Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Pejamcelikpejamcelik (^_^)

>> Tuesday, September 15, 2009

Salam~

Pejamcelikpejamcelikpejamkemudiancelikdanpejamlast2celikpejamdanpastucelikIT..
pastu kene lempang laju2 sebab mengarut ntah ape2. org dah la pose. lapar la ckp pasal pejam celik pejam celik plak. ko nak ckp ape soffea? hak3~

~saje nak test tahap kesabaran korang~

okies. Pejam, celik, pejam, celik, ~ulang lagi. mmg nak kene lempang nie. pang2! haha~ Pejamcelikpejamcelik lagi, dah nak bis Ramadhan nie. dah malam2 terakhir. jadi seperti yg salu kite bace kat mane2, especially kat internet nie, ~yelah, kan masing2 celik IT skrg ni~.. people always remind each other, "Tingkatkan amalan di 10 malam terakhir Ramadhan"~ hope kita same2 tingkatkan, lipatgandakan, perbanyakkan amal kite.. Semoga Allah sentiasa memberkati kite~ InsyaAllah~

aku bukan nak ulas pasal nie. yg tu aku adelah amat tidak arif sekali. sekadar tahu sikit2 sahaja. jadi, adalah lebih baik jika korg surf sendiri kat internet ttg ini ok. tapi ingat, tak sume kite leh percaya. pastu p la rujuk kat mana2 ustaz plak eh. bukan pe... kadang2 org yg tak byk ilmu agama cm aku nie, terima je bulat2. yelah, kite mane tau hadis tu palsu ke, sahih ke, leh terima ke tidak. kankan? nasib la ade sorg hamba Allah ni penah perbetulkan aku. Mase tu mmg pk cm "Ya Allah, jahilnya aku~". He is tahfiz, studying at Yemen at that time. So, terang2 la ilmu agama die lebih byk dr aku. Thanks to him for correcting me. Tolong perbetulkan ape yg salah. dah la salah, pastu p forward2 plak kat ramai2 org. mase tu pk cm nak share la kan, tapi rupe2nye kite lak yg sebar2kan benda yg salah. So, consequencenye, smpai skrg, aku mmg hati2 la dlm hal2 cmnie. Jadi, ade tak mane2 ustaz yg sudi bg tunjuk ajar kat saye? hehe. ~cam tak ikhlas je statement nie?. ade kaitan ke?~


wah. ape ni? melalut2 da. tapi takpe. still ade something yg aku nk smpaikan kat situ. n hope all of u realize that. ~ha, sile2, cari main point dlm perenggan di atas~ hehe.

actually, tadi kat bilik guru. tgh2 dok bosan wat lesson plan utk esok, aku bukak la folder2 dlm laptop nie. and terjumpa ini. ntah dr mane aku copy, paste n save dlm laptop nie. itu mmg hobi aku. it is one of the way to 'comfort' myself. cari kekuatan. memandang positif dlm negatif. and i would like to share with all of u..


"kadang2 Allah patahkan hati kita untuk selamatkan jiwa kita...
Dia patahkan hati kita untuk membuatkan hati kita bersemangat...
Dia memberi kita sakit supaya kita menjadi kuat...
Dia memberi kita kegagalan untuk membuat kita rendah diri...
Dia menghantar penyakit supaya kita boleh belajar menghargai segala nikmat yang diberi oleh-Nya......
hayati la pemberian dr ALLAH S,W,T"


and one more;


"Sesungguhnya jika Allah S.W.T mencintai hambaNya maka Dia akn tenggelamkn hambanya itu dalam dugaan dan ujian..barangsiapa yg tidak pernah mengalami musibah maka ia jauh drpd kasih sayang dan rahmatnya..mana tahu yg diam itu krn zikir kpd Allah, mana tahu yg senyum itu krn sedeqah, mana tahu yg sedih itu krn mengenangkan dosa dan mana tahu yg ceria itu krn bersih hati dan mindanya. Pahit manis dlm memikul tanggungjawab dan amanah Allah ini terkadang memberi jalan untuk mendapat kemanisan yg tiada terhingga..walaupun yg dtg..air mata sering bertandang..."



Yup. kata2 yg penuh POSITIF. and know wut, kata2 cmnie la yg banyak bg semangat and kekuatan kat aku. kadang2 kite jauh dr sume org. and kadang2 kite terlalu sebok dgn urusan kite. org lain pon~ Tapi, just remember, no matter what, Allah is always with us. Ingat itu.

Wah. mencari hikmah di sebalik demam semalam~ dah sakit baru nak insaf kan Soffea kan? nasib la baru demam. huhu.


Note to self: "Belajar erti Sabar dan Redha wahai Soffiah~"

4 comments:

acul September 16, 2009 at 1:16 PM  

bgs a ade rakan yg berilmu dan beragama.. tu lebih elok dr ade rakan yg lebih jahil dr kita dan sudah tentu dia akan merosakan kite.. :)

selamat hari raya aidilfitri... ikhlas dr acustudio.com

soffea September 16, 2009 at 4:11 PM  

edda;

selamat hari rayaaaa juga~
ceria2 di hari raya~

soffea September 16, 2009 at 4:15 PM  

acul;

a'ah. tu la pentingnye kite memilih rakan. agar die leh tlg bimbing kite~

selamat hari raye juge.. nanti leh la i p studio u eh.. nak amek picture raye. hehe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP