Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Trust Nobody!~

>> Friday, July 16, 2010

Salam.

Dunia ini terlalu banyak kepalsuan. Smpaikan kite tak tahu nak percaya pada siapa. Omputih ckp, don’t judge a book by it’s cover. Ha, betullah tu. tak semestinye baik kulit luar, isi dalam pon bagus jugak n cmtu la sebaliknye.

Tapi skrg nak ckp tentang baik di luar, malangnye, di dalam sgt hampeh. Baru2 nie, something happened. New experience maybe. Dulu2 dengar dlm berita je, tapi skrg, berlaku dlm hidup aku sendiri. Susah nak reveal kat sini sbb benda nie melibatkan maruah org kot. So, kite berkias2 sahaja la ye~

I just can’t stop myself from thinking ‘bout this. Sgt tak sangka. Sgt2 tak sangka. Luar nampak memang baik. Berpengalaman. Separuh umur kot. Dengan gelaran yg disegani pulak tu. sanggup beliau melakukan perkara sebegitu. Huhu. 2, 3 ari ni memang keje aku asyik termenung je. Dok pikir hal nie la. dlm tengah2 dok ngaja tu, boleh lg teringat n pk hal nie. Sblom tdo, pikir lagi hal nie. seriously, aku kesian kepada mangsa. Sgt kasihan. Mereka baru hendak membesar. Baru ingin mengerti tentang hidup. Tapi terpaksa melalui hal sebegini yg boleh menyebabkan trauma n fobia. Huhuhu. Sgt kasihan.. Aku cuba membantu mana yg termampu... insyaAllah~

Experiences teach me a lot.

Org yg nampak alim tu sebenarnye tidaklah sealim yg dilakonkan.

Takpe. Itu hal antara dia dan Allah.

Cuma kita perlu berhati2. Be careful.

People, Trust nobody please~

8 comments:

edda(",) July 16, 2010 at 1:16 PM  

percayakan diri sendiri saja.. sbb skang memang susah nak jumpe org yg boleh dipercayai...allah maha mengetahui

naz July 17, 2010 at 7:45 AM  

bila dah percaya u akan ditipu :) so mana satu ? haha

Cik Akma July 17, 2010 at 8:35 PM  

yes, agreed, dont judge a book by its cover. dah ada pengalaman. orang yang jaga sembahyangnya tapi.. :)

:)

soffea July 19, 2010 at 12:36 PM  

edda: a'ah. betul. kadang2 org yg rapat ngan kite pon kite takleh percaya. huhu.

soffea July 19, 2010 at 12:37 PM  

naz: yup. susah nk bg kepercayaan. kdg2 kite tak sgke je~ haih.. just be careful with everybody.

soffea July 19, 2010 at 12:38 PM  

cik akma: yup. agreed ngan u jugak. i pon cite berdasarkan pengalaman. byk dah cmni. susah dh nak percaya kat org. huhuhu.

niena July 19, 2010 at 3:25 PM  

totally agree with u
dun trust anybody
even org yg dekat tu la yg lagi susah nak pecaya kan.
once dah kena,now i lbey hati2 dgn orang.tapi kena faced it jugak kan?:)
be strong girl :)

zue July 20, 2010 at 7:35 PM  

hmm...i think i know...
aku pn asyik duk pkir gak psl cite tu..huhu. kesian kt bdk2 tu..
mmg org skang ni sgt ssh utk kte pecaye n bace ape yg ade dlm fikiran die. huhu.
hg pn tau kn, aku pn bedepan ngn org yg ade 'title' mcm tu. hmmm...

tp kn...hg leh caye kt aku tau. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP