Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Frustrated!!!~

>> Wednesday, July 8, 2009

Salam~

PPSMI dimansuhkan!!


PUTRAJAYA 8 Julai - Matapelajaran Sains dan Matematik di sekolah rendah dan kebangsaan akan diajar dalam bahasa Melayu berkuatkuasa pada 2012.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika mengumumkan keputusan Kabinet itu berkata, pengajaran dan pembelajaran kedua-dua matapelajaran itu di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil pula dalam bahasa ibunda masing-masing.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata, kerajaan juga memutuskan pengajaran dan pembelajaran Bahasa Inggeris di semua peringkat persekolahan dimantapkan.

Katanya, pelaksanaan bermula secara bertahap iaitu bagi tahun satu, tahun empat, tingkatan satu dan tingkatan empat.

Perubahan dasar itu bagaimanapun tidak melibatkan tingkatan enam dan matrikulasi.

- Utusan Malaysia Online


Giler kecewa beb. betul tak korang2?
wei. serious ok. betul2 frustrated nie. Same gak ngan member2 aku. Sume frust. Korang2 yg lain pon. Juniors sume, dn sume2 la. Kecewa kan? Kankan? Huhuhuhu~

wei.wei. Aku takleh nak pk rational dah nie. EmoEmo~ kang ntah ape2 aku taip n post kat blog nie. tak pasal2 je kene gam pulak blog aku ni. P la bace sendiri kat berita harian and mane2 la korang suke.

Wahai pihak2 atasan, dengarlah suara hati kami~

Huh. nanti update lain. Tgh emo nie.




8 comments:

wani July 8, 2009 at 5:15 PM  

frust giler..sia2 ak nlaja 5 thn stgh..last2 2 ka bm blk..btl2 buang duit je kerajaan ni tau

soffea July 8, 2009 at 5:20 PM  

a'ah. mmg. apsal la nak pusing balik. adeh la. mcm dulu la. zaman mak ayah kite blaja dlm BI. tgk BI dorg cmne? BM tu kan mother tongue~ huhu. sukeati la.

kite nie kan org2 yg menurut peintah sahaja~

soffea July 8, 2009 at 5:20 PM  

apsal byk typing error nie?

tu la. emo sgt kan~

me, myself n i July 8, 2009 at 8:39 PM  

huhu...
kecewa...
sabor jak la...
dah la elaun lom masuk lg ni...(termasuk topik len lak.. hhee)

soffea July 9, 2009 at 9:20 AM  

memang. sgt2 kecewa. keputusan ini seolah2 'membunuh' masa depan pupils, and also us, as teacher. Smpai bile2 pon tak improve la BI kite.

tu la. dah la elaun tak masuk lagi. arrrrrggghhh..

~haha. tak pasal2 je~

izzati July 9, 2009 at 9:54 PM  

huhu...mmg frustrated sgt sgt sgt... blajar dh smpai final year, nk tukar blk plak dh... ingt ke still in bi...
emmm...rupe2nye bm... kesian km the future teacher. huuu... dpt ngajar 2 thn je la bi...

soffea July 9, 2009 at 10:10 PM  

tu la. cm rosel ckp; 'yg kecewa tu, nape tak tggu batch kite kuar dulu?"

huhu. frust. sgt2~

asyraf July 10, 2009 at 7:24 PM  

ada pro n contra...mungkin kita tgk lebih pada elok n dorg government tgk lebih pada kurang...anway ni la kerajaan malaysia,hehe...terburu2 sume...minyak la..ppsmi la..cuma elaun ja yg x terburu2...araadah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP