Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Happy Teacher's Day to myself, Teacher Soffea =)

>> Tuesday, May 18, 2010




Salam.

Semalam Teacher’s Day. So, this is my very first time celebrating this special day, Teacher’s Day. Serious. Eventhough seblom nie mmg salu masuk skolah because of SBEs and Internships, tapi salu je tak kena ngan tarikh Teacher’s Day tu. saje tau. Hahaha~

Anyway, although SK Pasir Kubu nie hanye lah skolah kecik, tapi smbutan amat meriah. Sgt best. Sume pon simple je. Tapi mmg sgt bermakna..

And yg paling tak boleh lupa, bile tibe2, waktu perhimpunan khas tu, MC panggil, “sekarang dijemput Cikgu Soffiah naik ke atas pentas untuk upacara memotong kek”. And I was like; “hah? Nape? Nape aku?”.. so shocked okeyh~ tapi dlm2 terkejut tu, naik jugak atas pentas. Sempat la tanye Teacher Norizan, “Nape saye je Teacher? Cikgu2 lain?”.. huhu. And she said, “ini kek dr Kelas Tahun 4. Dorg kumpul duit and beli kek utk guru kelas”~ waaaa.. sgt terharu. Pastu panggil sume Year 4 students nek pentas utk bergambar and potong kek. Thanks a lot, korang. Sayang korg banyak2. Muahxoxoxo~

Pas assembly tu, trus p kelas tahun 4. Nak potong2 kek la. smpai je kelas aku tu, trus terkejut sekali lagi. Huhu. Rupenye dorg wat surprise party. Dah hias kelas cantik2. Dah letak belon. Siap ade bawak makanan lain lagi~ wah… sgt terharu buat kesekian kalinye. And deep inside my heart, sgt impressed dgn dorg. Pandai gak organized surprise party eh. So, p jemput sume cikgu2, berjamuan di kelas Tahun 4. Tapi satu je silap. Takde air. Hahaha. Makanan semata-mata. Dorg bwk sirap je. Takde air gula. Takde ais. Pastu nak mintak tlg makcik kantin, die sebok lak nak memasak utk jamuan guru nanti2. Last2 mintak tlg cikTon utk buat air. Sian sume cikgu2, dah tercekik da.. maaf ye cikgu2. Tuan rumah pon tak tahu ade Jamuan nie. Jadi sume unprepared. Budak2, biase la.. ade je yg tak lengkap. Hehehe. Nasib la ade cikTon. Thanks a lot cikTon~

And pas jamuan tu, kiteorg ade sukaneka. Best. Main bola jaring. Aku jd WD. Wah. Semput la jugak. Giler lame tak bersenam okeyh. Nanti2 kne bersenam balik nie. Huhu. Pastu sukaneka. Kumpulan aku menang. Yeay!~ hehe. Best. Best.

Sblom balik tu, aku jumpe la murid2 Tahun 4. Ucap terima kasih kat dorg, sbb buat surprise party. And soal siasat la skit.. sape punye idea? Dorg ckp Teacher Norizan. Wah. Teacher. Thanks banyak2, tlg kelas saya organized surprise party nie. Hehe. Mmg sgt surprise. Thanks ye Teacher =)

Tanye lagi, “mane korg dpt duit? Kan duit kelas ade kat cikgu?”

Dorg ckp, “Kiteorg kumpul rm2 sorg. Taknak la mintak duit kat cikgu. Nanti tak jadi la surprise kiteorg”~ hahahaha. Pandai ye..

Ape2 pon. Aku sgt2 la terharu. Pandai dorg menghargai cikgu. And aku sgt2 yakin yg aku tak salah memilih jalan hidup aku. Being as a TEACHER. A noble profession. And ape yg penting, ~bukan kerjasama.. ingat ini cite wonderpets ke? Hahaha~ aku buat ape yg aku suke, mendidik n mengajar. Hasilnye, I’m so happy with what I do. Rase sgt kepuasan tu. lagi best bile tgk dorg faham ape yg kite ajar. Dpt buat soalan yg diberi.. Nak2 bile tgk prestasi dorg meningkat. And dpt jugak didik dorg, jd berdisiplin, hormat menghormati, n sume2 la.. wah, the feeling that I can’t describe in any words. Faham kan~ Huhu.

This is the sweetest memories eva in my life, as a teacher. A surprise party. and a gud pupils. Teacher LOVE all of u. belajar rajin2. Belajar bersungguh2. Teacher nak tgk awk sume jadi sebenar2 insan yg berjaya. Okies? USAHA. InsyaAllah~

And yeah. Hadiah tak byk sgt. Tapi sgt berbeza ngan hadiah2 yg dpt zaman practical dahulu kala. Sebab kali nie ade tulis “SELAMAT HARI GURU”~ wah. Rase different kottt~ hehe.

Dan juga kad n kata2 dr dorg. Sgt terharu~ T_T

So.. Untuk sume warga pendidik di dunia ini.. I would like to wish;

“SELAMAT HARI GURU”

Biar macam mana pon cara kita mendidik mereka, yang penting adalah niat n keikhlasan hati.

Happy Teacher’s Day.

~Teacher touch the world~


________________________________

+Pictures akan diupload kemudian.

Aku tak sempat pon snap pictures dr kamera aku.

So, terpaksa mintak ihsan pic2 dr kamera cikgu lain~ hehe+

8 comments:

Alynn Notnot May 19, 2010 at 4:22 PM  

wow! best gila ade surprise party!

missALIA May 19, 2010 at 6:44 PM  

sofea, terharunye :)
sgt comel la dorg...so sweet kn...
tu la, dorg syg teacher dorg la tu...
bersungguh2 btl...bestnye smpai kne pgl potong kek...dramatik je...haha...
u kne blanje gula2 kt dorg la pasni...heheheh...

anyway, hepy teacher's day 2 u~ do ur best, gud luck with ur work...
xoxo~

soffea May 20, 2010 at 12:19 PM  

alynn:
hehe. best. best. mmg sgt sweet. cm tak sgka kan~ hehe

soffea May 20, 2010 at 1:41 PM  

alia sygsyg..
thanks. a'ah. mmg sgt sweet. i pon terharu sgt tau. and sgt terkejut. hehe..

ok. insyaAllah.. proud to be a teacher. hehe. poyo~

Sir Marcello May 23, 2010 at 12:40 AM  

fuyoo..siap beli kek...makin menjadi2 akhlak mulia budak zaman sekarang...

semoga generasi baru lebih dynamic dari yang sekarang :)

Azrul Akmar May 23, 2010 at 1:59 PM  

ai..
apy belated teacher's day.. :)

soffea May 25, 2010 at 12:04 AM  

sir marcello : takpe. menjadi2 akhlak yg mulia tidak mengapa. cikgu pon senang ati. senang nak didik. hehe.

yup. semoga. aminnnn~

soffea May 25, 2010 at 12:05 AM  

azrul: hehe. thanks for the wish =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP