ada pulak isu macam ni.

aku pon selalu jugak dok emo2 kat blog. marah kat buaya darat contohnya. pernah. bukan tak pernah. tapi, kita harus tahu limit. jangan hambur semua ikut perasaan. cuba kalau orang buat kat kau macam tu. macam mana? malu kan?

everyone has their own past. everyone has their own stories. dan kisah lalu biarlah dijadikan panduan. kalau ada silap pon, itu yang lepas. maafkan. apa yang penting sekarang, membina masa depan yang lebih baik. siapa kita di akhir hayat kita nanti adalah lebih penting. Jadi, tak perlulah nak ungkit2 dan hebah2kan keburukan orang. dia ada maruah. kita pon.


satu je aku pegang, what you give, you get back. buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat. ok, murid-murid? :)


macam2 hal sekarang. orang tu salahkan orang ni,orang ni salahkan orang tu..adeh. poning eden. eh. yg eden sebok2 nak poning ni ape ke hey nye? (?)

apepon, sahabat, marilah kita perbanyakkan amal ibadah kita di bulan Ramadhan ni. bukan mempersia-siakannya. takut nanti tak sempat merasai lagi keberkatan Ramadhan~ Wallahualam~



6 comments:

Popoi August 4, 2011 at 11:01 PM  

x wajar la sebarkan kburukan org kan,, hermm

Anonymous August 5, 2011 at 9:40 AM  

yg penting..PAST IS PAST (SOFFIE SOFFIA, 2010)..dorang2 sda la...no need to publish,,hik3

nas August 5, 2011 at 12:00 PM  

hu3
bagi aku, isu ni xyah la sampai kuar dalam paper... makin lama makin buruk la kesannya.. ade yang sokong yang itu.. ade yg kutuk yg ini...
xde maknenye.. perkara ni 'standard' la kalau da break... macam la xpenah ade org yg da break.. isk3

Anonymous August 7, 2011 at 5:43 PM  

tula sis.eila tu mgkin nk mngakkn bng yg bsah.kalau dh thuyg apek tuh buaya dah2 r.lgpun dia kna brsyukur cz nsib bek tau sblm khwin kn,


ecah

IMANSHAH August 7, 2011 at 8:18 PM  

dah jadi public figure..itulah harga yg perlu dibayar..kita doakanlah semoga semuanya selamat, Allah maha mengetehui

Faz August 17, 2011 at 6:05 PM  

Biasala...kalau org yang dah femes kan...apa2 pun jodoh dan maut ditangan Allah...tak perlu tarik tali or memburukkan sesiapa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP