Powered by Blogger.

Appreciate them~ thanks.

Sharing is caring right?~

>> Wednesday, June 24, 2009


Salam~

Actually, dh post psl fadhilat bulan Rejab kt blog ni. But then, ika yg comel itu memberitahu yg that article cm ade salah faham skit. dan die suh bace blog ini utk memperjelaskan ttg kekeliruan isu fadhilat bulan Rejab. Sile click dn bace:


Ya. ada kekeliruan. Kita yg kurang ilmu agama nie, bace n terus terima bulat2 je. padahal? ada salah faham di situ. Kite tak tahu pon. Astaghfirullah.. Naifnye aku~ Jadi, korg boleh lah rujuk blog2 yg telah di link itu. Moga kite same2 dapat menambah ilmu pengetahuan kite. InsyaAllah~

_________________________________________



Marilah kite same2 menyucikan diri, membersihkan hati dan menghiasi jiwa kita dgn amalan2 yg baik . Semoga kita semua mendapat keampunan dan keredhaan Allah swt.
Amin, amin, amin....


Renung2kan dn selamat beramal~


kata In-Team dlm lagu "kepastian":

"JANJI Allah adalah KEPASTIAN dn nikmat syurga adalah indah~"


**************************

terkadang jiwa ini k.o.s.o.n.g.
ada yg hilang. ya. aku rasa itu.
aku tak mahu lagi seperti ini.
aku mahu dekat denganNya.
aku mahu rapat denganNya.
mengapa perlu berputus asa?
walau dugaan dtg bertimpa2..
aku harus kuat. aku harus tabah.
jgn berpaling. jgn terjatuh. jgn jauh.
Dia sayang aku. Ingat itu.

Wahai hati, insaflah.
Wahai jiwa, tunduklah.
Kembali kepadaNya.
hanya Dia mampu beri ketenangan itu.
ketenangan yg kau cari itu.
Hanya Dia, Allah yg Maha Esa.
Berubahlah wahai diri.
Hiasilah peribadi~
Cari cintaNya yg hakiki~

Astaghfirullah al azim...
Sucikanlah hatiku, Ya Allah, Ya Rahman~

**********************************



maaf atas sgala kekhilafan~
aku hambaNya yg serba kekurangan~




Salam~



4 comments:

iKa June 24, 2009 at 11:57 AM  

my sis sofea..artikel tu tpkse d removekan..tdpt byk kekhilafan..tdpt bwk hadis2 y dhaif..maaf d ats kekhilafan itu..y baik dtg dr ALLAH..dan y buruk dr ika sndrik..terima kasih..

try read tis..http://jejakaddin.blogspot.com/2009/06/menyingkap-kekeliruan-rejab.html

and tis..http://jqaf-sksidamkiri.blogspot.com/2008/07/fadhilat-bulan-rejab.html

Kalau tak ada makna yang baik atau fadzilat dari hadis tu, maka palsulah ia..

trima kasih..

soffea June 24, 2009 at 12:35 PM  

thanks my dearies ika. thanks for the info. sis dh edit this entry.

iKa June 24, 2009 at 12:38 PM  

its oke..
actly ika salu jew tbce ttg fdlt tu..
then try bkk n check lik ttg fadilt itu..
ziarh2 blog y lain..
dan byk y myatakn itu adalah hadis dhaif/plsu..
sme2 kite jdikan pngjarn..
sesungguhnya ibadt itu bpunca dr niat y ikhlas..dan
ALLah yg maha bkuasa mbals nya..

soffea June 24, 2009 at 2:33 PM  

yup. that's right. i agree.
sis pon penah gak terbace ttg fadilat tu. tp tak sgke lak ade timbul kekeliruan. takpe la.. yg penting niat kite. selagi punyai masa, sama2 lah kite memohon keredhaan Allah.. moga Dia selalu mengampuni kita~ amin, amin, amin...

nway, thanks ika~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sila lah :)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP