Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Another: Tagged by Yan =)

>> Thursday, April 1, 2010





This is the second tag that I need to answer. Tagged by Yan, a cute English teacher who is also my best sister ever ;)


1.Adakah anda rasa hot?
Being as a teacher, always makes me HOT. Haha. Tggl diri sendri je nak kene kawal temperature HOT tu. hehe.


2.Upload wallpaper laptop/pc yang guna skng?
picture ade kat atas eh. takleh nak drag. hehe.


3.Cerita tentang gambar ni...
Cerita eh?? Pada suatu hari, aku telah mengesetkan picture yg telah aku edit sebagai wallpaper. Semestinye lah picture yg diedit itu adelah picture aku yg begitu gemar sekali b’camwhore kan. Haha. Selepas itu, aku berasa seperti tidak sedap hati. Ya, wallpaper ketika itu memang sgt cantik. Sgt sedap dipandang oleh mataku ini. Tapi, apa pula kata org2 lain yg melihat paparan desktop ku nanti? Lebih2 lagi apabila aku berada di bilik guru nanti. Tidak kah kau rasa seperti segan mempromote diri sendiri? ~Kalo nak syok sendiri lebih2 pon, syok sorg2 je la kan~ Lantaran berasa malu n segan, jadi, aku telah mengambil keputusan drastic dgn menukar wallpaper ke picture yg lebih cute. And berkaitan dgn diri aku, as a Science teacher. Ya. I love Science. O yeah. Hehehe =) . Sekian sudah cerita hari ini. Jumpa lagi di lain hari n waktu yg tidak diketahui lagi. Hahaha. Gila. Gila.


4. Kali terakhir makan pizza?
Erm. Time cuti bulan 3 aritu. 12hb 3. On da way balik dr Perak ke Bentong. Singgah Taman Melawati, beli Pizza, bwk balik makan kat umah ngan family. Yeah. I belanje… Org dapat gaji 1st la katekan… hehe. ~ala, tibe2 lapar. Tu la. sebut lagi pasal makanan. Huhu~


5.Lagu terakhir anda dengar?
Pakai Buang-Stacy. ~love this song!~


6.Apa anda buat selain selesaikan tag ni?
Layan Facebook yg semakin hari semakin bosan tu. hehe.


7.Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?

  • - Angah : mestila dipanggil oleh family n kaum kerabat. N owh.. some of my friends, Kak Mira, Cikmat (Asyraf) and Yan =)
  • - Soffea: Kawan2. Tp kebanyakannye yg mcm bru kenal. Cam skema kan? Tapi percayela.. sgt suke org panggil dgn nama nie. Hehe.
  • - Soffie : Suke gak. Juniors byk pggl dgn name nie. And, Kak Jamna jugak, (cikgu kat skolah skrg; SKPK) suke pggil aku “Soffie”. Bunyi cam Soft je kan. Tapi aku ni takde la lemah lembut mane pon. Hehehhee.
  • - Siti : ha. Kalo lecturer and cikgu time blaja dulu, suke nak pggil name pendek2 tau. Tapi tak ramai la yg pggil Siti. And kawan2 lak, Zue sorg je yg panggil “Siti”. Tu pon sebab niat awal saje nak main2 name aku. Last2, lekat panggil “Siti”.. haha.
  • - Fia: perghhhh… sgt lembut n manje gitu. N aku rase name panggilan nie sgt la gedik. Dipanggil oleh ex BF. Haha. Kantoi disitu. He is the only one yg panggil aku “Fia”. Smpai dh clash pon, still panggil Fia. Tapi skrg dh tak contact pon. Jadi, takde da la geli telinge nak dgr org panggil Fia lagi. Agagagaa~
  • - Piah : wohooo.. ini memang panggilan manje oleh classmates. Dr sekolah menengah lagi. Pastu masuk IPTAR pon cmtu. Sume panggil name nie. Even my bestfrens pon~ Piah. Piah. Piah. =)
  • - Peah: hahaha. This is the one yg paaaaaaaling “SEDAP”. Si ucop yg start dulu, time mule2 masuk IPTAR, 2006 dulu. Pastu sume org ikut. Mule2 sgt geram. Tapi last2 cm da biase. Hahaha. Habis manje la tu kan~ redha je la Peah~ hehe.


8.Tag lagi 5 org.....


9. siapa no1 pada anda?
- My friend. a sweet friend that I comfortable with. But we didn’t meet each other yet. Nanti la.. ade rezeki, jumpe gak kite nanti kan Fatin~


10. kata something pada orang no.5
- wei izza. Asyik Fesbuk je. Update blog plak. Jawab tag aku nie. hehehe


11. no3 dan 4 ada hubungan dengan sape?
- hubungan dengan Allah, dan juga sesame manusia. Hehe. ~giler skema~


12. no2?
- ahha.. yg housemate aku nie, kne specifickan skit hubungan yg die ade sekarang. Die ade hubungan dengan ehem2. Ore kelate deh. Sedak sos dr kelate. Agaggaa~....


13. berikan 5 yang anda tahu dengan org yang tag anda
  • - Dulu waktu kecik, die sgt comel. Suke ikat tocang. Ade pictures kiteorg time kecik2 dulu. Rindu la~ dan skrg pon comey juga =)
  • - Die ajar English and Bio in one secondary school, somewhere in silibin, ipoh if I’m not mistaken.
  • - Ehem. Bile nak bertunang? Dgr cite mcm da ade ura2? Hehe. Jemput angah tau.
  • - She has one brother, Abg Andy, one younger brother, Asyraf yg suke hantuk2 kepala waktu kecik tu.. hehe. And, one sister, Asdawiyah =). Skrg da ade one nephew yg tembam n sgt comel, Rayyan ;)
  • - Die da pakai keta. Hasil duit gaji. And hasil tuisyen. Kankan? Rajin tau Yan cari duit. Angah nak wat tuisyen gak la… hehe.


Okies. Selesai suda keje tag-mengetag ini. Sape2 rase cm nak tag aku lagi, sile2 la tag. Akan dijawab.. cume cepat atau lambat je. Hehehe. Padahal tag zaman purba dulu tak jawab2 lagi.. ade hati nak mintak org tag lain plak eh. Agagaga~

Anyway, thanks a lot Fatin and Yan sebab tag diriku ini. Ingat gak kat kite eh.. =)

Appreciate that =)

5 comments:

YAN April 2, 2010 at 6:09 AM  

angah
tang ngajar subjek tu silap sikit
yan ajar science n BM kat sek tuh...huhu...

soffea April 2, 2010 at 11:33 AM  

hehe. salah eh Yan.. agagaga.. sebab angah ingat aritu yang Yan ajar BI. kih3. sorry. sorry.

sophie April 2, 2010 at 9:32 PM  

cantik wallpaper lappy!!=)

soffea April 11, 2010 at 3:32 AM  

hye sophie. hehe. thanks ;)

Anonymous December 9, 2010 at 3:37 AM  

Hi there

Awesome blog, great write up, thank you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP