Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

_Selamat Hari Raya, anda~ _

>> Saturday, September 19, 2009

Salam~

wah. sdg duduk di atas kerusi merah, depan TV, smbil meriba laptop kesayangan yg dicucuk cable LAN streamyx. he. so, it means that i'm at HOME already!~ heheh. senyum2~

pergh. sgt penat perjalanan smlm. just imagine, non-stop travelling from L.A (Lubok Antu okeyh) to Kuching, to KL to Bentong. Plus the traffic jammed yg giler2 punye jem la. sgt2. huhu.

refresh back my journey smlm.

* awal2 pg da bgun. smgt nak balik nie. van btolak dr Saka jam7 am. then, smpai umah sewa aku dlm jam 8 lebih la cmtu. giler jauh LA nie. Si Izzati berkata, "Pening pale aku masuk LA nie tau". hoho. takpe hang kechik. mentang2 la tempat aku pedalaman. dengki la tu~ heheh.

+affect of waiting for too long+
layan syok sndiri dlu~


*sampai maktab dlm jam 1 pm lebih 2 skit. then, trus kuar Kuching. p cari kek lapis~ actually da tempah time balik cuti bln 8 aritu. tapi aritu mak call n tanye psl kek lapis yg Cik Achee penah bwk balik aritu. die ckp. "sedap jugak yg Cik Achee beli tu angah~". huhu. iyeiye. angah paham, mak. hehe. tapi anakandamu ini jauh dr Kuching. susa mok pesan lagi. mak ckp lg, "takpe la kalo tak sempat~". huhu. sian lak. takpe. demi ibunda ku yg tercinta, akan ku redah segala onak duri n ranjau serta lautan berapi yg dtg dr mane ntah demi mencari kek lapis itu. hehe. sbb tu la. smpai2 je mktb trus kuar Kuching. Luckily, ade la kat Mita Cake House kt Satok tu. Okies. mission complete.


* Pas berbuka dgn air mineral n air tin MILO yg dijual 99sen di everise kerana mau expired suda, kami pon bertolak ke airport jam 7. smpai je, giler pjg Q utk check in. "wei, counter kite tak bukak lg la"~ haha. giler semangat. okeh, okeh. kite berbuka dulu. P KFC, mak aihhh~ giler ramai umat manusia. then, lepak Mc' D. mkn alas perut je. then, p check in cepat2 sbb we all ade date at 9.00 pm. da check in, pas imigresen, cepat2 jln. "wei, cepat. jam 9 suda ni". pastu p serbu satu tempat. tekan2 benda alah tu. "ala, ade TV 1 je". ceh. kate airport antarabangsa. hu. then, "p sane la. mintak2 ade..". okies. jom beb. alhamdulillah~ ade gak TV3 even takde color pon. bersyukur la~ heh. pastu dok ramai2 mengadap Tv3. cite NURKASIH. hehe. mane bleh miss nie. tapi flight kamekorg jam 9.50. huhu. leh tgk separuh je~


+amek tempat, amek tempat+
Tgk TV~


Tibe2~
announcement di airport berkumandang:
"flight ak5219 di delay ke jam 10.15 pm. hrp mklum. jadik korg leh la tgk NurKasih smpai hbs. Tp jgn lupe beratur kat gate 1 pastu~"

wah. yes. yes. haha. tak penah2 org suke flight kene delay. ape kes nie beb?? kes addicted kat NurKasih la nie~ hehe.

* nek flight. giler ramai org. ala, actually ramai si abg2 polis tu je. giler ramai gang dorg. kenal la kan. dah pkai seragam je sume. dlm ati aku, hopefully tak de la mane2 antara dorg yg dok sblh aku. hu. tak suke ok. n luckily, aku dok sblh pakcik n makcik yg nk balik beraya umah anak die kat Selayang~ dlm flight, keje tido je. sgt penat. bangun pon time stewardess tu announce, "para penumpang sekalian, sile bangun, flight da nak mendarat ni". hu. cepat2 aku bngun. tegakkan seat. takut kene marah~ hehe. *dialog announcement tu hnye la rekaan semata2*


* smpai LCCT, jam 12.00 am, cari mak, tak nmpak pon. nmpak mak wani je. huhu. call la, "hello. mak kat ne?"... "nie, kat belakang awk ni~" haha. terus slm peluk n cium sume. mak dtg ngan safuan n sopian je. abah keje. huhu. sedih~ then, salam2 dorg sume2, wish2 sir la mart are rie rare year. ampun maaf di pinta.. n trus balik.



+berjalan menuju keta~+


* smpai je kat area taman melawati. mak aihh~ jammed teruk beb. keta tak bergerak. gerak slow2 je. huhu. sbr je la.. then, dh reda skit. pas tol gombak tu, ingat ke kurang la jam tu. sbb highway kan~ sekali??? huhu. aiseh~ keta giler banyak2. sgt byk. sian sopian. kebas kaki dok men clutch. then, tukar ngan mak. pastu sempat lg kutuk aku, "kakak la nie.. ade lesen je. tapi takmo bwk keta". heheh. aku sengih je la. bukan takmo bwk. tak practice. so, tak perfect la. takmo aku. kang mati keta kat highway yg berbukit2 tu. malu la wei~ hehe.

smpai Genting sempah dlm jam 4.30 am. pergh..patutnye dlm 1 jam lebih dh smpai okeyh. jam la punye pasal nie. pastu berhenti. beli Mc D ~Mc D lagi!~ utk sahur. huhu. smbung balik journey. still jammed okies. and smpai umah jam 5.45 am. org da azan subuh. p wuduk, solat, and trus tido. penat dowh. even bukan aku yg drive, haha.


+giler la. cm fun fair lak. hehe =)+


wah. pjg bukan ceritera ku ini. hehe. sebok2 je nak cite. ade org tanye ke pasal journey ko soffea?? ade org sebok2 nak tau ke?? huhu. ala, suke ati aku la.. ade aku kesah?? ade? ade? ko tak nak tau, tapi bace smpai abis gak. haha.



so, sempena entry jammed ini ~ haha. pening~, aku ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan


"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
Maaf Zahir n Batin



-Yeay. da nmpak anak bulan. esok raye~-


To all da peoples in my life, families and frens~
Salam aidilfitri eh korang. maaf sgt2 atas sume kesalahan n kesilapan aku, yg sengaja atau tidak. yg sedar atau tidak. 0-o eh~

To followers and readers,
Selamat ari raye jugak. Maaf zahir batin. mane tau korg terkecik ati ke, tersentuh paru2 ke bile bace blog nie. atau rase kurang enak. sgt2 maaf. even kalo ade terase pape. sorry again. tapi aku da pesan awal2 kan, kalo tak suke, sile jgn bace. hehe =) anyway, selamat ari raye. 0-O jugak tau.

Salam Aidilfitri~

daaaaaaa~



+ aku maafkan segala kesilapan para pemandu kereta yg telah menyebabkan aku terperangkap di dalam kesesakan lalu lintas semalam. ye. ye. sile berterima kasih. hehe +




5 comments:

mike radcliffe September 25, 2009 at 2:31 AM  

salam aidilfitri cikgu!!!~~~~
hehheheheh

as usual la kan air asia slalu dely..
aritu sy blek pon nek mas..
tiket mahal la air asia

soffea September 25, 2009 at 10:06 AM  

tu la pasal. tapi nak wat camne.. at that time, airasia yg murah.

huhu. mmg tak suke airasia. konon2 je tmbang murah. tapi charge2 lain tu yg mhl. huhu.

Fatt Chin Choy September 26, 2009 at 12:56 PM  

1. lubok antu manyak antu tak? tatottttttt

2. senang jer wat kek lapis tu... beli dua tiga kek...mampatkan jer... cam tu ler aku kena ajar oleh chef kek lapis terkenal

3. TV 1 satu untuk orang2 antarabangsa tu pasal

4. memang terbaik ler ko kena jemput kat airport then balik kampung. kalau aku diorang cakap anak lelaki kena jalan kaki jer dari airport tu

5. dah raya ke6 baru ucap... ni nak kena mintak duit raya ni sebab CUKAI TERLAMBAT UCAPAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP