Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Hari Menghargai Guru :)

>> Friday, June 10, 2011

well. macam dah basi ke? tapi anggap je la ni macam ikan pekasam. walaupon diperam, still mengancam. (apakah?)

dah lama giler kot dalam draft. hari ni mari kita rasai semula kemeriahan sambutan Teacher's Day on 16th May yang lalu..

___________________________________________________


Kami Guru SK Pasir Kubu..
mengajar tanpa rasa jemu
lalalalala~


ni la rakan2 guru yang disayangi..
sikit kan? padan la dgn skolah kecik :)



kakak2 yg tersayang <3

kiteorg sebok dok camwhore.

time nie aku baru pas baca perutusan Menteri ape tah. habis sume aku cut bagi pendek. yang 12 pages dah jadi 2 pages je. malas la ckp banyak2.



with kak za and teacher Norizan :)

aktiviti hari Guru banyak kat padang la tahun ni. cikgu2 lepas gian nak main itu n ini. yang paling mencabar bile kena pakai baju kurung ( i mean, tak boleh tukar sport attire ) utk bermain di padang. so, gasak lah aku dgn kebaya tu. cuma kasut la tukar pakai selipar. adeh (-_-')





apakah aksi ini? pertandingan melempang murid kah?

No-No-No-No

kejam benor bunyinyee..



ini haaaa....















giler penuh semangat okeyh~

main boling kelapa lah~


3 kali percubaan. n guess what? satu botol pon tak jatuh TAHU. adeh. buah kelapa tu degil lah. tak macam bola boling. satu lagi, rumput punye pasal lah. haha. kau tengok. orang takleh terima kekalahan mmg macam tu. heh~




ini cikgu Tarmizi. die KPLI yg baru posting tahun ni.


yang ni main sambut2 belon yg isi air. serious senang giler kot. cuma group kiteorg pecah satu belon. so, kalah la. wuwuwuwuuu. mari nangis sama2 :'(


pastu ade game isi air dalam botol by using a sponge. nope. bukan spongeBob k. ini sponge biase2 je, tanpa Bob. :) game ni kelakar lah. sbb? cikgu2 dah mula dok ngelat, main tipoo woo.. ye lah, lambat sangat kan nak tggu botol penuh air. last2, bawak je baldi berisi air tu dekat ngan botol. senang!


candid!~


ada jugak lawan netball antara guru. kelakar betul aku dok lari2 ngan kebaya n kain. cikgu2 lain memang pakai baju kurung ngan seluar trek. heh.



aritu semangat tau aku nak menang no 1 sbb hamper best punye. dah aku yg beli n bungkus hamper kan. tapi lupa nak jampi hari tu. sebab tu tak dapat.. dapat no 3 je. huhu. takpe la.. yg penting, enjoy kan~


oh ya, aku lupa betul nak amek picture hadiah dari anak murid. takde la banyak sgt. biase la. teacher yang garang harus terima kenyataan ini.

tapi seriously, aku hargai sangat hadiah2 yg diberi. paling best, kain pasang warna merah from my dearest class, year 5. patut lah hari tu tanye teacher suke warna ape ye? dah agak dah time tu. saje teacher buat2 tak faham.

apepon, my dearest pupils, korang memang best lah. semoga jadi insan yang berguna, insan yang cemerlang di dunia dan akhirat. aminnnnn~

5 comments:

Hana Faza-same person June 10, 2011 at 9:44 AM  

selamat hari guru, teacher soffea:)

Anonymous June 10, 2011 at 10:55 AM  

he..teacher berlari-lari pakai kebaya?apekahh...hehe..

ehem.cikgu tarmizi tuh da kawin lom sis?;p

ecah mashuri

iszieylyanziy June 10, 2011 at 1:16 PM  

seronok,,,,sambutan hari guru,,bestnyeeee

soffea June 10, 2011 at 4:45 PM  

sis hana: thanks kak :)


echah comey: apakah kejadahnye sume ini? hahah. pakai kebaya berlari2. adakah itu tidak comel? hehe. ishh.. nak gosip letewwww.. kan? haha. dah. die dah bertunang. hahaha. (suke ati je sis)



isz: best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP