Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

:: Tolong la wei!~ ::

>> Tuesday, September 8, 2009

Salam~

Tak paham nape mereka terlalu POYO.

haha.

takpe, takpe. BIARKAN sahaja~

tapi tolong la wei.. takyah la POYO sgt..
setakat pengalaman yg sedikit itu, takyah la nak kecoh2~
setakat wat tasks senang, lenggang2 kangkung,
takyah la nk show off and expose everything to everyone~
buat lawaKing je kat sume org.
org tgk pon rase nak gelak guling2 je dowh.
s e r i o u s.

sangat POYO okeyh!~

____________________________


apsal aku plak yg sebok POYO ngan kePOYOan mereka?
sebab aku rase sgt menyampah kot.

hish.. tak baik la Soffea~
bulan Ramadhan nie. Astaghfirullah..
biar la dorg menkmati pengalaman tu..
or nak kecoh satu dunia pon.. biarkan~

okies, okies. stop it now. lesson plan memanggil tu~



"Soffea.. soffeaa.. soffeaaaa~~ ", kata Lesson Plan.
hik3~



-aku POYO kat blog aku je. this is my authority. so, suke ati aku~

4 comments:

duckling September 9, 2009 at 8:44 AM  

huhuuuu....marah and menyampah bebenar nmpknya...mmg benarlah seperti yang saudari ckp pengalaman x seberapa...mmg boleh dikatakan yang langsung xde pglaman pun ada..tapi inilah hakikat yang terpaksa diterima...golongan "Sampah Universiti" nasib baik msih ada yg sudi menerima utk memodifikasikan sampah-sampah itu menjadi satu yang baik..
namun betul kata pepatah "akibat nila setitik, rosak susu sebelanga"..masih ada yang xsedar peluang yang diberi..pandangan saya apalah guna Ijazah yang dibanggakan klu tidak melayakkan diri untuk mendapat kerjaya yang bagus..hanya kerana segelintir yg buat hal, smua org menanggungnya..tp itulah lumrah dunia..hehehe
alangkah bagusnya kalau semua org bertindak bijak dengan memanfaatkan spnuhnya pluang yg ada..tetapi itu hanya khayalan...sblm dpt kerjaya ttp buat apa saja..tetapi bila dh keluar kelak macm2 cerita yg didengarnya..inilah punca ketidakikhlasan semasa merebut peluang yang ada..
disebabkan saya pun lahir dr golongan "Sampah Universiti" ini hanya mampu memberi pandangan..apapun mereka biarkanlh..yg penting kita tau apa yg kita buat dan apa matlamat kita..tp jauh disudut ht sy tiada gunanya berlumba2 skadar utk melayakkan diri dicalonkan cmerlang..kelak nnt tidak digemilangkan..ianya akan terus hilang..sesuatu yg dilakukan dengan keikhlasan akan dibalas dgn keihlasan jua....hehheheeheheheh...

huhuuu...sory komen terlalu panjang hehehe

zue September 9, 2009 at 9:47 AM  

kamek tau..kamek tau... kamek tau siapa poyos2 itu... haha..ape aku ckp ni.. poyos tu ape?? kamek stuju ngn kitak wahai penulis blog..haha

soffea September 9, 2009 at 12:16 PM  

kak duckling@ Kak Tie~
:: hehe. sik hal bah mun komen kitak panjai2~ haha. dh cmpur iban ngan melayu srwk~ ::

okies, okies. serious please soffea. dush2!~

Kak Tie, i'm appreciating ur opinion through your comment here. but i need to correct something here. misunderstanding maybe. actually entry sy yg bersifat 'serangan peribadi' nie bukan la ditujukan khasnya untuk golongan KPLi. but it general~ sape2 yg berbuka makan cili pade, die la yg terase pedasnye. hehe =)

Only some of my friends know what i exactly means by this post. ia ditujukan kat golongan mane, n siapa. but its not a big deal here. like i said before, biarkan je la.. lame2 dorg sedar la sndiri dgn kepoyoan mereka tu. cuma kami2 nie sgt menyampah dgn actions dorg yg terlalu menunjuk2 itu.

anyway, issue KPLI yg sebok kejar cemerlang tu, adalah hak individu.. maybe ada some of them yg saje nak pecah record idup diri sndiri kot. its up to them. tapi yg pelik tu, tak payah la smpai nak curi lesson plan org kan Kak Tie? he =). or just pretend the Best depan lecturer je. Or pulun habis2 time kene observe je. Be relax akak n abg. u r what u r.. nanti dah jadik cikgu betul2, takkan nak pura2 lagi?? what is important, improve day by day. just be urself. profession perguruan adalah profession yg mulia. bersaing adalah baik tapi bersaing dan menikam kawan adalah amat tidak baik skali. sile elakkan. hehe =)

wah. sgt panjang. baik kite wujudkan entry lain yg discuss issue nie je.. nanti la... tggu ade masa, InsyaAllah.. bukan pe, issue yg seakan menyentuh sensitiviti sesetengah org nie kene bincang betul2. takleh taip n just post ikut suke ati. sgt tidak professional okeyh..


k la.. what eva, i'm agree with u Kak Tie. honesty is the important thing. Jujur la dlm melaksanakan tugas. ok?

(^___^)

soffea September 9, 2009 at 5:15 PM  

zue;

wah. happy nya kitak ~ u know who i mean, cik zuriani.
hehe. mun kitak tau sapa ya, diam2 jak la oo.. hehe.

ala, hang pon setuju kan ngan aku. dorang memang sgt2 la poyos tahap dewa. bukan sorg dua, malah, sume2 la.. adehla~ sabar je la kite2 nie. kankan? hehe=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP