Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

SEGMEN ILMIAH : JOM BERKONGSI HADIS SAMA-SAMA

>> Wednesday, July 27, 2011

Assalammualaikum.

seriously, lama gila aku tak update blog. dan seriously (sekali lagi), I MISS BLOGGING; A LOTTTTT!!! dan seriously (berkali kali dah ni?) i rasa macam dah kekok nak berblog. erk? tolong lempang boleh?

ok. ok. seharusnya hari ini wordless wednesday. but u see here, ini dah macam wordmuchy (?) wednesday pulak. oh. orang yang dah lama tak membebel kat blog memang macam ni kan. ok. faham.

eh. tapi hari ni takmo membebel banyak sangat. kena sedar diri sebab diri ini sedang menggunakan laptop pinjam berlabel "HAK KERAJAAN MALAYSIA".


______________________________________________________________



http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com

cantik kan header ni?
eh. sama la kita tutup mata kat header :)


actually, aku nak join segmen ini: SEGMEN ILMIAH : JOM BERKONGSI HADIS SAMA-SAMA yang dianjurkan oleh blogger theSyafiqMokhtar. boleh klik kat link di atas untuk keterangan lanjut (ayat skema ma ma)

so, tanpa membuang masa, i wanna share these 2 hadis :

1) Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah SWT tidak memandang kepada rupa dan harta kamu, tetapi memandang kepada hati dan amalan kamu"
(HR Muslim)


2) Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Takutlah kamu semua akan semua sifat hasad kerana sesungguhnya hasad itu memakan segala kebaikan sebagaimana api membakar kayu"
(HR Abu Daud)


*renung-renungkan dan selamat beramal*


and i wanna tag bloggers yang bertuah ini:
1) echah
2) sis Hana
3) cikgu Iman
4) Nas Nenas :)
5) cik Nana
dan anda semua yang sudi :)


Thanks to TheSyafiqMokhtar untuk segmen yang sangat berilmiah dan bermanfaat macam ni. so korang. jom la join sekali :)


3 comments:

diyan July 27, 2011 at 10:56 PM  

dyan join gak :) selamat beramal heee

TheSyafiq Mokhtar July 28, 2011 at 3:57 AM  

Assalamualaikum.. terima kasih sebab menyertai..semoga kita sama2 dapat manfaat dari segmen ni.. amin :)

secara rasminya segmen dah tutup jam 11.00 tadi :)

entri khas untuk segmen:

http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/07/pesanan-buat-sahabat-sahabat-yang-join.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP